Lepiej kupić czy wynająć mieszkanie?

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

19 lutego 2014, 23:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Łatwo powiedzieć: kupić.. nie zawsze finanse na to pozwalają. Ale jeśli już uda się dostać kredyt to na pewno lepiej inwestować w nieruchomość niż co miesiąc oddawać kupę kasy za wynajem. Zresztą komfortu posiadanianowego mieszkania i bycia "na swoim" chyba nic nie zastąpi :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2014, 17:57

Sprawdźcie oferty mieszkań w Wilanowie - http://www.kwintet-wilanow.pl/ . Bardzo ładne wykończone mieszkania w dobrej cenie. Cicha i spokojna okolica uważana za jedną z najbezpieczniejszych w Warszawie. Myślę, że spokój przyda się każdemu w dzisiejszych czasach.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 marca 2014, 09:37

Moim zdaniem jeżeli mamy stabilną sytuację to zdecydowanie lepiej jest po prostu kupic mieszkanie,przecież zawsze w razie potrzeby można je wynająć i kredyt sam sie spłaca,lub samodzielnie mieszkać.

www.Victori.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

19 marca 2014, 15:02

ja tam uważam że zdecydowanie lepsze sa własne mieszkania. Mnie osobiście zauroczyły te tutaj http://www.modernbud.pl/ , ale w wielu miejscach w Polsce pewnie budowane są podobne. W wynajmowanym nigdy nie będziesz na swoim. A tak możesz wziąć jakiś kredyt i w końcu być u siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2014, 09:43

My bardzo długo wynajmowaliśmy i dopiero jak żona zmieniła pracę i dostala podwyżke to kredyt zaczął wchodzić w grę. No i niedługo zamieszkamy we własnym M w Szczecinie. Wynajmowanie może i daje wolonośc, ale nawet gwoździa nie można wbić, własciciel przyłazi, w każdej chwili może być tak że trzeba się wyprowadzić. Bez sensu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 kwietnia 2014, 12:01

To oczywiście zależy od naszej sytuacji materialnej ale moim zdaniem lepiej jest po prostu kupić mieszkanie z rynku wtórnego i samemu je wynająć tak aby koszty inwestycji mogły nam się zwrócić.

www.Massi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

21 maja 2014, 14:18

oczywiscie, ze lepiej jest kupic wlasne mieszkanie i w nie ladowac pieniadze niz w to wynajmowane. To jest zobowiazanie wlasciwie do konca zycia, ale jestem zdania ze wole splacac kredyt za swoje mieszkanie niz czyjes. Poza tym mozna tez szukac okazji jak w tecnos http://tecnos.pl/. Wystarczy sie tylko dobrze rozejrzec

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2014, 09:53

Chcesz kupić swoje pierwsze mieszkanie? Polecam zapoznać się z programem „Mieszkanie dla Młodych” na MdM http://mieszkaniedlamlodych.com. Całkiem fajna opcja.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 czerwca 2014, 23:38

Zawsze o wiele lepszym rozwiązaniem jest zakup mieszkania, niż jego wynajem. Już chyba nawet lepiej zdecydować się na kredyt i spłacać odsetki, niż cały czas płacić za wynajmem mieszkania, które i tak nigdy nie będzie nasze na własność. Ogólnie inwestycja w nieruchomości zawsze się opłaca, więc jak najbardziej warto w to wchodzić.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 czerwca 2014, 18:02

No niby wszyscy macie rację. Tylko żeby kupić to trzeba wyłożyć pieniądze od razu, a nie zawsze banki są takie chętne do dawania kredytów. Potrzebna jest pozytywna historia kredytowa, odpowiednie zabezpieczenie no i oczywiście zdolność kredytowa. Jeśli to mamy no nic już nie stoi na przeszkodzie, żeby zaciągnąć kredyt i kpić mieszkanie. Ostatnio przeglądałam forum comperii i natknęłam się na www.comperia.pl/forum/kredyty/380-kredyt-hipo teczny-w-getin-banku.html . Czy ktoś ma może jakiś kredyt w tym banku?

Ten post był edytowany przez sylwia4012 dnia: 6 czerwca 2014, 18:03
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zakupy przez internet Liczba postów: 554 Grupa: Porady i op... Swoją drogą, zakupy przez internet to naprawdę fajna opcja, zwłaszcza gdy chodzi o buty dla dzieci. Niedawno pomagałam mojej siostrze znaleźć odpowiednie buciki...
  • Ryanair Naples Terminal +1-888-738-0817 Liczba postów: 1 Grupa: Porady i op... Travelers flying from Naples International Airport can benefit from checking terminal facilities and airport services before their journey. The Ryanair Naples T...
  • maszyny do pakowania Liczba postów: 125 Grupa: Porady i op... Czy ktoś z Was brał takie maszyny w leasing?
  • Jak uzdatniać wodę? Liczba postów: 44 Grupa: Porady i op... Czy głębokość studni głębinowej rzeczywiście ma aż takie znaczenie? Spotykam się z bardzo różnymi informacjami — u jednych wystarcza kilkadziesiąt metrów, a u i...
  • SFO airport Map +1-888-738-0817 Liczba postów: 1 Grupa: Porady i op... Knowing the airport layout in advance can make travel more convenient and less confusing. At San Francisco International Airport, travelers can use the SFO Airp...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21338 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 486

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */