Miejsce postojowe pod blokiem-problem wymiarów.

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

10 czerwca 2018, 22:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam

Mam bardzo nietypowy problem, na który nie znalazłam odpowiedzi w przepisach.
Zakupiłam mieszkanie w bloku od dewelopera i do mieszkania mam przypisane miejsce parkingowe pod blokiem(za które zapłaciłam). Rezerwując i mieszkanie wybrałam pierwsze miejsce w ciągu. Niestety z biegiem budowy i czasu deweloper zmienił koncepcje i przed ciągiem parkingów pobudował ogrodzenie(to było jeszcze nic), następnie przy ogrodzeniu została zamontowana brama przesuwna(to też nie koniec), a następnie zabezpieczona siatką ogrodzeniową sztywną ze względów bezpieczeństwa.
No i tu jest sedno sprawy. Miejsce ma do środka granicy 230 cm (do siatki). Od strony ściany nie ma dodatkowo żadnych centymetrów. Po zaparkowaniu nie jestem w stanie wysiąść bo drzwi nie mają się jak otworzyć.
Niech ktoś mądry podpowie, czy spotkał się z taką sytuacją? Czy to miejsce powinno być szersze? Gdzie ewentualnie udać się z zapytaniem prawnym do instytucji państwowj?
Dodam, że byłam w PINB i kopary im opadły bo pierwszy raz z takim tematem się spotkali. W przepisach jest że w garażach od ściany musi być szerzej, ale tego zapisu nie ma przy miejscach postojowych. I co teraz?????

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2018, 22:07

Małe sprostowanie odnośnie ogrodzenia. Jest to ściana zbudowana z bloczków betonowych otynkowana, a od zewnątrz obłożona cegłą. I to do niej jest zamontowana brama przesuwna i następnie ta siatka zabezpieczająca system jezdny.

Podpowiedzcie coś bo nie wiem jak ten temat ugryźć :-(

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 czerwca 2018, 10:29

auto insurance companies in florida car insurance quotes florida direct general auto insurance general auto insurance

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sprawdzony deweloper w Kielcach Liczba postów: 18 Grupa: Nieruchomoś... W projektach ATAL widoczny jest nacisk na tworzenie przestrzeni przyjaznych mieszkańcom. Mieszkania oferują przemyślane układy i wysoką jakość wykończenia, co c...
  • Odbiór mieszkania od dewelopera Liczba postów: 9 Grupa: Nieruchomoś... Warto poczytać artykuły, w których mowa o odbiorze. Tam na pewno znajdziemy wiele potrzebnych informacji.
  • Wybór dewelopera w Warszawie Liczba postów: 38 Grupa: Nieruchomoś... Super opcją jest obecnie kupno mieszkania pod wynajem, polecam zapoznać się z ofertą APM Development http://lokaleinwestycyjne.pl/. Takie mieszkanie to szybki z...
  • deweloper we Wrocławiu Liczba postów: 371 Grupa: Nieruchomoś... Ja zdecydowałam się na wybór dewelopera inkom we Wrocławiu. Myślę, że warto. Wszystkie informacje były mi przekazywane. Serdecznie polecam.
  • Mieszkanie deweloperskie w Krakowie Liczba postów: 28 Grupa: Nieruchomoś... Na pewno jest całkiem sporo osób, którym zależy na tym aby kupić po prostu nowe mieszkania. Ja za to jestem zdania, że również fajną kwestią jest mieć możliwość...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19746 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 182

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >