Nowoczesny okap

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

12 stycznia 2013, 14:57

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Chcielibyśmy zastąpić nie używany już prawie wcale okap na jakiś nowszy model, który nie męczyłby nas głośną pracą. Chodzi o okap kominowy do kuchni średniej (4mx4,5m), wygodnie sterowalny i funkcjonalny. Nie ukrywam, że o walory estetyczne też idzie. Na duży wydatek nie możemy sobie pozwolić. Czy można znaleźć coś porządnego za rozsądną cenę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 stycznia 2013, 12:08

Wygląd ma znaczenie ale przy wyborze ja kierowałem się zasadą, że okap ma być cichy i wydajny co nie zawsze idzie w parze. Dwa parametry mierzone w dB hałas i m3/h wydajność

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 stycznia 2013, 18:37

wiadomo, że jak kominowy to walory estetyczne, mnie osobiście podoba się OWC 931 G - łądny nowoczesny komin

Zgłoś | Cytuj | Link

25 stycznia 2013, 12:32

Witam. Mnie osobiście podoba się Okap Faber COCKTAIL BK 80. Masz sterowanie elektroniczne, oświetlenie halogenowe i jest dość tani.

Ten post był edytowany przez Janusz1983 dnia: 28 stycznia 2013, 10:50
Zgłoś | Cytuj | Link

12 lutego 2013, 16:10

Może do mniejszej kuchni wystarczyłby okap teleskopowy? Ja taką posiadam i rozglądam się za okapem teleskopowym. Ceny są na ogół niższe takich okapów. Warto montować do niedużej kuchni okap kominowy, czy tu nie o efektywność idzie, a o wygląd?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 marca 2013, 14:35

Na pewno trzeba wziąć pod uwagę wydajność okapu i to by cicho pracował. Estetyka takiego urządzenia to również ważna kwestia. Jeśli chodzi o typ okapu to wszystko zależy od możliwości kuchni i zasobu naszego portfela.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2013, 17:49

No a gdyby tak szło o model do 1000 zł? Czy do takiej kwoty idzie znaleźć coś wartościowego? Przydałby się okap...

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2013, 17:54

poleciłbym tego:

http://www.nokaut.pl/okapy/amica-okc6726.html

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2013, 13:53

Ja mam niedużą kuchnię, więc chyba wystarczy jakiś niedrogi okap. Co o tym sądzicie? Kuchnia ma wymiary 3,5x4.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 maja 2013, 19:41

to myślę, że bardziej jakiś taki teleskopowy... by się przydał

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 187 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 15 Grupa: Sprzęt AGD... Coraz więcej osób decyduje się na klimatyzację nie tylko latem, ale również do dogrzewania pomieszczeń w chłodniejsze dni. Nowoczesna klimatyzacja ma wiele funk...
  • Prototyp obudowy elektronicznej Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Proces jest prostszy niż się wydaje. Wrzucasz plik, dostajesz wycenę zazwyczaj tego samego albo następnego dnia, akceptujesz i po kilku dniach masz gotową część...
  • Sprzęt AGD Liczba postów: 186 Grupa: Sprzęt AGD... Ze swojej strony mogę Wam polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie firmy z Krakowa lub okolic, która oferuje kompl...
  • Jakie głośniki Liczba postów: 29 Grupa: Sprzęt AGD... Jeśli ktoś pyta jakie głośniki wybrać, to zawsze odpowiadam, że wszystko zależy od potrzeb, bo inne będą do mieszkania, inne na działkę czy imprezy. Wśród tańsz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 222

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */