Ogrzewanie na podczerwien

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

1 lipca 2011, 15:54

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć. Wejdź sobie na www.infrapanel.pl tam jest napisane jak działa takie ogrzewanie itd.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lipca 2011, 15:56

aaa i chciałam zaznaczyć że te panele nie kładzie sie na podłogę tylko wiesza na ścianie albo na suficie :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2011, 13:32

Czy takie rozwiązanie jest dobre na dłuższą metę , jeżeli ogrzewa ono jedynie ciało człowieka a nie otoczenie to czy w momencie gdy jesteśmy w dość zimnym pomieszczeniu nagrzani promieniami to w momencie gdy wyłączymy lampe powinno nam się po jakimś czasie zrobić zimno ponieważ pomieszczenie nadal będzie zimne...

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2011, 21:39

no ciekawe ale mimo wszystko jestem bardzo sceptyczny:P

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2011, 13:20

wcale mnie nie przekonuje takie rozwiązanie, sorry

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lipca 2011, 14:39

Za drogo , za bardzo dziwnie :P nie ma to jak standardowy grzejnik...

A tak to nie wiadomo jak skóra się czuje po np. takim rocznym promieniowaniu?!

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2011, 12:29

Też nie jestem przekonany co do takiego ogrzewania nie ma to jak grzejniki jest ciepło i tyle... jeszcze dla komfortu założyć ogrzewanie podłogowe i jest super ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2011, 15:30

do podłogówki tez nie jestem przekonany, raczej jestem tradycjonalista i wybrałbym klasyczne grzajniki...ale to rzecz gustu i kazdy wybiera co chce, z tym, ze to na podczerwien, to chyba nie sprawdzone jeszcze do konca jest, wiec ja nie ryzykuję;)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2011, 23:23

Zdecydowanie zgodzę sie z przedmówcą, zwykłe grzejniki jak narazie sprawdzają sie najlepiej, a ogrzewanie na podczerwień to jest dla mnie jakieś science-fiction...

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 08:55

Nie no ogólnie jeżeli chodzi o to ogrzewanie to również mogło by być dodatkiem do zwykłych grzejników... Jak już pisałem one wzbudzają w naszym ciele cząsteczki i zaczynają drgać wiec nasze ciało się ogrzewa lecz tylko nasze ciało. osoba która przyszła z dworu i jest jej zimno to w takim pomieszczeniu jeszcze długo nie dozna komfortu cieplnego.

A sam fakt podczerwieni podbno jest leczniczy byłem raz w saunie na pod. cz. i tam było wszystko opisane.. było dużo tego :) wiec ja bym jedynie użył tego od czasu do czasu jako dodatek do ogrzewania.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble tapicerowane Liczba postów: 202 Grupa: Najnowsze t... Jeśli szukacie krzeseł do kuchni idealne będą https://jardex.pl/hokery/ oni wykonują krzesła z trwałych materiałów, wiec na pewno posłużą wam przez wiele lat.....
  • Metalowe Meble biurowe Liczba postów: 102 Grupa: Najnowsze t... Metalowe szafki charakteryzują się wyjątkową trwałością, co czyni je niezwykle funkcjonalnym elementem wyposażenia w różnych miejscach pracy i instytucjach eduk...
  • kupno mebli Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Jeżeli szukasz ciekawych rozwiązań np. do sypialni, to zajrzyj tutaj https://www.superszafy.pl/ Fajnym pomysłem jest łóżko z zabudową.
  • Podłoga Liczba postów: 130 Grupa: Najnowsze t... Superparkiet https://superparkiet.pl/ to jedna z czołowych firm w Polsce specjalizujących się w dostarczaniu najwyższej jakości podłóg. Dysponując czterema prof...
  • Które meble biurowe? Liczba postów: 648 Grupa: Najnowsze t... W czasie urządzania domowego biura wiele osób zastanawia się, czy krzesło na kółkach to dobry wybór. Ja też miałem wątpliwości, ale trafiając na ciekawy artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19801 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 210

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >