![]() Gość: Niezdecydowana praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() m_kwiecien fachowiec
![]() |
okleina modyfikowana to tez okleina naturalna jej
modyfikacja polega na tym że raz tnie się fornir wzdłuż
słoja potem się klei ze sobą kolejne warstwy i tnie w
poprzek dzięki temu uzyskuje się proste słoje okleina
taka nie ma przebarwień i dzięki temu jest duża
powtarzalność koloru to coś idealnego dla ludzi którzy
chcą okleinę naturalną i pewność że będzie to ten
kolor co na wystawie ewentualnie z bardzo drobnymi
różnicami (są praktycznie niezauważalne). takie drzwi w
swojej ofercie ma Porta są to dość nowoczesne wzory w
każdym bądź układzie jest 8 kolorów do wyboru sporo
wzorów więc uważam ze warto zajrzeć. |
| |
Reklamy Google | |
|
| |
![]() |
drzwi wewnętrzne i zewnętrzne to dwie różne kwestie przy zewnętrznych rodzaj okleiny nie zabezpiecza przed tego typu historiami robi to lakier utwardzany UV i dach nad drzwiami ponadto południowa strona nie jest taka zła wręcz przeciwnie dużo gorszy jest północny zachód a wybór modyfikowana lub nie jest w drzwiach wewnętrznych i wcale nie są droższe jedne od drugich nie zależnie od rodzaju okleiny naturalne kosztują mniej więcej tak samo. Ja wolę modyfikowaną jest nowocześniejsza tak samo jak drzwi na których się znajduje. |
| |
Czyli jak zwykle źle zrozumiałam, myślałam, że problem okleiny dotyczy również drzwi zewnętrznych, przynajmniej jeden problem będzie z głowy. To chyba jednak skłaniam się do modyfikowanej większy wybór kusi, przepraszam jeśli zamęczam pytaniami, ale jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, mianowicie trwałość, w przypadku obu czas użytkowania jest różny? |
| |
Reklamy Google | |
![]() |
|
| |
![]() Gość praktykant |
Dzięki za cierpliwość, bo faktycznie dość mocno zamotałam. Kolory to inna sprawa, heban bardzo ładny (jeśli zdjęcia oddają kolor w miarę wiernie, ale do mnie nie bardzo będą pasowały, mam jeszcze jedno pytanko (które już z kolei?), jak się seria koncept spisuje jeśli chodzi o dźwiękoszczelność, liczby z katalogu niewiele mi mówią :( |
| |
|
| |
![]() |
|
| |
To może faktycznie porównam te kolory, bo trochę tonacja mi nie pasuje, a w rzeczywistości może być inna. Szkoda, że nie ma dokładniejszych danych, ale mówi się trudno zaryzykuje przeszklone bo jednak to coś innego niż takie jednolite. Dziękuję za szybką odpowiedź! |
|
Okleina, ponownie
«
Powrót do grupy: Porady i opinie
Ostatnio na forum
- Szafa pod zabudowę Liczba postów: 163 Grupa: Porady i op... Ja zrobiłam szafę w zabudowie przy sypialni i jestem zadowolona. Nie kosztowała sporo bo robił znajomy i teraz mam fajne miejsce na [url]https://perypetiekobiet...
- jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 30 Grupa: Porady i op... Jeśli zastanawiacie się nad praktycznym prezentem dla miłośnika ogrodu lub tarasu, warto rozważyć zadaszenia tarasowe. Mogą one dodać elegancji i funkcjonalnośc...
- Ubezpieczenie Liczba postów: 225 Grupa: Porady i op... Jeżeli zastanawiacie się, jakie ubezpieczenie będzie najlepsze dla transportu międzynarodowego, zapraszam do przeczytania artykułu na stronie https://transport-...
- Klimatyzacja - jakiej firmy najlepsza? Liczba postów: 319 Grupa: Porady i op... Jeśli szukacie sprawdzonej firmy do montażu klimatyzacji, mogę z czystym sumieniem polecić Cadela Project. Zdecydowałem się na ich usługi i jestem bardzo zadow...
- Czy warto montowac rolety zewnętrzne? Liczba postów: 409 Grupa: Porady i op... Szukasz nowoczesnego sposobu na obniżenie kosztów klimatyzacji i zarządzanie światłem w swoim domu lub biurze? System żaluzji fasadowych SkyFlow to świetne rozw...