Okna drewniane czy plastikowe?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

27 sierpnia 2013, 15:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Okna drewniane dużo lepiej się prezentują niż plastikowe.No i moim zdaniem są dużo trwalsze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 sierpnia 2013, 11:26

Preferuję PVC, choć rozumiem tych, którzy marzą o drewnianych. Ja polecam bardzo dobry profil Eforte firmy Inoutic produkowany w Niemczech. Do niedawna ta firma produkowała pod marką Deceuninck (chyba w tej chwili jeszcze bardziej znaną).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 sierpnia 2013, 11:36

Użytkownik cappyy napisał: Okna drewniane dużo
lepiej się prezentują niż plastikowe.No i moim zdaniem
są dużo trwalsze.

Dokładnie mam takie samo zdanie w tym temacie. Sam jestem użytkownikiem okien drewnianych MS więcej niż okna. Wstawiałem drewno w 2008 roku i chwalę sobie, nie ma sinizny itp. i wygląd pozostaje bez zastrzeżeń. No ale jest więcej pracy przy nich, bo trzeba regularnie stosować impregnacje.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 września 2013, 15:23

Mam przynajmniej 15 jeśli nie 17 lat okna drewniane trzyszybowe z Sokółki. Dotychczas dwukrotnie odświeżane farbą po stronie południowej, bo przez lata ciemna farba blaknie od słońca. Po pomalowaniu jak nowe, uszczelki i okucia jak na razie bez uszkodzeń i luzów. Strona północna bez zmian.
Wszak co drewno to drewno - zadbane jest wieczne!

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2013, 09:14

ja nie powiedziałabym, że okna drewniane prezentują się lepiej niż te plastikowe. Powiem szczerze, że te plastikowe też wyglądają super. Teraz producenci się starają o to, żeby spełniać wszystkie nasze oczekiwania. A jeśli będziecie szukać trwałych i solidnych okien do swoich domów warto przejrzeć ofertę tej firmy http://www.ekoplast-krakow.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2013, 11:07

osobiście nie lubię okien drewnianych zdecydowanie wolę pcv. może ze względu na wygodę, poza tym moim zdaniem lepiej pasują do minimalistycznych, nowoczesnych wnętrz. podobnie jak Wojetk_K mam okna od ms'ów z tym, że nie drewniane a tytanowe termo. na niemieckich profilach, z okuciami antywłamaniowymi i dodatkowymi wzmocnieniami termicznymi. jak dla mnie jest to wszystko czego potrzebuję.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2013, 23:21

ja bardzo długo opowiadałem się za drewnianymi, ale w końcu mam alusowe Drutexy u siebie, takie duże, podobne do tych
Okna drewniane jednak trzeba częściej odnawiać, malować, dbać o nie... niestety nie mam na to aż tyle czasu:/

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2013, 09:07

myślę, że wszystko zależy od gustu. okna drewniane mają swój niepotwarzalny urok i styl ale jak wspomniało już wiele osób przede mną - wiążą się z nimi również pewne utrudnienia. siostra wymieniała okna stosunkowo niedawno, nie pamiętam samej firmy ale wiem, że brała pcv w salonie MS Piaseczno i jest bardzo zadowolona.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 października 2013, 11:35

Kazdy ma swoje zdanie na ten temat, ale trzeba też brać pod uwagę cenę, wytrzymałość i schludność jezeli rozważamy montaż okien na pare lat a nie na jeden sezon.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2013, 10:03

Fakt, cena ma znaczenie, ale nie oszukujmy się - za wartość okien drewnianych można kupić pcv, która będą miały komplet, jeśli chodzi o wyposażenie dodatkowe takiego okna. Jakość montażu czy jego „schludność” to zupełnie inna kwestia.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Okna do domu Liczba postów: 89 Grupa: Montujemy o... Jeśli szukasz firm do wymiany okien to rzuć okiem na Domega. Słyszałam że mają solidny montaż i nie zostawiają bałaganu po robocie.
  • Jakie okno zamontować w łazience? Liczba postów: 13 Grupa: Montujemy o... A może okna PCV Łódź z dodatkową wentylacją by pomogły?
  • Gdzie kupić okna antywłamaniowe? Liczba postów: 9 Grupa: Montujemy o... Tego typu okna w niższej cenie oraz przy fachowym doradztwie,pomocy- znajdziesz na www.HurtOkien.pl gdzie serdecznie zapraszamy.
  • Wymiana okien plastikowych na nowe Liczba postów: 139 Grupa: Montujemy o... Jeżeli ktoś z was szuka dobrych środków do pielęgnacji i renowacji stolarki to polecam wejść na stronę sklepu http://torys.eu/. W firmie znajdziemy środki tak...
  • jakie drzwi? Liczba postów: 667 Grupa: Montujemy o... Kkaroe32 - jak to mawiają - coś jest do wszystkiego to jest ... Ja sam nie jestem miłośnikiem jak jakiś producent chwyta się każdej opcji. Np. Wikęd produkuje s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20563 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 143

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >