Podłogi drewniane - parkiet, deski...

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 20 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

28 lipca 2014, 04:13

Zgadzam sie: good 0 bad

A propos podłóg olejowanych jeszcze. Chciałabym położyć dębową olejowaną, strasznie mi się podoba faktura: http://www.spigiel.pl/deski_podlogowe.php?id= lite_debowe_deski_podlogowe. Ile lat może taka podłoga przetrwac w dobrym stanie? Słyszałam, że długo, ale konkretnie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 sierpnia 2014, 19:46

Przy właściwej pielęgnacji - długie lata. Niektórzy producenci, jak na przykład FinishParkiet dają na swoje produkty 50 lat gwarancji, w tym również na podłogę. Sądzę, że jest to nieco przesadzone, bo trzeba spełnić szereg warunków, natomiast niewątpliwie są to podłogi trwałe. Zresztą, patrząc po zabytkach architektury, muzeach i pałacach, to podłogi dębowe sprzed kilkuset lat mają się doskonale w dzisiejszych czasach.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 sierpnia 2014, 10:57

Ja mam olejowaną dębową litą podłogę (http://www.balticwood.pl/pol/products/view/101) dopiero dwa lata, ale przy odpowiedniej pielęgnacji i olejowaniu ciągle wygląda jak pierwszego dnia po położeniu, a mam małe dziecko, kota i duuuużo gotuję. Pewnie po latach (ale chyba tych pięćdziesięciu) mogą pojawić się wyżłobienia od chodzenia naturalne w podłogach drewnianych, ale... to mi się podoba. Byle dożyć ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2014, 20:21

Mam pytanie, czy ktoś orientuje się może, czy takie podłogi gotowe, jak NelaOne, dębowe, klejone, trzeba jeszcze wykończyć jakoś po położeniu, czy kładzie się je jak panele?

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2014, 20:23

Przepraszam, za post pod postem, ale na ich stronie ( http://www.nelaone.pl/) nie ma o czymś takim słowa, a na forum spotkałam się z opinią, że trzeba, i że musi to układać fachowy parkieciarz, wtedy będę miała gwarancję...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2014, 12:24

No niestety jak źle zabezpieczona to tak jest, ale nie da się ukryć że jednak firma deski ma też znaczenie bo niektóre to mam wrażenie że są zrobione z jakiś resztek drewna a nie z drewna. Mam w kuchni baltica i spisuje się na medal, twardy, i sporo już widział ;-)))

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2014, 23:37

Ja na co dzień tez pracuje w drewnie. Na pewno baltic mogę polecić za mocny zamek i lakier wykańczający. To co teraz jest dostępne na rynku to na prawdę drewno na lata..

Zgłoś | Cytuj | Link

2 października 2014, 21:20

Użytkownik damianD1 napisał: Ja na co dzień tez pracuje w drewnie. Na pewno baltic mogę
polecić za mocny zamek i lakier wykańczający. To co teraz
jest dostępne na rynku to na prawdę drewno na lata..

Lakier? A co z podłogami olejowanymi? ;) Bo mam ich deskę litą w oleju :P

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2014, 13:53

Podłogi olejowane też jak najbardziej wchodzą w grę,wielu Użytkowników na forum je posiada i sobie chwali,więc może sprecyzuj pytanie lub powiedz z jakiego gatunku drewna chciałbyś mieć podłogę.

www.eMojePodlogi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2014, 22:36

Jasne, jasne.. Oleje z BW też rewalka tylko wymagają większego zaangażowanie przy pielengacji.. ale za to zapach drewna i wyczuwalna struktura to już inna Bajka. Ostatnio ( jakieś 2 miesiące temu ) namówiłem znajomych na Olej do salonu i pierwszy raz u kumpla widziałem tak szeroko otwarte oczy ze zdziwienia. mówił że się nie spodziewał takiego efektu po małej próbce jaką wcześniej widział, a jak już zostało wszystko zmontowane to podłoga wg niego wyglądała ja w jakimś apartamentowcu..

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 20 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do kuchni? Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Na stronie https://epanele24.pl znajdziecie portal informacyjny eDom, który poświęcony jest tematyce domu, budownictwa, remontów i wykończenia wnętrz. Szczegóło...
  • Panele Liczba postów: 160 Grupa: Robimy stro... Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, na której znajdziecie sklep internetowy Podłogi24 - quickstep sklep internetowy , który w ofercie posiada panele winylow...
  • Podłogi Liczba postów: 274 Grupa: Robimy stro... A co powiecie o podłogach panelowych oraz bambusowych z drewna egzotycznego? Bo moim zdaniem prezentują się równie fajnie i ciekawie, są ponadczasowe ,a ich sze...
  • Ocena stanu stropu przed wylaniem nowej wylewki Liczba postów: 16 Grupa: Robimy stro... Dzień dobry, Robię generalny remont na poddaszu 22 letniego domu parterowego o powierzchni poddasza 140mkw po podłodze, dachu wielospadowym ze słupami i dachów...
  • Grunt na posadzkę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy stro... Szanowny Panie, Zastosowanie gruntu niesie za sobą wiele korzyści. Grunt sprawia, że powierzchnia jest bardziej stabilna, wolna od zanieczyszczeń, charakteryzuj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21114 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 391

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */