Warto mieć dom inteligentny

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 20 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

7 kwietnia 2016, 00:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Szczerze Wam powiem, że im bardziej nawalimy ogrodzeń, zabezpieczeń tym złodziej szybciej znajdzie pokusę.. :) Mimo wszystko przezorny zawsze jakoś ubezpieczony chyba...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 kwietnia 2016, 13:12

Z pewnością warto o kilka dodatkowych zabezpieczeń, sam też mimo posiadania monitoringu przed domem, alarmu i kilku innych drobnych zabezpieczeń coraz częściej myślę nad nowymi rozwiązaniami. Miał ktoś do czynienia z tymi czujnikami do okien, że jak złodziej wybije okno to załączy się alarm? Faktycznie takie to dobre?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 kwietnia 2016, 12:21

większość osób nie ma doświadczenia z włamywaczami, więc nie wypróbowało tego zabezpieczenia, ale zawsze dla podwyższenia poczucia bezpieczeństwa można coś takiego zamontować

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2016, 20:00

Moim znajomi posiadają system inteligentnego domu i są bardzo zadowoleni. W dzisiejszych czasach to świetnie rozwiązanie. Przede wszystkim jest jest to duża oszczędność, wygoda i bezpieczeństwo. Znajomi skorzystali z usług firmy Katen- http://www.katen.pl/ Cała instalacja przebiegła bardzo szybko, bez kucia i kurzu.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2016, 13:48

Inteligentny dom przyczyni się do sporych oszczędności. Po zamontowaniu czujników ruchu w domu i na zewnątrz zmniejszyły mi się rachunki za prąd. Teraz będę inwestował w kolejne inteligentne rozwiązania. Firma grenton.pl oferuje automatykę do domów w przystępnych cenach. Dlatego w najbliższym czasie zamontuję czujniki temperatury, które w połączeniu z nowoczesnym piecem pozwolą mi zaoszczędzić na opale. Następnym krokiem będą automatycznie sterowane okna i rolety.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2016, 09:35

Rozwiązania świetne. Super, że powstał taki temat

Zgłoś | Cytuj | Link

30 lipca 2016, 10:36

zdecydowanie warto! sterowanie bramą, roletami, monitoring i alarmy a nawet sterowanie ogrzewaniem w domu i klimą to jest mega przydatne - my np możemy sobie klimą sterowac przez telefon :) ustawiam godzinę przed przyjściem do domu i wchodze do zimnego salonu -czad! teraz planujemy zrobić ogrzewanie podłogowe w łaziene też z takim sterowaniem i widziałam na http://el12.pl/ że mają spory wybór osprzetu, musze jeszcze kosztorys obgadac z majstrami i bedziemy miec wszystko sterowane :D

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2016, 14:14

Słusznie piszą niektórzy, że wszystko zależy od kwoty jakie dysponujemy. Ja jednak dodałabym, że też od wiedzy. Nie minęła dekada solidnie a nastąpiła eksplozja modułowych systemów, które pozwalają samemu poskładać sobie wszystko w jedną całość - jednak tu trzeba mieć wiedzę i zacięcie. Mój mąż i ja jaką taką mamy, dzięki czemu relatywnie niskim kosztem zrobiliśmy automatykę np. rolet, opraw schodowych, sterowanie oświetleniem w domu a mąż nawet multiroom zamontował :)

Tak więc wszystko zależy nie tylko od pieniędzy ale też wiedzy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2016, 23:00

Jak najbardziej warto zainwestować w inteligentny dom. Fakt zależy to od posiadanej gotówki, ale myślę że lepiej odczekać dokładać i wybrać taką opcję. Przynosi to na następne lata wiele korzyści i oszczędności. Więcej dowiecie się u nich http://www.inteligentny-budynek.pl .

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2016, 21:14

Wszystko może być ograniczone w kosztach, jak się podziała z głową. Firma czy dom to spora inwestycja a najnowocześniejsza technologia daje ogromne możliwości. Dokładnie co można zastosować i jakie korzyści możesz z tego mieć podpowie ci firma Schneider Electric. Specjalizują się w takich działaniach. Dzięki ich wiedzy i doświadczaniu koszty zmaleją i to o spory procent.

Ten post był edytowany przez janek437 dnia: 28 sierpnia 2016, 21:17
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 20 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Monitoring Liczba postów: 155 Grupa: Inteligentn... Cześć. Sama ostatnio zastanawiałam się, gdzie mogłabym znaleźć porządne kamery do monitoringu. Na szczęście mój znajomy podpowiedział mi, żebym w wolnej chwili....
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 10 Grupa: Inteligentn... moskitiery sie naprawde bardzo przydaja. Szczegolnie w czasie trwania miesiecy letnich, kiedy to owadow nie brakuje. A jakie polecacie jeszcze inne sposoby na o...
  • Systemy do wideodomofonów Liczba postów: 9 Grupa: Inteligentn... Jeżeli interesują cię systemy monitoringu oraz automatyka domowa to bez problemu takie produkty jak i fachowy dobór rozwiązań i ich montaż masz tutaj https://ww...
  • outsourcing magazynowy Liczba postów: 26 Grupa: Inteligentn... Przyznam szczerze, że jeżeli chodzi o wdrożenia IT oraz dedykowana oprogramowanie, to bardzo dobrą ofertę posiada firma Enicom . Moim skromnym zdaniem jeżeli p...
  • Architekt nowoczesne mieszkanie Warszawa Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... W sumie ja chcę jeszcze powiedzieć, że także niezwykle istotną opcją jest to aby mieć wiedzę czym należy kierować się przy wyborze naszego nowego mieszkania. Zd...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 18793 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 136

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >