Wyposażenie kuchni

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

14 września 2015, 21:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Kontekst wątku skierowany jest bardziej ku AGD, nie doprecyzowałem za bardzo. Jeśli jednak mowa o meblach to w zasadzie mam już coś konkretnego na oku.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 września 2015, 08:25

W zasadzie mogłabym się podpisać bo już u nas sprawa z domem przyklepana, teraz trzeba sie urządzić. Potrzebuję wszystkiego, poza lodówką, bo nasza jest jeszcze dobra, więc ją do nowej kuchni wkomponujemy. Resztę sprzętu chciałabym pod zabudowę. Zmywarka, piekarnik (myślę o parowym, uważacie, że warto?), mikrofalówka, płyta indukcyjna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 września 2015, 10:48

Napisaliście niewiele o Waszych potrzebach? W końcu nie w każdym domu się piecze, więc czasem piekarnik nie jest potrzebny. Inna ważna sprawa to wielkość lodówki i zmywarki (jeżeli ta będzie również kupowana). Po prostu zależą od ilości osób. Duża rodzina potrzebuje większej lodówki i zmywarki.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 września 2015, 12:22

Co powiecie na płytę indukcyjną i piekarnik do tego? Tutaj jest duży wybór, można wybrać jakiś komplet: ]http://www.sklepkati.pl/k387,agd-duze.html. I ja uważam, że piekarnik jednak w każdym domu się przyda jeśli nie do ciast to do mięs czy ryb :)

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 17:44
Zgłoś | Cytuj | Link

17 września 2015, 10:03

ja nie lubię jak wszystkie sprzęty w kuchni są tak widoczne... zdecydowanie jestem zwolenniczką kuchni w zabudowie, z resztą patrząc na realizacje http://verlani.com/ ciężko się z tym spierać...

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 17:45
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 września 2015, 16:35

No u nas na pewno zmywarka jak największa, jest nas czworo, w porywach do pięciorga, no i większa przyda się po imprezach ;) Co do reszty sprzętu nie mam jakichś szczególnych wymagań, nie wiem w sumie na co zwracać uwagę (poza takimi oczywistościami jak zużycie energi)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2015, 09:48

Widziałem zmywarki nawet na 17 kompletów, ale Wam wystarczą mniejsze, takie standardowe na 15 kompletów naczyń. To wystarczy. Nie pisałaś nic o budżecie, a należy pamiętać, że urządzenia o najmniejszym zużyciu wody i prądu, to zazwyczaj nowe modele, a co za tym idzie nieco droższe. Choć jak kalkulować to do oszczędności, to po jakimś czasie się zwróci. Jeżeli chodzi o resztę sprzętu, to można mieć wymagania, bo określone marki mają własne rozwiązania, które, jeżeli wykorzystywane w domu, to ułatwiają życie.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2015, 21:21

Zgadzam sie: good 1 bad

Użytkownik dronka napisał: W zasadzie mogłabym się podpisać bo już u nas sprawa z
domem przyklepana, teraz trzeba sie urządzić. Potrzebuję
wszystkiego, poza lodówką, bo nasza jest jeszcze dobra,
więc ją do nowej kuchni wkomponujemy. Resztę sprzętu
chciałabym pod zabudowę. Zmywarka, piekarnik (myślę o
parowym, uważacie, że warto?), mikrofalówka, płyta
indukcyjna.

Myślę że warto tym bardziej że taki piekarnik parowy nie jest drogi. Tutaj możesz sobie poczytać o takim piekarniku http://www.electrolux.pl/Produkty/Linie/PlusSteam/

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2015, 09:39

Ja bym przede wszystkim zwróciła uwagę również na blaty granitowe warszawa bo to przecież blat decyduje w dużej mierze o generalnym wyglądzie kuchni. Możecie sobie obejrzeć, jakie fajne materiały na blaty są teraz.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2015, 10:37

Piekarnik z funkcją pary to przydatna rzecz, czegoś takiego nie miałem w planie, ale zawsze mogę je zmienić.
Generalnie muszę jeszcze wybrać zmywarkę, lodówkę, obowiązkowo robot kuchenny i może jeszcze coś mi wpadnie w oko.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Elementy urządzeń przemysłowych Liczba postów: 14 Grupa: Ciekawe pom... Jeśli jesteś producentem elementów to przyda się oferta tej firmy https://predom.com.pl/ która przeprowadza różne testy jak i certyfikuje produkt aby był dopusz...
  • Ciekawy pomysł na salon i sypialnie Liczba postów: 143 Grupa: Ciekawe pom... Szanowni Państwo, Biel jest uniwersalna i ponadczasowa, pasuje zarówno do klasycznych, jak również do nowoczesnych wnętrz. Do malowania ścian i sufitów rekomend...
  • jak ułatwić sobie sprzątanie Liczba postów: 19 Grupa: Ciekawe pom... Jeśli chodzi o skuteczne czyszczenie, niekoniecznie trzeba tracić pieniądze na drogie środki czystości. Wybór domowych metod może być równie skuteczny i przyjaz...
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 530 Grupa: Ciekawe pom... Jeśli chcecie miło spędzić czas i wypocząć w pięknym otoczeniu to wykorzystajcie ofertę tego pensjonatu https://www.pensjonatklimek.pl/ Mają piękne wnętrze oraz...
  • Mała kuchnia - nasze pomysły na poradzenie sobie Liczba postów: 100 Grupa: Ciekawe pom... Miałam bardzo dużo czasu na przemyślenia, na etapie projektowania. Ponad półtora roku użytkowania. Na chwilę obecną nic zupełnie bym nie zmieniła. Mam lodówkę w...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 18515 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 115

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >