Zarządzanie nieruchomościami

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

16 grudnia 2023, 08:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Kilka tygodni temu dowiedziałem się o zarządca nieruchomości . To jest naprawdę bardzo dobra oferta.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 grudnia 2023, 14:02

W jaki sposób nimi zarządzać?

__
programowanie sterowników

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 października 2024, 14:58

Skoro jesteśmy w temacie nieruchomości, to uważam, że bardzo istotne na rynku są również nieruchomości komercyjne oraz logistyczne, których pojawia się coraz więcej i też jest więcej zainteresowanych firm, aby sprzedawać lub kupować takie nieruchomości. Przy całej transakcji może pomóc firma https://horyzontnieruchomosci.pl/ .

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2026, 10:50

Jestem właścicielem małej wspólnoty mieszkaniowej w Szczecinie, 8 lokali, i obecny administrator nie wywiązuje się z obowiązków. Jak wygląda zmiana administratora i czy to jest skomplikowane?

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2026, 13:58

Zmiana administratora jest możliwa i nie jest tak skomplikowana jak się wydaje choć wymaga dopełnienia formalności. Decyzję o zmianie podejmuje wspólnota na zebraniu przez uchwałę właścicieli więc potrzebna jest większość głosów liczona udziałami a nie głowami. Przy małej wspólnocie 8 lokali zebranie jest zazwyczaj łatwiejsze do zorganizowania niż w dużych budynkach. Nowy administrator przejmuje dokumentację od poprzedniego, rachunki bankowe wspólnoty i umowy z dostawcami. Warto przed zebraniem mieć już wybraną nową firmę i umowę do podpisania żeby nie było okresu bez zarządzania. Jeśli poprzedni administrator nie chce oddać dokumentacji to jest droga sądowa ale rzadko dochodzi do takich sytuacji. Przy 8 lokalach warto wybrać kogoś z lokalnym doświadczeniem w Szczecinie bo znajomość lokalnego rynku wykonawców i stawek ma znaczenie w codziennym zarządzaniu. Możesz sprawdzić ofertę dla wspólnot na https://magnum-nieruchomosci.com/zarzadzanie- nieruchomosciami

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2026, 21:55

Jeżeli szukasz lokalu użytkowego w Kielcach, warto zwrócić uwagę na https://pphnida.com.pl/ . W ofercie znajdują się powierzchnie biurowe, handlowe i usługowe o różnym metrażu, dzięki czemu łatwo dopasować lokal do charakteru prowadzonej działalności. Dużym atutem jest lokalizacja w centrum miasta, która zapewnia wygodny dojazd zarówno dla klientów, jak i pracowników.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2026, 09:01

Dalmacja to region, który chyba najbardziej kojarzę z Chorwacją – Split, Trogir, te wszystkie wyspy. Przeglądałam nieruchomości w Dalmacji na greg-nieruchomosci i ofert jest mnóstwo, bardzo różnych. Zastanawiam się, czy lepiej celować w okolice większego miasta jak Split dla wygody infrastruktury, czy w mniejszą spokojną miejscowość? Macie jakieś przemyślenia w tym temacie?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2026, 17:21

Mój mąż od dłuższego czasu planuje przenieść część produkcji i magazyn bliżej południowej granicy. Oglądamy właśnie różne hale na sprzedaż w Beskidach, ale zastanawiamy się, jak tam wygląda sytuacja z dojazdem dla dużych samochodów ciężarowych zimą. Czy ktoś z Was prowadzi tam działalność logistyczną albo produkcyjną i mógłby podpowiedzieć, na co najbardziej uważać przy wyborze lokalizacji?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2026, 10:44

Mam wrażenie, że temat nieruchomości to teraz na czasie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która szukała projektu swojego wymarzonego domu. Wspomniała, że znalazła fajne inspiracje na stronie Archon. Ciekawe jakie mają projekty — może warto sprawdzić? Z tego co widziałam, można tam znaleźć naprawdę różnorodne propozycje. Zerknijcie tutaj https://www.archon.pl/projekty-domow i dajcie znać co myślicie!

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 375

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */