czy klimatyzacja jest szkodliwa dla zdrowia

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

22 czerwca 2015, 16:50

Zgadzam sie: good 0 bad

klimatyzacja w domu czy mieszkaniu na pewno jest złym pomysłem, jeżeli ktoś ma zamiar ją zainstalować i o. tyle. jeżeli toś w ogóle nie myśli o tym, że trzeba ją czyścić i odgrzybiać, to niech lepiej da sobie spokój, bo będzie miał problemy ze zdrowiem jak będzie używał brudnego klimatyzatora.
PS. zwierzęta lubią klimę :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 czerwca 2015, 11:04

jeśli jest zle wykorzystywana to na pewno może zaszkodzić. Nie raz w sumie słyszałam ze od klimatyzacji sporo osób się przeziębiło. Dlatego my zanim zdecysowalismu się na klimatyzacje do biura zapytaliśmy fachowców z http://www.klima-venta.pl/pl/ co będzie najlepszym rozwiązaniem i jak pozniej dane klimatyzatory użytkować.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2015, 07:27

Są pewne zasady, których trzeba przestrzegać, jak sie używa klimatyzacji. i przede wszystkim trzeba ja regularnie serwisować i czyscić, bo to jest niezbędne, zeby nie groamdziły się tam drobnoustroje szkodliwe dla zdrowia.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2015, 18:58

Ja również korzystałam z usług firmy Klima Sfera ze Szczecina i jestem zadowolona. Klima na jednych działa źle, na innych w ogóle nie wpływa i pozwala utrzymywać odpowiednią temperaturę w upały. Ja na szczęście należę do osób, które nie odczuwają skutków ubocznych i posiadam klimatyzację w biurze, aucie, a nawet w domu i nie wyobrażam sobie jak mogłabym przetrwać w takie upały jak były tego lata bez tego i współczuję ludziom, którym klima przeszkadza.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 października 2015, 13:06

Proponowałbym jeszcze klimatyzację do majtek i do biustonosza. Przecież kiedyś trzeba z domu wyjść, a wtedy masakra, skoro bez klimy ani rusz ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 października 2015, 15:34

na szczęście nie wszyscy mają AŻ taki problem latem ;) choc fakt, przyznam sama, że zarówno w samochodzie jak i w biurze klimatyzacja się sprawdza. Pop prostu upał nie jest aż tak dokuczliwy. UJ nas w biurze montaż klimatyzacji miał miejsce dopiero ok 2- ch lat temu (prowadzony przez zew. firmę http://www.klimor.pl/ ) co wg mnie jest i tak długo, jak n funkcjonowanie budynku, ale róznica za to ogromna i jest o wiele lepiej.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 listopada 2015, 16:12

Przy pokryciu blacha i słabej izolacji to w gorace dni jak znalazł :)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2015, 14:51

z całą pewnością przyda wam się namiar na firmę zajmującą się obróbką metali http://www.mechanika-maszyn.eu/ pomogą wam w każdej sprawie z tym związanej

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2015, 08:34

Z klimatyzajcji trzeba umieć korzystać. No i oczywiście czyścić co jakiś czas :) a jak się tego pilnuje to będzie dobrze :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2015, 17:09

Jeszcze się nie spotkałem z opinią, by taka klima mogła być szkodliwa. Pewnie już by o tym wszędzie pisali. No i na stronach mechaników jak tu http://klaczek.eu/index.php?go=klimatyzacja miałbyś też opisane problemy i ofertę, że mogą Ci je rozwiązać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dom energooszczędny Liczba postów: 181 Grupa: Innowacje w... Dobra izolacja i szczelna brama w garażu (jak wspomniany system ThermoFrame) to podstawa, ale warto też pomyśleć o rekuperacji, żeby nie tracić ciepła przy wiet...
  • Osuszanie mieszkań- co radzicie ? Liczba postów: 41 Grupa: Innowacje w... Świetną firmą która zajmuje się osuszaniem po zalaniu, osuszaniem posadzek, bezinwazyjnym osuszaniem ścian, osuszaniem wilgoci technologicznej, osuszaniem piwni...
  • Adaptacja kontenerów - co o tym sądzicie? Liczba postów: 880 Grupa: Innowacje w... Dynamiczny rozwój firm często wymaga elastycznego podejścia do przestrzeni. Właśnie dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszą się kontenery modułowe, które...
  • Grafik komputerowy Liczba postów: 15 Grupa: Innowacje w... Wybór laptopa do pracy kreatywnej to coś więcej niż tylko mocny procesor. Czytając https://www.wybieramlaptopa.pl/porady/19 38-jaki-laptop-do-obrobki-zdjec-i-fil...
  • PRAWO JAZDY Liczba postów: 39 Grupa: Innowacje w... Temat psychoterapii wydaje się już dużo bardziej dostępny niż kilka lat temu, ale nadal wiele osób zastanawia się, jak wyglądają spotkania. Patrząc na tupsychol...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20609 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 191

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >