drzwi przesuwane czy otwierane na taras

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

19 września 2016, 09:50

Zgadzam sie: good 0 bad

My mamy na poddaszu drzwi przesuwane,od lat nam się sprawdzają i nie wyobrażamy sobie mieć teraz tradycyjne balkonowe. Dobrze, że otrzymaliśmy na emaila namiary na tą stronę https://przesylarka.pl/ Niedługo będziemy wymieniali okna,to może akurat skorzystamy z zakupu w internecie, chyba jednak wygodniej...

Ten post był edytowany przez dnia: 20 września 2016, 19:56
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 września 2016, 22:08

Przesuwane okna tarasowe to coś co i mi się podoba :) Tu widziałam fajne http://urzedowski.pl/produkty/drzwi-tarasowe/ , schemat A to chyba własnie takie przesuwane - dla mnie bomba.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 stycznia 2017, 20:06

Czy według Was Drodzy nie ma przeszkody w zamontowaniu jednych drzwi przesuwnych, gdzie reszta będzie normalnie otwierana? Pasuje jedno z drugim? Nie przewidziałem tego w projekcie, chcę oddzielić część 'nocną' od dziennej w parterowym domu. Tradycyjne nie zmieszczą mi się, przesuwne zmieszczą. Patrzyłem na to, ale bez ościeżnicy http://erkado.pl/wp-content/uploads/2015/04/system-2chowany- 5-1024x319.png

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2017, 21:52

Przeszkody nie ma, pasują do reszty drzwi nie przesuwnych. Rzadko spotyka się wszystkie przesuwne. Lecz staraj się nie oddzielać części dziennej od nocnej. Z drugiej strony jak są dzieci, oddzielenie przydaje się. Drzwi przesuwne chowane w ścianę nie są widoczne. Zawsze w razie coś można zamknąć.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 stycznia 2017, 16:42

Dlaczego ma nie oddzielać części nocnej od dziennej? Ja jestem zdania, że warto mieć część dzienną dla wszystkich, w tym dla gości i przyjaciół oraz że warto mieć część prywatną w której znajdują się sypialnie oraz łazienka tylko dla domowników.

Tomek - nie rozumiem.
"Tradycyjne nie zmieszczą mi się, przesuwne zmieszczą. Patrzyłem na to, ale bez ościeżnicy"
Nie wiem o którym systemie piszesz, bo link nie działa albo mi coś znowu nie chodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 stycznia 2017, 19:24

Oddzielanie stref drzwiami które ciągle są na widoku nie ma większego sensu. Po co taką część oddzielać? Każda sypialnia ma swoje drzwi. Nie patrzę na to oczami studenta. W salonie domówka, w sypialni ludzie odsypiają. To jest dom, nie potrzeba robić w nim oddzielnych mieszkań. Przypadki nowych projektów w których część nocna wychodzi bezpośrednio na salon, goście siedzą, wszystko widzą są rzadkie. Rozsądny projekt z góry oddziela te części.

Tomek czy chodzi o to

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2017, 17:23

W tym projekcie może i tak się da. Pamiętaj, że jeszcze sporo ludzi buduje jeszcze modne domy typu "open space". Choć ja mimo wszystko w hallu (wejście do części sypialnianej) dałbym drzwi przesuwne dla samej przyzwoitości i na wszelki wypadek. Są sytuacje gdzie jednak drzwi takie się przydają.
Jak widzę zmieści Ci się system zaproponowany przez patent.x, bo będziesz miał około 135cm patrząc po rzucie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2017, 20:19

Tak, w tym przypadku przesuwny chowany lub naścienny dałby radę.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 sierpnia 2017, 17:54

Ładnie i ciekawie w takim miejscu może wyglądać system drzwi ukrytych. Dostawić trzeba kawałek ścianki (węgarek) i tam zmontować aluminiowe ościeżnice. Następnie na te ościeżnice montuje się płyty GK lub robi obróbki tynkarskie. Dzięki temu masz ukrytą ościeżnicę. Reszta to powieszenie skrzydła i pomalowanie go tak jak ścianę. Można też dać tapetę.
http://erkado.pl/wp-content/uploads/2017/07/ERKADO-katalog-D W-2017-_1.pdf
Strona 116 - masz "normalne drzwi" i nie musisz kombinować.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lutego 2018, 09:29

mnie bardzo podobają się tarasowe drzwi przesuwne, niestety jednak mam zwykłe ;/

www.lizurej.pl/strona/3/okna-drewniane.html

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Okna do domu Liczba postów: 78 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • Chemia budowlana Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... W budowlance chemia to oczywisty temat, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jak szeroko używa się jej też w innych branżach. Tu możecie przeczytać gdzie wykorzystu...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 549 Grupa: Montujemy o... Aluhaus jak najbardziej na TAK. To samo Hormann. Szkoda tylko, że mało jest tam takich tańszych opcji. Mogliby coś pokombinować i dać chociaż po 1 serii tańszej...
  • Wymiana drzwi wewnętrznych Liczba postów: 48 Grupa: Montujemy o... Super jeśli mamy środki i możliwości, aby wymienić na nowe drzwi wewnętrzne. Cały dom może wyglądać inaczej. I nawet jeśli dalej mamy stare futryny drewniane ,....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 39 Grupa: Montujemy o... Z tego co widzę to tam mają tylko drzwi aluminiowe nakładkowe, choć patrząc na przekroje to raczej nazwa jest nie do końca fortunnie użyta. Nie znam osobiście n...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19994 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 201

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >