gdzie sprzedać auto po wypadku?

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

22 września 2025, 09:37

Zgadzam sie: good 0 bad

To jest właśnie najprostsze i praktyczne rozwiązanie. W umowie warto zawrzeć zapis w stylu: „Kupujący zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu, zna jego wady i usterki, akceptuje je i nie będzie się domagał ich usunięcia przez sprzedającego”. Można też dopisać, że „w cenie nabycia zostało uwzględnione usunięcie wszystkich wad i usterek”. Takie sformułowanie jasno pokazuje, że kupujący świadomie decyduje się na zakup i przyjmuje ryzyko związane z naprawami.

Trzeba jednak pamiętać, że przy sprzedaży konsumentowi prawo i tak daje mu pewne narzędzia ochrony, więc takie zapisy nie zawsze w 100% zamykają sprawę. Jeśli chcesz uniknąć całej tej papierologii i ryzyka, zobacz tutaj: https://carrot.pl/masz-uszkodzony-pojazd< br /> – znajdziesz opcję pozbycia się uszkodzonego auta w prosty sposób, bez sporów o wady.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2025, 16:24

Kiedyś byłam przekonana, że kasacja auta to problem, a teraz widzę, że wszystko można załatwić dość prosto. Na http://panta.gda.pl jest sporo przydatnych wskazówek – jak wygląda odbiór auta, jak wycenią złom i co trzeba mieć przy sobie. Myślę, że to dużo łatwiejsze, jeśli ktoś ma krok po kroku rozpisane informacje. A wy co myślicie, takie przewodniki pomagają?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 października 2025, 08:58

Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem samochodu, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę profesjonalnej firmy, która zajmuje się importem auta z usa oraz Kanady. Firma zajmuje się kompleksowym importem aut zza oceanu, od wyszukania i zakupu, przez transport i odprawę celną, aż po rejestrację w Polsce.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2025, 20:47

Najlepiej wybrać się na skup złomu i tam oddać samochód na skup złomu jak np. tutaj https://kamm.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

4 stycznia 2026, 13:18

A czy wiecie, co najlepiej zrobić z zepsutym samochodem? Ja właśnie zastanawiam się nad takim wyborem jak Stacja demontażu pojazdów: https://zlomujemy24h.pl/ . Wydaje mi się, że jest to całkiem wygodne rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Firmy sprzątające - opinie Liczba postów: 112 Grupa: Trudne tema... A jeśli chodzi o firmy sprzątające nagrobki, to macie jakieś polecenia? Szukam na szybko kogoś sprawdzonego przed 1 listopada, bo niestety samemu ciężko wszystk...
  • Pieniądze - inwestowanie Liczba postów: 400 Grupa: Trudne tema... Konto demo we Freedom24, rozpoznanie instrumentów i jazda. Na demie nie ma ryzyka. Jeśli nie pójdzie, to trudno, ale przynajmniej dowiesz się, czy to dla ciebie...
  • Czy ktoś korzystał z usług detektywa? Liczba postów: 36 Grupa: Trudne tema... Playing as a rhythm-based cube, players navigate a neon landscape full with hazards (spikes, traps, and more) as they dash and jump their way through geometry d...
  • jak dobrać odpowiedni krem do swojej cery? Liczba postów: 132 Grupa: Trudne tema... W natłoku porad beauty łatwo trafić na strony, które bardziej sprzedają niż pomagają. Dlatego pozytywnie zaskoczył mnie KącikUrodowy, na który trafiłam na stron...
  • Gdzie sprzedam łożyska? Liczba postów: 79 Grupa: Trudne tema... Minecraft APK refers to the Android application package of the globally popular sandbox game Minecraft, designed for mobile devices. This version allows players...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20529 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 373

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >