jaką lodówkę wybrać?

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

30 czerwca 2009, 10:58

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
proszę was poradźcie mi jaką lodówkę wybrać? jakiej firmy i na co zwrócić uwagę przy wyborze. Potrzebna jest mi duża lodówka, bo rodzina też jest duża (7 osób) :wink: . a więc jaką firmę proponujecie?
czekam na wasze podpowiedzi :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2009, 03:59

Hehe, ale do jakiej kwoty? Bo można kupić i za 1500 i za 6000zł, tak samo jaki ma być kolor, obojętne? Z firm to szukaj wśród wiodących producentów wybór jest szeroki, ja zdecydowałam się na wolno stojącą od franke, głównie przez wygląd i niezawodność. Z funkcji to patrz czy jest no frost, klasa energetyczna najlepiej A+, dobrze jak ma 2 agregaty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lipca 2009, 00:45

ja mam Polar i dobra jest tania i sama się rozmraża od czasu do czasu

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2009, 11:08

osobiscie polecam Electrolux.. Jak lodowka ma byc na 7 osob, to przede wszystkim musi byc spora :) Jak macie wieksze fundusze na ten cel, to mozna kupic dwudrzwiowa - robi wrazenie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2009, 01:52

Gosia W teraz jest pomieszanie z poplątaniem jeśli chodzi o lodówki, część znanych marek to już jedzie tylko na opinii (czyli czas życia przewidziany do 5 lat...). Dlatego tym razem podczas wymiany szukałam raczej czegoś tańszego w miarę prostego jeśli chodzi o budowę (bez dużej ilości bajerów) padło na największy model z mpmu, i po 8 miesiącach póki co sobie chwalę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lipca 2009, 15:59

Często to nie znaczy zawsze, przed zakupem dobrze przewertować internet którego zasoby są olbrzymie, popytać znajomego serwisanta który się zajmuje naprawą lodówek i można spokojnie coś wybrać. Sporo funkcji ułatwia życie, ponad to czasem biały kolor to za mało jeśli ma się kuchnie w bardziej określonym stylu...

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2009, 22:28

raczej niewielu ludzi ma kasę na podwójną lodówkę chociaż na pewno robi wrażenie mój brat kupił teraz Eletrolux w inoxie lodowka jak lodowka ale wyglada ciekawie

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2009, 18:51

m_kwiecien to, że są drogie to raz, a umiejscowić takiego kolosa to druga sprawa nie wszędzie wejdzie.

Lidia nie było nic napisane, że ma być inox, także to chyba znaczy obojętnie, tak samo nie trzeba wydawać 3 tys. złotych, żeby kupić sensowną lodówkę. Zapłaciłam z dostawą 1400zł i pracuje elegancko, może nie ma no frost, ale dzięki temu ma większą pojemność i niższe zużycie energii, co kto woli.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2009, 18:34

TYLKO NIE INDESIT. Kupiłem 2 lata temu Indesita i powiem szczerze - tragedia. Pordzewiała w wielu miejscach, zapycha się co chwilę odpływ skroplin, bo to bezszronowa... Lodówka moich rodziców, która ma 25 lat wygląda lepiej. Odradzam szczerze IndeSHIT !
Pisałem do nich w sprawie szybkiego rdzewienia - olali mnie i napisali, że to może się zdarzać. Uważajcie na to badziewie, chyba, że chcecie za 2 lat wymieniać na nową :) Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2009, 21:08

Dlatego nawet nie starałam się szukać do 1400zł lodówek z no frost bo tak się nazywa ta funkcja. Sporo rozwiązań jest nowych nic nie wiadomo na temat ich trwałości powiedzmy w okresie 7-8lat, nie chciałabym być osobą które musi przecierać szlaki i je testować, wolę kupić sprawdzone rozwiązania.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 184 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 15 Grupa: Sprzęt AGD... Coraz więcej osób decyduje się na klimatyzację nie tylko latem, ale również do dogrzewania pomieszczeń w chłodniejsze dni. Nowoczesna klimatyzacja ma wiele funk...
  • Prototyp obudowy elektronicznej Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Proces jest prostszy niż się wydaje. Wrzucasz plik, dostajesz wycenę zazwyczaj tego samego albo następnego dnia, akceptujesz i po kilku dniach masz gotową część...
  • Sprzęt AGD Liczba postów: 186 Grupa: Sprzęt AGD... Ze swojej strony mogę Wam polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie firmy z Krakowa lub okolic, która oferuje kompl...
  • Jakie głośniki Liczba postów: 29 Grupa: Sprzęt AGD... Jeśli ktoś pyta jakie głośniki wybrać, to zawsze odpowiadam, że wszystko zależy od potrzeb, bo inne będą do mieszkania, inne na działkę czy imprezy. Wśród tańsz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 194

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */