pomysł na wystrój w japońskim stylu

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

17 stycznia 2011, 11:32

Zgadzam sie: good 0 bad

ja również szukam inspiracji, chciałabym urządzić pokój dla mojej córki, która się fascynuje się orientem. Zaplanowałam, że położę jej w pokoju podłogę z bambusa, ale nie wiem co z resztą?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 marca 2011, 11:23

Najlepiej byłoby położyć na scianie fototapete w orientalnym stylu i do tego lampki pokojowe również w podobnym guście. Podłogoa bambusowa to dobre rozwiązanie,jest soolidna i podkreśli ten klimat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 kwietnia 2012, 18:21

W takim stylu zastosowanie szaf i drzwi przesuwnych wydaje sie byc nieodzowne. A jesli chodzi o wypelnienia to mozliwosci sia od babbusowych po mleczne szklo. Oczywiscie rowniez nadruki z typowymi metodami.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2012, 14:54

oj to nie lada wyzwanie, żeby urządzić mieszkanie zgodną z filozofią zen. Urządzić pokój/mieszkanie w japońskim stylu, czy orientalnym jest to nawet nie trudne, ale żeby wszystko dokładnie grało i pasowało to już wyższa szkoła jazdy. Może do tego warto byłoby zatrudnić specjalistów, albo poczytać odpowiednie poradniki, bo z tą filozofią zen żartów nie ma ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2012, 13:41

Zgadzam się,poza tym oprócz samych kolorów liczy się szereg dodatków w stylu orientalnym i nie wolno o tym zapominać. To wszystko daje klimat dalekiego wschodu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 sierpnia 2012, 21:09

nie powiedziałabym, że to jest nie lada wyzwanie. Myślę, że każda zmiana i remont wiąże się z ryzykiem i jest wyzwaniem, ale jeśli zapoznamy się z panującymi zasadami powinno nam być łatwiej. Owszem dobrze się zaopatrzyć w poradniki, ale jeśli ktoś chciałby tak "w pigułce" dowiedzieć się czegoś na temat zasad feng shui może przeczytać ten artykuł http://informacje.dom.eu/zasady-feng-shui-w-domu_n_523.html

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2012, 10:34

Ważne jest to abyśmy dobrze czuli się w takim pokoju,dlatego dobór jasnych i słonecznych kolorów jest bardzo ważny. Nie mam nic przeciwko stylowi orientalnemu,kwestia gustu.

www.Elem.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2012, 10:09

najbezpieczniej chyba poprosić fachowców o poradę... w n-design podejmowali się przeróżnych zleceń już, widać to zresztą po galerii projektów. samemu łatwo coś sknocić, czy przesadzić w nieodpowiednią stronę ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2012, 14:31

Możesz poprosić o pomoc dekoratora wnętrz,lub też pójść własną drogą i wykazac się kreatywnością. Chętnie pomogę z zakresu wyboru oświetlenia,gdyż zajmuje się tym na co dzień.

www.StudioSwiatla.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2012, 09:04

poszperaj w katalogach dekoracji wnętrz, ja japoński styl to kojarzę jako minimalistyczny, drewniany, gdzie światło odgrywa główną rolę.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zakładanie firmy Liczba postów: 3 Grupa: Ciekawe pom... Moi Drodzy, mój mąż postanowił założyć firmę budowlaną i zastanawia się nad logotypem. Znalazł o tym dość ciekawe informacje na tym blogu, ale chciałby wiedzie...
  • LBC Capital Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... When it comes to achieving consistent growth and stability in today’s dynamic investment world, LBC Capital has built a reputation that stands out among private...
  • Stolik kawowy Liczba postów: 42 Grupa: Ciekawe pom... Różne stoliki kawowe znajdziesz tutaj. Najfajniejsze są te glamour srebrne lub złote :)
  • Tapety dekoracyjne Liczba postów: 391 Grupa: Ciekawe pom... Ktoś z Was zmieniał ostatnio wystrój salonu bez robienia całego remontu? Ja zacząłem od ścian i powiem Wam, że tapeta potrafi zrobić robotę. Przeglądając różne....
  • Листовий метал Liczba postów: 2 Grupa: Ciekawe pom... Листовий метал – це металевий матеріал, що має значну площу поверхні відносно своєї товщини. Він виготовляється шляхом прокатки металу через валки для зменшення...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20251 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 240

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >