wyskakujące korki :(

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

31 marca 2010, 15:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Instalacja była robiona na nowo dwa lata temu. Do tej pory wszystko było ok, a od jakiegoś czasu średnio dwa razy w tygodniu wyskakują mi korki :( Kiedyś przy włączonym telewizorze, pralce, suszarce i mikrofalówce nie odczuwało się, że dużo sprzętów jest włączonych a teraz ... :( Proszę pomóżcie co można na to poradzić

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 maja 2010, 13:39

Wydaje mi się,ze problem musi tkwić w mocy,jest zbyt mało i korki po prostu wybija. Sprawdzałeś dokładnie każdy elelment instalacji?? Napisz coś więcej,oglądał ją jakiś fachowiec?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 11:31

Radzę wymienić korki na mocniejsze. U mnie był podobny problem. Dzięki zwiększeniu ich mocy problem przestał istnieć.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lipca 2010, 20:33

zmienic bezpieczniki na mocniejsze nie sztuka ... jezeli instalacja jest zrobiona pod mniejsze wartosci, to zwiekszenie wartosci bezpiecznikow moze spalic instalacje i tym samym doprowadzic do zwarcia, pozaru, lub porazenia pradem osoby w mieszkaniu

trzeba sprawdzic instalacje (krok po kroku), sprawdzic przy zalaczaniu ktorego sprzetu wybija itp, zrobic pomiary ... wezwac elektryka z uprawnieniami

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2010, 10:09

Musisz sprawdzić jakie urządzenia dają największe obciążenie i najlepiej przepiąć je pod inną fazę. Tak aby na jednej fazie nie znajdowały się np. pralka, lodówka i mikrofalówka pracujące jedocześnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2011, 22:33

Tak to jest jak za remont instalacji biorą się "eeeleeektryyycy".
Sprawdzanie samemu nic nie da. Ja osobiście polecam zrobić pomiary i na ich podstawie działać coś dalej. Prawdopodobnie masz z baboloną instalacje. Kumpel miał podobną historię. Ja osobiście dzięki takim "przygodom innych mam prace tzn. naprawiam babole ;) nawet w nowiuśkich mieszkaniach.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 48 Grupa: Robimy inst... Ostatnio zaczęłam rozglądać się za szybszym internetem i trafiłam na temat światłowód augustów, szczególnie w kontekście lokalnych dostawców. Przeglądając różne...
  • ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20813 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 162

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >