Czy taka podłoga długo wytrzyma?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

14 sierpnia 2014, 10:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Sosna ma swój klimat, ale rzeczywiście lepiej zainwestować więcej pieniędzy teraz i kupić dębową deskę czy parkiet, niż za kilka lat wymieniać sosnę. Bardzo chciałam sosnową deskę, ale mąż mnie przekabacił i my też mamy ostatecznie baltic wood (zastanawialiśmy się nad barlinecką, ale w BW były lite i to przesądziło).

Swoją drogą martaa80 - ile masz już takie podłogi? My dopiero dwa lata i zastanawiam się, czy dalej tak bezproblemowo jest?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 sierpnia 2014, 11:29

Ewka_so - Ja mam trzy lata, i jestem zadowolona. Generalnie wyszłam z takiego założenia, że jak nawet się zarysuje czy będzie widać znaczne ślady użytkowania to przecież drewno to drewno - da się go odnowić :) U mnie bez problemów większych, woda czasem kapnie, pies po domu biega i wszystko super :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2014, 17:32

Użytkownik martaa80 napisał: Ewka_so - Ja mam trzy lata, i jestem zadowolona. Generalnie
wyszłam z takiego założenia, że jak nawet się zarysuje
czy będzie widać znaczne ślady użytkowania to przecież
drewno to drewno - da się go odnowić :) U mnie bez
problemów większych, woda czasem kapnie, pies po domu
biega i wszystko super :)

Zgadzam się nawet najlepszy panel to jednak plastik i nigdy nie będzie tak wyglądał ja drewno. Tylko nie sosna! Nie warto oszczędzać. Jest ogromny wybór drewnianych podłóg niekoniecznie z drewna egzotycznego.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2014, 01:43

ja kupilem dom ale okazala sie ruina. Podłogi to najlepiej z posadzką wywalic i wszystlko od nowa robić. Ale na szczescie znajomi polecił mi firmę http://www.julispec.pl/content/frezowanie-i-s zlifowanie-betonu oni mi odnowią posadzki z betonu i bede mogl pozniej klasc panele czy plytki. tule dobrego

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2014, 10:41

Użytkownik martaa80 napisał: Jak mogę poradzić coś to polecam podłogi z balticwood,
fajne solidne.

Zgadzam się niezniszczalne, a do tego pięknie się prezentują my mamy dąb szczotkowany Baltic Wood.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 sierpnia 2014, 00:44

[quote=k.atia]Użytkownik martaa80 napisał:
my mamy dąb szczotkowany Baltic Wood.

Ha, ha! My też dąb szczotkowany kolor Syrah (ciemna czekolada). A WY? Jak się okaże, że to samo, to padnę :P No i zaczyna żałować, że w kuchni nie dałam :(

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2014, 16:23

Użytkownik ewka_so napisał: [quote=k.atia]Użytkownik martaa80 napisał:

my mamy dąb szczotkowany
Baltic Wood.

Ha, ha! My też dąb szczotkowany kolor Syrah (ciemna
czekolada). A WY? Jak się okaże, że to samo, to padnę :P
No i zaczyna żałować, że w kuchni nie dałam :(
Użytkownik ewka_so napisał: [quote=k.atia]Użytkownik martaa80 napisał:

my mamy dąb szczotkowany
Baltic Wood.

Ha, ha! My też dąb szczotkowany kolor Syrah (ciemna
czekolada). A WY? Jak się okaże, że to samo, to padnę :P
No i zaczyna żałować, że w kuchni nie dałam :(

Ja mam baltic wood merlot, chceliśmy nie aż tak ciemną, bo bałam się, że ciężko będzie z pielęgnacją. A do kuchni to chyb alepiej lakier nie olej?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2014, 13:30

Można rozważać jaka podłoga będzie dobra, ale nie róbcie mojego błędu i zastosujecie podkład. U mnie pożałowaliśmy i się wszystko rozjechało, do tego te skrzypienie tych desek, mnie to akurat denerwuje cholernie. Teraz w jednym pomieszczeniu zrywamy i będziemy kładli jeszcze raz właśnie z podkładem i tutaj pytanie czy ktoś może mi powiedzieć, czy ten podkład będzie dobry jeśli chodzi o wyciszenie? http://podlogi24.net/wineo-witex-podklad-3mm- b.dobrze-wyciszajacy-kroki-pod-panele-z-folia-sound-protect- eco-profi-o_l_1524.html w sumie w tym sklepie Podłogi24 jest tego masa więc człowiek który nie ma z tym styczności na codzień nie wie za bardzo na jakie paramtery zwracać uwagę czy tylko cena czy coś jeszcze?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2014, 21:55

Użytkownik Kristoferek napisał: Można rozważać jaka podłoga będzie dobra, ale nie
róbcie mojego błędu i zastosujecie podkład.

O widzisz- człowiek się tyle nowego może na forum dowiedzieć. Nie miałam pojęcia o podkładach ;/ Na razie (dwa lata) nic nie skrzypi, ale... hmm wolałbym się obyć bez takich efektów.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 września 2014, 13:43

Użytkownik Kristoferek napisał: Można rozważać jaka podłoga będzie dobra, ale nie
róbcie mojego błędu i zastosujecie podkład. U mnie
pożałowaliśmy i się wszystko rozjechało, do tego te
skrzypienie tych desek, mnie to akurat denerwuje cholernie.
Teraz w jednym pomieszczeniu zrywamy i będziemy kładli
jeszcze raz właśnie z podkładem i tutaj pytanie czy ktoś
może mi powiedzieć, czy ten podkład będzie dobry jeśli
chodzi o wyciszenie? http://podlogi24.net/wineo-witex-podklad-3mm-
b.dobrze-wyciszajacy-kroki-pod-panele-z-folia-sound-protect-
eco-profi-o_l_1524.html
w sumie w tym sklepie Podłogi24
jest tego masa więc człowiek który nie ma z tym
styczności na codzień nie wie za bardzo na jakie paramtery
zwracać uwagę czy tylko cena czy coś jeszcze?

I to kolejne potwierdzenie teorii, że dobrej jakości podłoga musi być położona przez dobrego parkieciarza i porządnie zabezpieczona. Wtedy nie ma prawa nic się z nią dziać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do kuchni? Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Na stronie https://epanele24.pl znajdziecie portal informacyjny eDom, który poświęcony jest tematyce domu, budownictwa, remontów i wykończenia wnętrz. Szczegóło...
  • Panele Liczba postów: 160 Grupa: Robimy stro... Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, na której znajdziecie sklep internetowy Podłogi24 - quickstep sklep internetowy , który w ofercie posiada panele winylow...
  • Podłogi Liczba postów: 274 Grupa: Robimy stro... A co powiecie o podłogach panelowych oraz bambusowych z drewna egzotycznego? Bo moim zdaniem prezentują się równie fajnie i ciekawie, są ponadczasowe ,a ich sze...
  • Ocena stanu stropu przed wylaniem nowej wylewki Liczba postów: 16 Grupa: Robimy stro... Dzień dobry, Robię generalny remont na poddaszu 22 letniego domu parterowego o powierzchni poddasza 140mkw po podłodze, dachu wielospadowym ze słupami i dachów...
  • Grunt na posadzkę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy stro... Szanowny Panie, Zastosowanie gruntu niesie za sobą wiele korzyści. Grunt sprawia, że powierzchnia jest bardziej stabilna, wolna od zanieczyszczeń, charakteryzuj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21137 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 492

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */