Drzwi wewnętrzne

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

30 kwietnia 2018, 12:31

Zgadzam sie: good 0 bad

ja wolę zamówić drzwi drewniane u stolarza, niż w salonie, zawsze korzystniej cenowo

http://www.lizurej.pl/okna-drewniane/systemy- okien/okna-drzwi-tarasowe-przesuwne/

Ten post był edytowany przez drewbud dnia: 30 kwietnia 2018, 12:32
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 maja 2018, 14:49

Użytkownik drewbud napisał: ja wolę zamówić drzwi drewniane u stolarza, niż w
salonie, zawsze korzystniej cenowo

http://www.lizurej.pl/okna-drewniane/systemy-
okien/okna-drzwi-tarasowe-przesuwne/

Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. Stolarz może zrobi drzwi na indywidualne życzenie klienta, ale cena też będzie indywidualnie dobrana za taką usługę. Poza tym stolarz moim zdaniem zrobi drzwi z jednego materiału jakim jest drewno. Jak ktoś szuka tanich drewnianych drzwi to jest tego pełno w marketach - jakieś sosnowe cudeńka co rozeschną się po roku czy dwóch.
A co w przypadku gdzie ktoś chce jeszcze taniej? Z MDFu stolarz nie zrobi drzwi. Zobacz na największe firmy typu Pol-Skone czy Erkado. Oni produkują lekko po 30 tysięcy sztuk drzwi miesięcznie i przy tak dużej ilości na pewno idzie uciąć trochę kosztów, a co za tym idzie - będzie niższa cena. Nawet pomimo tego, że stolarz nie reklamuje się, nie wydaje katalogów itd, ale to na tak dużej ilości produkcji odbije się niska cena takich drzwi z MDFu czy z okładzinami z HDFu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 maja 2018, 08:49

Wszystkim osobom z Trójmiasta mogę polecić zakup drzwi wewnętrznych od firmy www.strefa-drzwi.pl Sam zakupiłem od nich drzwi, które nie kosztowały mnie wiele a są bardzo solidne i świetnie wyglądają. Firma ma swoją siedzibę w Gdyni.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 maja 2018, 09:24

Pewnie takich drzwi znajdziesz więcej i nie tylko w Trójmieście. Masz przecież producentów jak Pol-Skone, Erkado czy DRE produkujących tanie i dobre drzwi wewnętrzne (np. najtańsze płytowe). Znajdziesz u nich też modele wejściowe do bloku typu Enter czy Herse w cenach do 1400zł brutto za kompletne drzwi w okuciami, progami itd. Te drugie nawet masz na płycie Homalight więc w tej cenie ciężko znaleźć coś rozsądniejszego. W podobnych pieniądzach to masz chyba tylko Chińskie drzwi, ale tym jakością daleko brakuje do w/w modeli. No i z serwisem jakimkolwiek możesz się pożegnać.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 maja 2018, 21:31

Zupełnie nie żałuje inwestycji w drzwi szklane. Specjalnie nawiązałem współpracę z ekipą https://profiline.com.pl/ , która wykonała dla mnie bardzo oryginalne rozwiązanie. Okazało się ono na tyle atrakcyjne, że aż znajomi z zazdrości pytają komu zawdzięczam tego typu drzwi!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 czerwca 2018, 15:02

Też muszę wymienić drzwi i szukam jak na razie odpowiedniego producenta, który ma dobrą i ciekawą ofertę. Może > https://www.porta.com.pl/ będzie dobrym pomysłem ? W ich obszernej ofercie znalazłam drzwi, które idealnie wkomponują się w każdą domową czy biurową przestrzeń – dyskretnie współgrając z pozostałym wystrojem bądź stanowiąc dla niego ciekawy, wyrazisty kontrast. A wy jakiej marki drzwi planujecie kupić ?

Ten post był edytowany przez ElkAa dnia: 5 czerwca 2018, 15:02
Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2022, 08:19

Nie znam firmy. Jeśli ma dobry montaż i załatwi Ci markę drzwi jaką chcesz to moim zdaniem OK. Póki co patrząc na ofertę to ja tam widzę z wewnętrznych drzwi drewniane albo Portę. Nic więcej, a jest tyle ciekawych firm na rynku. Erkado, DRE, Eclisse, Jagras, Invado, Pol-Skone i wiele wiele innych. Każda marka ma coś ciekawego do zaoferowania.
Erkado i Porta to super lakiery.
DRE ma akryle czarne
Eclisse systemy przesuwne
Reszta dobrą jakość

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2022, 22:40

Żadne sieciówkowe drzwi nam nie odpowiadały, dlatego zamówiliśmy solidne drewniane wg indywidualnego projektu w parkietlux. Są idealnie dopasowane do podłogi, minimalistyczne i wszystkie wymiary się zgadzają

Zgłoś | Cytuj | Link

9 maja 2022, 12:28

Jak robiłem remont to kontaktowałem się ze sklepem przy Bartyckiej 14/15 w Warszawie. Zapewniają bezpłatne pomiary bezpośredni u klienta i proponują przy okazji montaż wszystkich rodzajów drzwi wewnętrznych, które mają na stanie. Trochę można zaoszczędzić przyznam szczerze, a wiadomo, że w tych czasach chodzi o elastyczność. Od marek klasycznych drzwi po premium. Katalog bardzo bogaty i na pewno coś trafisz. Nie kombinowałem za bardzo. Chciałem po prostu mocne drzwi i takie dostałem.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2022, 12:58

Bartycka to istne zagłębie budowlane :).
Byłem kilka razy i na prawdę jak ktoś czegoś dla siebie tam nie znajdzie to już nie ma nadziei dla takiej osoby hahaha:). Ale to tak jak piszesz - warto szukać oszczędności jak choćby w montażu o którym wspomniałeś. 8% zamiast 23% VATu na drzwi to już opłacalny kąsek przy obecnych cenach drzwi. Warto oszczędzać tam gdzie to zasadne i nie wpłynie na drzwi. Ja zawsze polecam oszczędność w różnicy VATu ulokować w lepszej okleinie. I tak wiele firm jak np. Erkado czy Porta ma różnice cenowe pomiędzy wykończeniami na poziomie mniej więcej tej różnicy w VAT. Na jedym zaoszczędzi człowiek ale za to będzie w tych samych pieniądzach miał dużo lepsze drzwi w lepszej okleinie. Jest jednak spora różnica w jakości pomiędzy np. Greko a Premium czy CPL. Warto kombinować, bo pieniądze nie są z gumy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić okna antywłamaniowe? Liczba postów: 10 Grupa: Montujemy o... Tego typu okna w niższej cenie oraz przy fachowym doradztwie,pomocy- znajdziesz na www.HurtOkien.pl gdzie serdecznie zapraszamy.
  • jakie okno do łazienki wybrać Liczba postów: 12 Grupa: Montujemy o... Ja myślę, że lepszym wyborem do łazienki są okna PCV Łódź bo jest to miejsce narażone na występowanie wilgoci, a okna z PCV są łatwiejsze w utrzymaniu czystości...
  • Drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... Pytanie raczej dotyczy tego jakie drzwi kupić, a nie w jakiej firmie. Mimo, że mam stronę internetową z końcówką ".pl" to nie znaczy, że obsługuję całą PL w pom...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 906 Grupa: Montujemy o... Podczas wykańczania domu ważne jest, by zadbać nie tylko o okna, ale też o detale elewacyjne, które mogą znacząco wpłynąć na wygląd i funkcjonalność budynku. Dr...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 568 Grupa: Montujemy o... Raczej mało kogo stać na drzwi na wymiar. Zazwyczaj robi się wymiar otworu drzwiowego dopasowany pod docelowe drzwi. Czasem zostawia się trochę więcej miejsca.....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20770 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 216

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >