Jaki zmiękczacz wody?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

10 maja 2013, 20:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Ostatnio oddałem do analizy próbkę wody i wyszło, że zawartość wapnia i magnezu znacznie przewyższa normę. Co by się w zasadzie zgadzało, bo mamy w domu duży problem z osadem i kamieniem na armaturze. Znajomy poleca mi takie urządzenie http://www.krainawody.pl/406-zmiekczacz-water filter-denver-30.html - nie ukrywam, że wizualnie bardzo mi się podoba, ale wiadomo... nie o to tutaj chodzi. Chciałbym mimo wszystko, by to był zmiękczacz kompaktowy (nie osobne butle). Cena tego zmiękczacza też w zasadzie względna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 czerwca 2013, 12:43

Nie jestem przekonany do tej firmy... lepiej sobie zobacz watermark - znane na polskim rynku.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2013, 16:23

Taa, sam mam, nie narzekam.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2013, 18:29

krecik i jak? Polecasz? Wolałbym coś polskiego producenta... jaką to ma w ogóle głowicę? Złożę? Skąpo opisane...

Zgłoś | Cytuj | Link

24 czerwca 2013, 15:35

Napisałem do polskiego dystrybutora. Złoże jest autorskie (promowane przez hiszpańską firmę Green Filter) - ponoć nawet lepsze od CR. Ja jednak biorę ten Denver ze względu na rozmiar i wydajność. Zobaczymy czy nie będzie problemów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lipca 2013, 08:23

I co z tym Denverem? Sam to montowałeś? Masz jakąś instrukcję montażu? Już mam dosyć szukania po necie tych zmiękczaczy... kompakty, dwuelementowe - już mam mętlik w głowie. Wolę doinwestować i mieć spokój. Najchętniej wynająłbym firmę, która sama, by dobrała, zainstalowała i po wszystkim, ale mieszkam na zadupiu.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2013, 11:19

Panowie kur** nie rozumiem w czym macie problem. Szukacie instrukcji? Piszcie do dystrybutorów i pytajcie. Oni muszą (a przynajmniej powinni jak zależy im na kliencie) poinstruować jak instaluje się takie urządzenie. Zmiękczacz to nie jest osmoza przemysłowa, która zajmuje pomieszczenie 20m2.

Masz ręce i trochę rozumu? Jesteś w stanie zainstalować filtr i kropka. Masz problem? Wynajmujesz firmę.

Wybór w Polsce urządzeń masz duży... masz te Denvery, Waterfiltery i w ciul innych zmiękczaczy. WOLNY RYNEK! BIERZ CO CHCESZ!

Zgłoś | Cytuj | Link

7 sierpnia 2013, 09:52

Ja akurat wybrałem Denvera i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jak wygląda i działa ten drugi, ale ten zmiękczacz jest bezbłędny!

Zgłoś | Cytuj | Link

3 października 2013, 08:47

Zgadzam sie: good -1 bad

Kolego u mnie od ponad roku działa na wodzie HS38 (HydroFLOW).
Mały, bezproblemowy ( bezobsługowy)i cena atrakcyjna.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2013, 14:48

Marq, Ty mówisz o zmiękczaczu Denver 6, Denver 15, czy Denver 30? Szczerze mówiąc na mały to wygląda jedynie ten z końcówką 6. Czy ja robrze widzę, czy zarówno WaterMark jak i Denver robione są przez tego samego producenta?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 41 Grupa: Robimy inst... Dziewczyny jeśli szukacie pracy w Niemczech na produkcji to polecam sprawdzić Mondi z Poznania. Kuzynka pojechała 3 miesiące temu i chwali. mondi.pl - a wy maci...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 220 Grupa: Robimy inst... Zastanawiałam się ostatnio nad zastosowaniem węży przemysłowych i trafiłam na stronę, która ma naprawdę fajne rozwiązania. No i właśnie, jeśli ktoś szuka czegoś...
  • przydomowa oczyszczalnia Liczba postów: 75 Grupa: Robimy inst... Właściwa pielęgnacja instalacji przydomowej oczyszczalni ściekó wymaga stosowania preparatów biologicznych, które rozkładają zanieczyszczenia i neutralizują nie...
  • zawory grzybkowe Liczba postów: 4 Grupa: Robimy inst... Zgadza się, najpierw trzeba ustalić, w jakiej instalacji mają pracować i jakie medium będą regulować. Dobrze opisuje to temat zobacz tu jakie są rodzaje zaworó...
  • الموزعون المباشرون في الكازينوهات على الإنترنت: كي... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... تعتمد ألعاب الموزع المباشر (الكازينو المباشر) على نظام هجين يجمع بين العمليات الميدانية في الاستوديو ومعالجة البيانات الرقمية. إليك كيفية عمل هذه العملية في (mo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21317 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 504

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */