Jakie bakterie do szamba

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

11 sierpnia 2010, 17:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam prośbę, czy możecie mi doradzić jakie bakterie do szamba będą najbardziej odpowiednie?
Czy rodzaj szamba ma znaczenie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 sierpnia 2010, 10:19

Polecam BIOSANIT. Są to bakterie które naprawdę dobrze niwelują brzydki zapach i zapobiegają przedostawaniu się nieczystości go gruntu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2012, 13:50

Zdecydowanie powinien Pan zapoznać się z bakteriami polskiej marki Bio9 - myślę, że to się Panu opłaci. Jeżeli stawia Pan na jakość i wysoką skuteczność działania to polecam wypróbowanie preparatu Bio9 DUO - jest to dwuskładnikowa mieszanka bakterii w płynie, w dwóch butelkach.
W ofercie są również standardowe bakterie w proszku - Bio9 MIX, Bio9 MD2 oraz bakterie do rozruchu oczyszczalni Bio9 START.

Ponadto dla oczyszczalni drenażowych jest Bio9 Drenaż - preparat do udrażaniania drenażu rozsączającego, a do rozkładu osadów tłuszczowych i silnej redukcji nieprzyjemnych zapachów Bio9 EMP.

Wybór jak widać szeroki, zachęcam do testowania produktów i doboru optymalnego zestawu dla siebie.

Posiadaczy szamb i oczyszczalni odsyłam na stronę producenta: www.bio9.pl

Ten post był edytowany przez bio9.pl dnia: 30 września 2012, 13:54
Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2013, 14:09

ja używam tabletek bioEkspert. Próbowałem też inny preparatów ale to jest naprawdę skuteczne.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2016, 11:45

A ja polecam preparaty z tej listy https://www.przydomu.pl/preparaty-do-szamb.html Ja mam tam swoje jedne, które cały czas wrzucam do muszli, spłukuję i po bólu :) Wato poczytać ich specyfikację :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 maja 2016, 12:57

Też polecam Biosanit, znalazłam go w przydomu.pl Spełnia swoje zadanie bardzo dobrze, na podwórku nie czuć przykrego zapachu.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2016, 12:19

Zgadzam sie: good 1 bad

Bakterie w tabletkach mogą być nieskuteczne, ponieważ w trudnych warunkach, a do takich należy zaliczyć ścieki bytowe i komunalne, bakterie z tabletki będą miały szansy się "aktywować" Polecam już aktywne bakterie do szamba, płynne w preparacie Bio-Trakt
Koszt miesięczny uzupełniania Bio-Traktu to ok. 4zł/m3 szamba.

Bio-Trakt to kompozycja mikroorganizmów, oparta na szczepach probiotycznych bakterii występujących w naszym naturalnym środowisku. Preparat jest w pełni biodegradowalny oraz bezpieczny dla ludzi, zwierząt i roślin.

Zapraszam do sklepu internetowego https://probiotyki.biotron.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2017, 21:00

Rzeczywiście warto tutaj pomyśleć o szambie betonowym, szczególnie takim wytrzymałym i szczelnym. Takie właśnie szamba stosują firmy http://szamba-betonowee.pl/ mają 5 lat gwarancji plus certyfikat godnej jakości. Szamba betonowe są trwalsze niż te PVC i zostało to potwierdzone :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2017, 12:47

Moja czteroosobowa rodzina korzysta od roku z preparatu neobac, który zawiera bakterie i enzymy. Od tego czasu nie mamy problemu ze smrodem na podwórku no i szambiarz mniej osadu wywozi: https://aktywatory.pl/122-neobac-bakterie-szambo

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2018, 19:07

Firma EKOB-TBA już od 19 lat dostarcza skuteczne biopreparaty, oparte o metodę C.O.R. będącą sprawdzonym francuskim patentem. Wśród oferowanych produktów znajdują się m.in. bakterie do szamba ekologicznego.

Bakterie do szamba firmy EKOB-TBA wpływają na jego niezakłócone działanie przez długie lata. Udrażniają funkcjonowanie systemu, rozpuszczają osady, a ponadto eliminują nieprzyjemne zapachy. Nasze preparaty cechuje wielowymiarowe działanie. Rozpuszczają złogi, m.in. z tłuszczu, przez co zapobiegają wystąpieniu typowych problemów z oczyszczalniami, takich jak zapchanie drenażu czy zamulenie. Nasze środki znajdują zastosowanie w oczyszczalniach przydomowych, a także w systemach ze ściekami zawierającymi większą ilość tłuszczu, np. w hotelach i restauracjach.

Zachęcamy do zapoznania się z dedykowaną ofertą biopreparatów do szamb w firmowym sklepie internetowym:https://sklep.ekobtba.pl/biopreparaty-dla-ins talacji-domowych/szamba.html.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20464 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 262

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >