Nowoczesna kuchnia.

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 31 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

2 lutego 2009, 18:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaka waszym zdaniem jest nowoczesna kuchnia? Bo tak się składa, że urządzam, a raczej odnawiam sobie kuchnię. W mojej obecnej jest tak szaro i ponuro. Zmieniłam kolor ścian, inne płytki itd, a teraz najwyższa pora na sprzęt i dodatki. Jestem na etapie szukania dwóch rzeczy, które są dla mnie teraz priorytetem! A mianowicie piekarnik i mikrofala. Męczy mnie pieczenie różnych wypieków w starym piekarniku. (nie wyobrażam sobie niedzieli bez świeżo upieczonego ciasta). A kuchenki mikrofalowej jeszcze nie mieliśmy w swoim posiadaniu, ale z tego co mi wiadomo jest praktycznym urządzeniem. (mam na myśli m.in funkcję rozmrażania) Może uzyskam od innych jakieś wskazówki na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie takich sprzętów? Z jakimi kosztami się liczyć? Co byście polecili. Z góry bardzo dziękuję :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lutego 2009, 16:12

Użytkownik Alexandra napisał: Jaka waszym zdaniem jest nowoczesna kuchnia?
a nie mam zielonego pojęcia :P w tej kwestii rządzi moja żonką ale jeśli chodzi o piekarnik to mogę coś pomóc bo tak się składa że ostatnio zrobiliśmy teściowej prezent i kupiliśmy jej nową kuchnię z franke i taka jest z niej zadowolona że poważnie zastanawiam się czy i naszej starej nie wymienić na lepszy model. Bo moja Grażynka też uwielbia piec, a ja za to znowu lubię jeść jej przepyszne wypieki więc korzyć będzie po obu stronach :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2009, 16:12

Jak ja bym chciała, żeby ktoś mi sprawił taki prezent. A ten piekarnik Franke to jaki to dokładnie? Tzn chodzi mi o model, bo interesuje mnie głownie funkcje i cena też jest istotna. Mogę liczyć na pomoc w tej kwestii? Bo ja znalazłam taki jeden ciekawy, ale sama nie wiem. Chyba do sklepu będę zmuszona się wybrać. Dzięki :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lutego 2009, 16:20

oj bo to był prezent na specjalną okazje, urodziny teściowej to poważna sprawa ale nie będę zdradzał które :P w prawdzie to żonce spodobał się ten piekarnik ja to doradziłem tylko ze strony technicznej o ile się nie mylę to był to model franke design metal (DM 74 M XS) z wyglądu ok ale ja to się zwyczajnie nie znam na kobiecych gustach ale wiem że miała prowadnice teleskopowe dwuczęściowe, pojemność jakieś 57l, obieg gorącego powietrza, dwie lampy wewnętrzne a oprócz tego sporo fajnych dodatków ale nie pamiętam wszystkiego bo sporo tego było. Grunt że teściowa zadowolona :wink: Grażynka to się znowu nasłucha zachwalania w niedziele na obiadku że i my będziemy musieli wymienić nasz marny piekarnik na coś nowszego.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lutego 2009, 16:55

Nie, nie Wiktorze. Nawet bym nie śmiała zapytać które, w końcu sama jestem kobietą. Właśnie oglądam piekarnik o którym pisałeś i powiem, że żona ma gust. Bardzo elegancki, a przy tym funkcjonalny i do zabudowy. O to mi chodziło. Nie dziwię się, że żona będzie męczyć o podobny piekarnik. Sama muszę ładnie uśmiechnąć się do męża. Dzięki za pomoc, a teraz mikrofalówka. Trzeba coś upatrzyć równie ciekawego :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2009, 13:39

Użytkownik Alexandra napisał: A kuchenki mikrofalowej jeszcze nie mieliśmy w swoim posiadaniu, ale z tego co mi wiadomo jest praktycznym urządzeniem. (mam na myśli m.in funkcję rozmrażania) Może uzyskam od innych jakieś wskazówki na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie takich sprzętów? Z jakimi kosztami się liczyć? Co byście polecili. Z góry bardzo dziękuję :)

Nowoczesna? Hm, dla mnie to taka, która się podoba. Nie musi być koniecznie w stylu 'nowoczesnym', teraz można szaleć jeśli chodzi o wystrój kuchni. Ja posiadam raczej hm. klasyczną, prostą, którą uwielbiam :) Doradcę Aleksandro widzę, że masz. Ja też postanowiłam napisać co nieco w sprawie mikrofali, bo posiadam model z firmy, o której już tutaj napisano. I może Cię to zainteresuje :) No chyba, że już coś upatrzyłaś? A jeśli nie, to śmiało pytaj. Chętnie odpowiem.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lutego 2009, 16:21

i jak tam sprawa z tym piekarnikiem? zdecydowałaś się na to co pisałem czy może jednak coś innego zakupiłaś? :lol: pochwal się troszkę :P a ja oczywiście wykrakałem wystarczyło kilka niedziel obiadku u teściowej a Grażyna tak się uparła, że nie dało rady i jutro wybieramy się jeszcze raz w pielgrzymkę do sklepu po taki sam model dla nas, w sumie mogłem się spodziewać że tak będzie :P

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2009, 13:24

Dzięki za odpowiedzi i pomoc :) Dużo mi to ułatwi. Wiktorze sprawa piekarnika w toku. Rozglądam się jeszcze, by kupić na prawdę coś dobrego i stylowego. Szczerze powiedziawszy rozglądam się za egzemplarzami z serii Franke (bo jest wybór) i ciężko się na cokolwiek zdecydować. Podoba mi się model Smart. Taki bardziej prosty, klasyczny, co o nim sądzisz Wiktorze? A może Twoja żona oceni, w końcu zna się kobietka na rzeczy :) Marto Za kuchenką mikrofalową jeszcze się nie rozglądałam, bo nie miałam zbytnio czasu. Ale chętnie się dowiem jaką posiadasz i czy jesteś z niej zadowolona?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2009, 14:01

Zadowolona jestem bardzo. Dlatego postanowiłam włączyć się do rozmowy i troszkę się pochwalić, a co :) A przy okazji może pomogę. Posiadam mikrofale o pojemności 25l (wygodna) z funkcją rozmrażania, grillowania i gotowania rzecz jasna. Ułatwia przygotowanie jedzenia i zaoszczędza czas, trzeba przyznać. Miałam dylemat bo rozglądałam się za kuchenką z innej firmy, ale ostatecznie wybór padła na ten egzemplarz. A piekarnik o którym piszesz świetnie pasował by z moją mikrofalą, dlatego, że są dopasowane wzornictwem. A my kobiety zwracamy uwagę na takie "szczegóły" :)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2009, 14:28

a co to ma mikrofala? opowiadaj co i jak, bo u mnie w domku to brak takiego wynalazku i nawet nie mam w czym później odgrzewać obiadków a ponoć aż tak źle nie gotuję więc jak najbardziej zależy mi na jakości odgrzewanych dań :D

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 31 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble tapicerowane Liczba postów: 203 Grupa: Najnowsze t... Tak sobie myślę, że nie każdy od razu wie, jak dopasować meble na wymiar do konkretnego pomieszczenia. A tu ważne są proporcje, kolory i funkcjonalność. Trafiła...
  • Metalowe Meble biurowe Liczba postów: 102 Grupa: Najnowsze t... Metalowe szafki charakteryzują się wyjątkową trwałością, co czyni je niezwykle funkcjonalnym elementem wyposażenia w różnych miejscach pracy i instytucjach eduk...
  • kupno mebli Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Jeżeli szukasz ciekawych rozwiązań np. do sypialni, to zajrzyj tutaj https://www.superszafy.pl/ Fajnym pomysłem jest łóżko z zabudową.
  • Podłoga Liczba postów: 130 Grupa: Najnowsze t... Superparkiet https://superparkiet.pl/ to jedna z czołowych firm w Polsce specjalizujących się w dostarczaniu najwyższej jakości podłóg. Dysponując czterema prof...
  • Które meble biurowe? Liczba postów: 648 Grupa: Najnowsze t... W czasie urządzania domowego biura wiele osób zastanawia się, czy krzesło na kółkach to dobry wybór. Ja też miałem wątpliwości, ale trafiając na ciekawy artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19802 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 143

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >