Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

9 marca 2015, 11:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Szczerze to nie wiem, czy jest sens inwestować w drogą instalację solarną w kraju, gdzie większość dni jest pochmurnych. Mój znajomy postawił na ogrzewanie biomasą – instalacja nie jest droga, piec można kupić sobie taki kolton.pl/work/kociol-na-pellet-pellmax/ z podajnikiem. Dostawców biomasy też jest wielu. Też jest czysto i na pewno ogrzewanie solidniejsze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 marca 2015, 23:15

Do domów niskoenergetycznych i pasywnych nie stosuje się ogrzewania centralnego.
Najtaniej wychodzą decentralne systemy ogrzewania powierzchniowego podczerwienią.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 kwietnia 2015, 22:53

Witam, mam pytanie, skoro mowa juz o ogrzewaniu. Z tego co się oriętowałam to całkiem nieźle się sprawdza ogrzewanie podłogowe, niemniej jednak, tak się skałada że zawsze marzyłam o podłogach drewnianych, cos ala panele, parkiet, coś takiego: http://www.parkietstudio.pl/parkiet_krajowy , czy ktoś się zna na tych sprawach i mógłby mi nakreślić jak ogrzewanie podłowe będzie się sprawdzało po położeniu tego typu podłogi?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2015, 15:49

W przypadku podłóg drewnianych istnieje możliwość zastosowania ogrzewania powierzchniowego na podczerwień. Warunkiem jest grubość podłogi, która nie
powinna przekraczać 15 mm.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2015, 14:14

Na niektórych rodzajach paneli można tylko trzeba sprawdzić przed zakupem;) Ale nie rezygnuj z podłogówki bo to naprawdę świetna sprawa - http://buderus-inserw.pl/artykul/ogrzewanie-p odlogowe-co-warto-wiedziec-przed-podjeciem-decyzji

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 kwietnia 2015, 16:04

kolejnym rozwiązaniem jest ogrzewanie płaszczyznowe - w zasadzie to samo tylko w ścianie. minusik taki, że w stopy nie grzeje

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2015, 00:58

Czy koniecznie musi grzać w stopy? Ważny jest odczuwalny komfort cieplny, a nie źródło ciepła!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2015, 00:58

Ten post był edytowany przez Enerbau dnia: 18 kwietnia 2015, 01:00
Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2015, 11:32

jeżeli komuś zależy na czystości i oszczędności,warto zdecydować się na ogrzewanie domu brykietem albo pelletem. tu możecie dowiedzieć się jak powstaje to biopaliwo: http://www.comerc.pl/linie-do-produkcji-pelle tu-59 jakiś czas temu przeszliśmy na ten sposób ogrzewania domu i jestem zadowolony z inwestycji.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2015, 13:44

Użytkownik Gość: loko99 napisał: jeżeli komuś zależy na czystości i oszczędności,warto
zdecydować się na ogrzewanie domu brykietem albo pelletem.
tu możecie dowiedzieć się jak powstaje to biopaliwo: http://www.comerc.pl/linie-do-produkcji-pelle
tu-59
jakiś czas temu przeszliśmy na ten sposób
ogrzewania domu i jestem zadowolony z inwestycji.

Ten kto ogrzewa dziś węglem jest niedouczony, a do tego zanieczyszcza środowisko naturalne. Ekogroszek, to taka sama ściema, jak ekożywność pochodząca z Chin!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• explore intense bdsm hard lifestyle and fantasies Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... find premium products and accessories designed for experienced adults seeking powerful roleplay experiences. enjoy quality craftsmanship and discreet shopping w...
  • Łóżko loft Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Tak naprawdę to dużo osób powinno skorzystać z łóżko loftowe . Sam o tym powiem mojemu kumplowi.
  • Nasze miody Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Ja na przykład dowiedziałem się o producent miodów pszczelich . To naprawdę powinno zainteresować dużo osób.
  • Nowy dostawca energii Liczba postów: 33 Grupa: Ekologiczny... Interesuje mnie budowa elektrowni wiatrowych. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? Szukam firmy z doświadczeniem, która służy fachowym doradztwem....
  • Sekrety skutecznego audytu strony internetowej Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Moim zdaniem warto wejść na stronę audyt strony internetowej . Każdy kto wejdzie na tę stronę to bardzo dużo się dowie. Po prostu wiele osób powinno wejść na tę...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21373 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 397

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */