Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

22 listopada 2014, 18:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Termoizolacyjna masa do likwidacji mostków termicznych i do docieplenia od wewnątrz na bazie aerogelu (najlepszy izolator na Świecie)
1 mm daje tyle ile 10 cm styropianu Idealna do budynków pasywnych i energooszczędnych .Podnosi termoizolacyjność o 30 % a dom nagrzewa się zimą zdecydowanie szybciej .Idealny do zimnych murów izolacji wykuszy weran jako izolacja pod ogrzewanie podłogowe, do izolacji pomieszczeń nad garażami i pod tarasami .Izoluje betonowe nadproża i filary itp.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:54
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2014, 19:08

mam dobrze ocieplony dom, do tego dachowke ceramiczna i okna drewniane, oszczedny piec, ale koszty mi jeszcze spadly jak zaczalem uzywac grzejnikow kermi therm x-2 :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2014, 19:20

moj blok chyba tez dobrze wypada, bo u nas sprawdzali tego typu rzeczy, ale w bloku zawsze cieplej przy okazji, a grzejniki kermi to jakosc sama w sobie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2014, 10:58

Polecam wam opał z firmy Smarttrans, bardzo dobry węgiel mają z polskich kopalń.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2014, 20:12

panele sloneczne to super pomysl, czy ogrzewanie geotermalne, przy okazji tez dobrze jest miec jak podkreslam dobra emisje tego ciepla, a do tego potrzeba odpowiednich urzadzen, idealnie sie nadaja grzejniki kermi, ktore maja szereg wyroznien i atestow :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 grudnia 2014, 20:22

ekologia, ekologią, natomiast grzejniki kermi nadaja sie do kazdego rodzaju domow, czy mieszkan :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2014, 15:34

Może warto pomyśleć o hybrydach? Grzeją i wytwarzają prąd. Moim zdaniem, ciekawe połączenie: http://blog.dedietrich.pl/hybrispower-prezentacja-systemu/

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2015, 16:01

@wysep, a szybko w przypadku kolektorów to jest dla ciebie ile czasu? oraz mówimy tutaj o kolektorach dla całego co czy jedynie cwu? generalnie osobiście uważam, że jadnak na nasz klimat pompy ciepła to bezpieczniejsze i lepsze rozwiązanie

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2015, 16:50

Ja mam piec z Metalteres (polska firma ze Śląska). Co sądzicie o kotłach z nadmuchem i sterowaniem typu ECONOMY I? Dwustronny nadmuch powietrza wstepnie podgrzanego bezposrednio pod ruszt paleniska. Trochę mnie to zainteresowało.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2015, 11:47

Ja również uważam, że warto zainwestować w kolektory słoneczne. Wyraźną ich zaletą jest oszczędność i dobry wpływ na środowisko. Tylko nie wiedziałabym, na które się zdecydować: płaskie czy próżniowe? Ta firma Soldach proponuje różne rodzaje. Jak myślicie, które są lepsze? Pompa ciepła też wydaje mi się bardzo korzystną opcją na ogrzanie domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• explore intense bdsm hard lifestyle and fantasies Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... find premium products and accessories designed for experienced adults seeking powerful roleplay experiences. enjoy quality craftsmanship and discreet shopping w...
  • Łóżko loft Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Tak naprawdę to dużo osób powinno skorzystać z łóżko loftowe . Sam o tym powiem mojemu kumplowi.
  • Nasze miody Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Ja na przykład dowiedziałem się o producent miodów pszczelich . To naprawdę powinno zainteresować dużo osób.
  • Nowy dostawca energii Liczba postów: 33 Grupa: Ekologiczny... Interesuje mnie budowa elektrowni wiatrowych. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? Szukam firmy z doświadczeniem, która służy fachowym doradztwem....
  • Sekrety skutecznego audytu strony internetowej Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Moim zdaniem warto wejść na stronę audyt strony internetowej . Każdy kto wejdzie na tę stronę to bardzo dużo się dowie. Po prostu wiele osób powinno wejść na tę...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21373 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 307

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */