Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

8 maja 2015, 16:02

Zgadzam sie: good 0 bad

nie wiem co brykiet i pellet mają wspólnego z czystością. i to i to trzeba saplić. najczystrze dla srodowiska są źródła odnawialne

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 maja 2015, 17:21

Użytkownik przemek986 napisał: nie wiem co brykiet i pellet mają wspólnego z
czystością. i to i to trzeba saplić. najczystrze dla
srodowiska są źródła odnawialne

Zgadzam się. Najlepiej zainwestować w instalacje fotowoltaiczną i podłączyć ją do ogrzewania elektrycznego/podłogówki. Energia ze słońca = darmowe ogrzewanie po kilkunastu latach po zwróceniu się kosztów inwestycji. Jeszcze taniej korzystniej wyjdzie jeśli udałoby się otrzymać jakieś dofinansowanie do fotowoltaiki, których jest mnóstwo tak swoją drogą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 maja 2015, 16:13

zwrot obliczas na kilkanaście lat? nie przesadzaj. z dofinansowaniem własnie powinno zamknać się w max 10 latach, ale to akurat moja wiedza pod kątem pompy ciepła. co do dofinansoawnia to w tym roku już raczej cieżko, ale widziałem promocję w formie dofinasowania tutaj - http://vikersonn.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2015, 08:23

Jeśli ma być w 100% eko, to prąd.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2015, 16:06

prąd jasne jest Ci zawsze potrzeby, ale zdecydowanie taniej wyjdzie Ci zasilać prądem pompę ciepła, niż ogrzewać elektrycznie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 czerwca 2015, 11:42

Ogrzewanie elektryczne przy pomocy piecy akumulacyjnych lub grzejników konwekcyjnych jest drogie.

Na szczęście istnieją systemy ogrzewania elektrycznego podczerwienią, które
są tańsze w eksploatacji i posiadają trwałość od 30 do 50 lat, czego nie da
się powiedzieć o innych systemach grzewczych!

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2015, 13:10

Kotly wszystkopalne to fajne rozwiazanie, nie ma przy nim duzo pracy, a i mozesz zaoszczedzic sporo kiedy jeden z surowcow akurat podskoczy cenowo, wiecej mozesz znalezc o nich tutaj www.kotlostal.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2015, 13:41

Zgadzam sie: good 1 bad

Kotły wszystkopalne powinny być zabronione!
One są odpowiedzialne za największe zanieczyszczenie naszego środowiska
naturalnego!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2015, 14:47

Ja polecam innowacyjne docieplenie aerogelowe o grubości jedynie 1mm co likwiduje mostki termiczne i zimne punkty kondensacji wody likwidując grzyba i pleśń oraz docieplając .
tak działa ta masa na płycie grzewczej pokrytej 1 mm tego izolatora plus dwie kostki lodu
https://www.youtube.com/watch?v=nLxCE_97Qmw

więcej o tym izolatorze na
www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2015, 12:45

W jaki sposób izolacja likwiduje grzyba. O ile mi jest wiadomo, to do tego celu potrzebne są specjalne środki.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• explore intense bdsm hard lifestyle and fantasies Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... find premium products and accessories designed for experienced adults seeking powerful roleplay experiences. enjoy quality craftsmanship and discreet shopping w...
  • Łóżko loft Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Tak naprawdę to dużo osób powinno skorzystać z łóżko loftowe . Sam o tym powiem mojemu kumplowi.
  • Nasze miody Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Ja na przykład dowiedziałem się o producent miodów pszczelich . To naprawdę powinno zainteresować dużo osób.
  • Nowy dostawca energii Liczba postów: 33 Grupa: Ekologiczny... Interesuje mnie budowa elektrowni wiatrowych. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? Szukam firmy z doświadczeniem, która służy fachowym doradztwem....
  • Sekrety skutecznego audytu strony internetowej Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Moim zdaniem warto wejść na stronę audyt strony internetowej . Każdy kto wejdzie na tę stronę to bardzo dużo się dowie. Po prostu wiele osób powinno wejść na tę...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21373 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 396

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */