Ogrzewanie podłogowe - jaki koszt?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

23 kwietnia 2014, 22:10

Zgadzam sie: good 0 bad

szykuję się do założenia ogrzewania podłogowego w domu, ale póki co orientuję się w kosztach. znalazłem bardzo fajne narzędzie, a konkretnie kalkulator na stronie kan thermu - http://pl.kan-therm.com/investments_calc.html

ale, ale nie zmienia to faktu, że nadal nie wiem, czy np różni się cena założenia takiego ogrzewania na parter/pietro i jak w eksploatacji woda/elektryka?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 maja 2014, 16:42

A jaka będzie powierzchnia grzewcza? Nie podałeś tego jednego,najważniejszego szczegółu wiec czekamy i wtedy będzie można stwierdzić jaki będzie koszt takiego ogrzewania.

www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 maja 2014, 19:04

A ja mam pytanie z innej beczki. Na podłodze ma być podłoga drewniana gotowa typu FinishParkiet, warstwowa. Oczywiście, na stronie oraz sprzedawcy twierdzą, że się da założyć pod nią ogrzewanie podłogowe. No i pytanie pierwsze: czy to ma sens - drewno jest przecież izolatorem i samo w sobie jest ciepłe oraz czy ktoś już tak ma lub zakładał i jak, oczyma specjalisty od ogrzewania widzi sprawę? Czy może lepiej założyć ogrzewanie ścienne lub tradycyjne? Nie chciałabym pakować pieniędzy w ogrzewanie i podłogę, które nie będą wzajemnie współgrać.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2014, 23:31

spokojnie można kłaść ogrzewanie podłogowe pod drewno, myślę, ze bardziej wiarygodne informacje dostał byś od firmy podgłogówek. Polecam Ci zadzwon do np.kan-therm i tam dostaniesz więcej informacji

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2014, 14:44

Spokojnie możesz kłaść ogrzewanie podłogowe pod podłogę drewnianą a co do kosztu instalacji to zadzwoń lub napisz może do firmy Kan Therm i zapytaj o cenę bo to jedna z lepszych firm od tego :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 czerwca 2014, 16:41

a słyszeliście coś o ogrzewaniu ściennym firmy kan therm? bo podobno to też jest dobra sprawa :D

Zgłoś | Cytuj | Link

19 czerwca 2014, 12:44

A firma Kermi ? Ktoś ma i mógłby się wypowiedzieć ?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2014, 12:24

No ogrzewanie ścienne Kan Thermu też jest bardzo fajne i bardzo dobrze oddaje ciepło tylko musisz pamiętać żeby nie zastawiać tych ścian niepotrzebnymi meblami, żeby ciepło lepiej rozchodziło się po pomieszczeniu. Pozdrawiam ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2014, 12:41

O firmie nie słyszałem,ale z tego co widzę ceny mają dosyć wysokie a nie wiem jak w praktyce sprawdza się ta technologia,poczekajmy na więcej opinii ze strony Użytkowników na forum.

www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2014, 16:27

Ogrzewanie podłogowe w ogóle jest dosyć drogie. Jak juz się decydować na ogrzewanie elektryczne, to lepiej zamontować grzejniki kamienne. Tutaj jest sporo na ten temat: http://www.termar.pl. Ogrzewanie podłogowe pobiera znacznie więcej prądu, natomiast kamień powoli oddaje ciepło i nie musi stale korzystać ze źródła zasilania.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20459 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 249

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >