Ogrzewanie węglem

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

19 czerwca 2015, 11:45

Zgadzam sie: good 0 bad

ja ogrzewam dom węglem. Kupuję węgiel dobrej jakości w http://www.skladopalukrakow.pl/ w Krakowie. Oni mają dobrej jakości surowce wysokoenergetyczne, wydajne. Oni mają konkurencyjne ceny opału w regionie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 czerwca 2015, 09:26

W zasadzie bez względu na to jaki typ ogrzewania posiadamy,to warto postawić na dobry i solidny kocioł,a akurat u nas www.Kociol.net znajdziecie szeroki wybór i chętnie pomożemy,doradzimy:)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 czerwca 2015, 14:43

ogrzewanie węglem niedługo będzie zabronione wiec jak jeszcze nie masz pieca to wybierz inne paliwo, chociażby drewno czy gaz. Ja mam u siebie kocioł na drewno który montowała mi firma http://www.komarpol.pl i jestem bardzo zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2015, 13:12

Dlaczego miałoby być zabronione???? Przecież to bardzo powszechne rozwiązanie, a i w polityce nie słyszy się żeby grzanie węglem miałoby by być zabronione. Musieliby wyłączyć elektrownie węglowe w Polsce, które chyba są większością :O

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2015, 14:52

Pisanie że posiadacze kotłów na paliwo stałe są szkodnikami i trucicielami to wielka przesada i darował bym sobie takie stwierdzenia. Znaczna większość domów jednorodzinnych jest tak ogrzewana. Szkodliwe to są stare kotły, emitujące ogromną masę zanieczyszczeń i ludzie którzy spalają że tak powiem w swoich piecach śmieci włącznie z butelkami plastikowymi, oponami i innymi tego typu rzeczami które w spalaniu emitują szkodliwe opary
Nowoczesne kotły dobrych producentów są nisko emisyjne - sam kupiłem kocioł na dotację w programie niskiej emisji - warto o tym poczytać http://www.kotly-witkowski.pl/niska-emisja i nie czuję się żadnym trucicielem, wybrałem coś co jest ekologiczne więc pisanie e jestem jakimś trucicielem mocno mnie uraża

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2015, 10:23

Spalanie jest spalaniem. Spalenie 1 kg węgla wytworzy tyle samo dwutlenku węgla w starym i nowym kotle. Kocioł niskoemisyjny ma zapobiec możliwościspalania śmieci, a tym samym ogrzniczy zapylenie i emisję innych
związków chemicznych.

To co wylatuje z komina zależy głównie od jakości węgla, a ta nie jest najlepsza.
Pisanie w takim przypadko o ogrzewaniu ekologicznym jest grubym nadużyciem.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 10:49

U siebie mam instalację grzewczą, którą opalam węglem od firmy http://weglosmyk.pl/ i jestem generalnie zadowolony z jakości i wydajności ogrzewania w moim domu

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 15:43

Ja przy budowie nowego domu postanowiłem wykorzystać inne, bardziej ekologiczne rozwiązanie. Pompy ciepła - http://www.sigma-nieporet.pl/pompy-ciepla znajomy wcześniej to u siebie zamontował i zarówno u niego, jak i u mnie sprawuje się to świetnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 12:11

Do każdego typu ogrzewania należy mieć też dobrej jakości kocioł,a akurat tak się składa,że na naszej stronie znajdziecie ich szeroki wybór i zawsze mozecie liczyć na fachową pomoc,obsługę,zerknijcie na
www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2015, 18:49

A żeby ograniczyć emisję tych szkodliwych substancji nie można jakiś filtrów na komin założyć?? Gdzieś widziałem, w którymś wątku taką propozycję, ale nie mogę teraz tego znaleźć :/ Ma to w ogóle jakiś sens??
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 41 Grupa: Robimy inst... Dziewczyny jeśli szukacie pracy w Niemczech na produkcji to polecam sprawdzić Mondi z Poznania. Kuzynka pojechała 3 miesiące temu i chwali. mondi.pl - a wy maci...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 220 Grupa: Robimy inst... Zastanawiałam się ostatnio nad zastosowaniem węży przemysłowych i trafiłam na stronę, która ma naprawdę fajne rozwiązania. No i właśnie, jeśli ktoś szuka czegoś...
  • przydomowa oczyszczalnia Liczba postów: 75 Grupa: Robimy inst... Właściwa pielęgnacja instalacji przydomowej oczyszczalni ściekó wymaga stosowania preparatów biologicznych, które rozkładają zanieczyszczenia i neutralizują nie...
  • zawory grzybkowe Liczba postów: 4 Grupa: Robimy inst... Zgadza się, najpierw trzeba ustalić, w jakiej instalacji mają pracować i jakie medium będą regulować. Dobrze opisuje to temat zobacz tu jakie są rodzaje zaworó...
  • الموزعون المباشرون في الكازينوهات على الإنترنت: كي... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... تعتمد ألعاب الموزع المباشر (الكازينو المباشر) على نظام هجين يجمع بين العمليات الميدانية في الاستوديو ومعالجة البيانات الرقمية. إليك كيفية عمل هذه العملية في (mo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21288 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 311

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */