Pralka dla rodziny

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

28 lutego 2013, 19:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Cześć. Stara pralka - bardzo już wiekowa - bardzo nam się już psuje. Właściwie to zepsuła się na dobre i chcemy kupić coś nowego. Idzie o sprzęt, który wystarczy czterem osobom (my i dwoje dzieci). Jaka pralka najlepiej nadałaby się dla takiej liczby osób? Na co zwracać uwagę w tym wypadku? Dodam, że szukamy czegoś tańszego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 marca 2013, 21:28

PRzede wszystkim na energooszczędność czyli dobrze jak będzie A+, wyżej nie ma sensu bo to żadna różnica, poza tym wsad 6kg czy coś w tych okolicach. Z marek polecam Amikę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 marca 2013, 12:55

A dlaczego uważasz, że to żadna różnica? Mi się wydaje, że lepiej kupić właśnie wyższą klasę energetyczną. A ostatnio widziałam pralki compactowe firmy whirlpool i myślę, że warto zwrócić uwagę na nie.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2013, 15:55

Pralka musi być oszczędna dlatego warto kupić o dobrej klasie energetycznej, wybrać program który zużywa najmniej wody podczas jednego cyklu, no i tu warto wybrać taka pralki gdzie da się ustawić temperaturę niezależnie od programu. No i zobaczyć na ile skuteczne jest takie oszczędne i eko pranie.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2013, 13:32

W dzisiejszych czasach oprócz klasy energetycznej i co za tym idzie również i oszczędności,warto zwrócić uwagę na sam okres gwarancyjny i firme. Im dłuższy,tym lepiej. Co powiesz o pralkach Beko?

www.Nawigator-24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 marca 2013, 20:36

Trzeba też zwracać uwagę co pierzemy na jakim programie żeby nie zniszczyć tkanin. Mnie zainteresowały te pralki, o których wspomniałam wyżej przede wszystkim ze względu na technologię 6-ty zmysł. Jeżeli pralka sama może za mnie dopasować temperaturę i zużycie wody- biorąc pod uwagę wielkość załadunku to nie muszę się martwić. Czytałam, że dzięki praniu w niskiej temperaturze ubrania nie blakną i nie niszczą się.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2013, 13:26

W tamtym roku mojej siostrze popsuła się pralka, ale trafiło to akurat w taki okres, że w w Realu czy w Auchan była promocja na pralkę Beko z wsadem 5 kg, powiem tak, jak za 800 złotych bardzo dobra pralka bo klasa energetyczna A+. No i ma dosyć kompaktowe wymiary.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2013, 20:36

Moja stara pralka oprócz tego że ciągle się psuła, to jeszcze ciągnęła dużo prądu. Dla czteroosobowej rodziny kupiliśmy pralkę LG Big In, na 11 kilo. Mogę prać w niej wiele rzeczy, łacznie z pościelą i kurtkami. Klasa energetyczna A+++, bardzo cicha.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2013, 21:49

Z tanich ale dobrych pralek mogę polecić Whirpoola. Mam na myśli przedział cenowy od 1000 do 1500 zł. Wybór modelu, to już kwestia indywidualna, ja mam 8 kilogramową.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2013, 20:28

Też myślałam o whirpoorze z technologią 6-sty zmysł. Znalazłam dość sporą pralkę na 9 kilo. W przyszłości może dokupię do niej suszarkę, bo też maja takie duże.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 184 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 15 Grupa: Sprzęt AGD... Coraz więcej osób decyduje się na klimatyzację nie tylko latem, ale również do dogrzewania pomieszczeń w chłodniejsze dni. Nowoczesna klimatyzacja ma wiele funk...
  • Prototyp obudowy elektronicznej Liczba postów: 2 Grupa: Sprzęt AGD... Proces jest prostszy niż się wydaje. Wrzucasz plik, dostajesz wycenę zazwyczaj tego samego albo następnego dnia, akceptujesz i po kilku dniach masz gotową część...
  • Sprzęt AGD Liczba postów: 186 Grupa: Sprzęt AGD... Ze swojej strony mogę Wam polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie firmy z Krakowa lub okolic, która oferuje kompl...
  • Jakie głośniki Liczba postów: 29 Grupa: Sprzęt AGD... Jeśli ktoś pyta jakie głośniki wybrać, to zawsze odpowiadam, że wszystko zależy od potrzeb, bo inne będą do mieszkania, inne na działkę czy imprezy. Wśród tańsz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 180

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */