Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

10 grudnia 2009, 12:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Marne to pocieszenie że w sekretariacie jest może i miła Pani, ale informatyk jest dość zapracowany i kontakt jest średni. Zresztą nie rozumiem dlaczego wypuszcza się bubel, który nieustannie trzeba poprawiać, tracić czas na sprawdzanie i porównywanie z innymi programami i na dzwonienie do sprzedawcy. Porównanie go do normy pro jest nadużyciem. Pracowałem w innej firmie na normie i potrafię porównać.Sama możliwość wydruku kosztorysu jest kiepska. Przy normie mam porządny opis każdej pozycji i równocześnie wyliczoną robociznę, wartość i ilość materiałów oraz sprzętu. A w tym programie są same zestawienia.Do kosztorysowania robót instalacyjnych przynajmniej na dzień dzisiejszy program jest niewiarygodny. Jeśli ktoś odkrył w nim inne funkcje to proszę o podpowiedż. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2009, 17:02

Pomoc techniczna? Jakiś żart - dzwonię, wysyłam maile, proszę, straszę i tak żadnego odzewu z ich strony. Ale jak chcieli nam sprzedać ten program to chyba tylko do sprzątaczki tego dnia nie zadzwonili (bo nie mam sprzątaczki he,he). Może coś jest w tym programie, może i będzie on fajnie działał ale na to przyjdzie nam poczekać. Zastanawia mnie jedno: ile ten program ma ukrytych błędów, skoro po wprowadzeniu patcha w zasadzie nie widać żadnych zmian.
Omijajcie ten program z daleka.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 grudnia 2009, 03:40

Użytkownik Anonymous napisał: Pomoc techniczna? Jakiś żart - dzwonię, wysyłam maile, proszę, straszę i tak żadnego odzewu z ich strony. Ale jak chcieli nam sprzedać ten program to chyba tylko do sprzątaczki tego dnia nie zadzwonili (bo nie mam sprzątaczki he,he). Może coś jest w tym programie, może i będzie on fajnie działał ale na to przyjdzie nam poczekać. Zastanawia mnie jedno: ile ten program ma ukrytych błędów, skoro po wprowadzeniu patcha w zasadzie nie widać żadnych zmian.
Omijajcie ten program z daleka.

Przepraszam, że się wtrącę;)
1. Pomoc techniczna jest tylko proponuję dzwonić do skutku, jeżeli będziesz straszyć to to po co masz ludzi straszyć. Ja się nie kontaktuję z nimi typu mail-mail tylko dzwonię na pomoc tecniczną. Proponuję dzwonić nie na sekretariat tzn na numer 327823440 i wew 2 a nie do sekretariatu. Byłem u Nich bespośrednio w firmie bo mieszkam w okolicach Katowic zakupiłem i nie ma problemu. Co się tyczy Pani sekretarki to bardzo miła Pani. Tylko jak wszyscy są "wkur*" i dzwonią na sekretariat, to nie dziwcie się, że każda kobieta może tego nie wytrzymać.;) Lepiej podejść do człowieka jak do człowieka tzn sekretarka (czyli co wredna baba z czasów PRL która umie tylko zaparzyć kawkę). Ludzie kochani rodacy (jak to mówił Smoleń;) Jak dzwonicie zrozumcie każdą osobę po drugiej stronie słuchawki jako waszego przyjaciela, który chce wam pomóc, a nie wroga. Wcale nie dziwię się sekretarkom, które pracują w "branży: typu NS, że jak większość z Was będzie Buldogami to i druga strona też taka może być, ale po co??. Lepiej jasno i na spokojnie wyjaśnić o co chodzi niż gryżć kawałem kabla.;)
2. Do sprzątaczek chyba nie dzwonią ponieważ sprzątaczki chyba nie posiadają komórek, al jeśli posiadają to nie podają ;)
3. Patch itd i nie widać żadnych zmian. Pięknie pięknie kolego lub koleżanko z branży. Ile wersji powstało w Windowsie XP i ile Patchy, Czy ktoś z Was widział jakąś róźnicę po wprowadzeniu patcha, bo ja jakoś nie o Windowsie XP.? Off course mówimy o magicznym zółtym trójkącie obok zegarka (nie licząc piratów że po sprawdzeniu systemu i po pobraniu patcha i po uruchomieniu kompa od nowa niespodzianka;) stałeś się ofiarą piractwa...).
A w NS jest różnica i to duża i widoczna w lipcu nie było np wyszukiwarki KNR-ów, a teraz jest i inne udogodnienia;)
Reasumując,
1. Na spokojnie wszystko załatwicie,
2. Szanujcie ludzi, którzy pracują w firmie,
3. Windows powstał ponad 20 lat temu i to w Ameryce, a NetSystem później i w Win nie ma zmian widocznych po łataniu dziur, a w Kosztorysancie są.
NAJWAŻNIEJSZE
Szanuję i podziwiam za wytrwałość osoby pracujące w pracy na słuchawkach (tzn sprzedawców) prawdopodobnie mają płacone większe pieniądze niż średnia krajowa, ale mają dar przekonywania i kuszenia :)
Dlatego dla Wszystkich piszących pozytywne jak i negatywne posty (po to rzecież jest internet) życzę Spokojnych Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2009, 11:47

Przedmówca ma jakiś profit od sprzedaży? Porównywanie Windowsa do jakiś wypocin typu Kosztorysant NS jest nie na miejscu. Czy do kolegi ktoś dzwonił z Microsoftu i wciskał przez godzinę kit jaki to dobry program? Nie.Czy zanim kupiłeś swojego pierwszego legalnego windowsa mogłeś przetestować jego pełną wersję? Tak. i tyle w temacie OSZUŚCI, NACIĄGACZE nic więcej...

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2009, 12:34

Można dzwonić bezpośrednio do pomocy technicznej i słyszeć w słuchawce : tu poczta głosowa ... Nie ma innej możliwości niż połączenie przez sekretariat i to nie zawsze, a zresztą do licha jeśli mają tyle interwencji to może z pokorą poprawili by program i zamieścili dla wszystkich jakieś uzupełnienie a nie wysłuchiwali naszych uwag.Nie radzę kupować tego programu przynajmniej instalatorom bo jest totalną porażką. Firma sprzedająca program musi przyjąc do wiadomości, że my też mamy określoną cierpliwość. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2009, 14:50

Widać mentalność Polaka, tylko narzekać.
Ludzie qwa jest wersja demo z którą można sie zapoznać,ja sprawdziełem wystarcza na moje potrzeby i tyle.
Nie wystarcza, nie kupuj.
Qwa idą święta a wy jak powaleni,a potem się dziwicie że ludzie mają nas dosyc tzw."budowlańców".
Niech ktoś zamknie ten dział bo żygać sie chce jak was czytam

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2010, 16:02

Hehehehee idzie sie ubawic po pachy czytajac wypowiedzi. Pracuje na nim od pazdziernika i jakos nie napotkalem na zadne trudnosci,bledy i cala reszte o ktorej mowicie. Jestem bardzo bliski stwierdzenia ze jednak nie kazdy do konca ma opanowane podstawy obslugi komputera m.in. myszka, klawiatura a nie mowiac juz o jakichkolwiek umiejetnosciach obslugi programow.
Idzcie zrobic kursy komputerowe bo ZANIZACIE POZIOM:)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 stycznia 2010, 21:51

Z tego co piszesz kolego (bud-rem),można wnioskować że masz "obcykany" ten program. Pomóż mniej doświadczonemu koledze i podpowiedz (bo nie moge znaleźć)Jest tam gdzieś układanie paneli podłogowych.Z góry dzięki.
Zamiast "opluwać" ten program, lepiej wymieniać się doświadczeniami i jakoś próbować na nim pracować.
Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2010, 23:07

Przy ukłądaniu paneli nie trzeba programu do kosztorysowania prosta kalkulacja i kalkulator jest potrzeby
podaje wzor:
zysk=PxRxMxS
gdzie:
P - pole powierzchni paneli do ułożenia;
R - robocizna (ile chce zarobic jesli ukladam sam)
M - materiał (cena hurtowa + narzut własny)
S - sprzęt.
Prosta formuła w excelu i nie potrzeba zadnego programu do kosztorysów. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2010, 01:26

Dzięki za podpowiedź.Kupiłem KNS i myślałem że się wszystko samo zrobi :) Szkoda że Net System nie pomyślał o jakimś forum - ludzie mogli by sobie pomagać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• remont starego domu Liczba postów: 27 Grupa: Zanim wybud... Jak przymierzałam się do remontu elewacji, to trafiłam na temat płytek klinkierowych. Swoją drogą, nie zdawałam sobie sprawy, jak wiele możliwości daje ten mate...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 94 Grupa: Zanim wybud... Koszt budowy domu to dziś naprawdę szeroki temat, bo dużo zależy od standardu, technologii i późniejszych kosztów utrzymania. Wiele osób skupia się tylko na bud...
  • reklama na granicy Liczba postów: 46 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio miałem małą rozmowę z kolegą, który prowadzi własną firmę i mówił mi, jak bardzo przydatne są gadżety reklamowe w budowaniu marki. Opowiadał o swojej o...
  • Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
  • Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21061 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 380

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */