Marne to pocieszenie że w sekretariacie jest może i miła Pani, ale informatyk jest dość zapracowany i kontakt jest średni. Zresztą nie rozumiem dlaczego wypuszcza się bubel, który nieustannie trzeba poprawiać, tracić czas na sprawdzanie i porównywanie z innymi programami i na dzwonienie do sprzedawcy. Porównanie go do normy pro jest nadużyciem. Pracowałem w innej firmie na normie i potrafię porównać.Sama możliwość wydruku kosztorysu jest kiepska. Przy normie mam porządny opis każdej pozycji i równocześnie wyliczoną robociznę, wartość i ilość materiałów oraz sprzętu. A w tym programie są same zestawienia.Do kosztorysowania robót instalacyjnych przynajmniej na dzień dzisiejszy program jest niewiarygodny. Jeśli ktoś odkrył w nim inne funkcje to proszę o podpowiedż. Pozdrawiam
Pytanie o program do kosztorysowania
«
Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom
Ostatnio na forum
- Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
- Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...
- Domek letniskowy Liczba postów: 34 Grupa: Zanim wybud... Ja widziałam ciekawą ofertę na dom mobilny całoroczny To rozwiązanie dla osób, które chcą szybko zamieszkać we własnym domu. Dzięki odpowiedniemu ociepleniu i w...
- remont starego domu Liczba postów: 19 Grupa: Zanim wybud... Przy remoncie starego domu często szukamy czegoś, co podkreśli charakter wnętrza. Lampy betonowe mogą być świetnym pomysłem - pasują do loftowych aranżacji, ale...
- Ile sprzedawaliście dom? Liczba postów: 2 Grupa: Zanim wybud...