Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

19 lutego 2010, 01:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Tak sobie czytam - jakiś program do kosztorysowania za 300zł, o którym pierwsze słyszę... Część narzeka, część chwali, ale nawet jeśli to z zaznaczeniem typu "że za tą cenę, to i tak dobrze" ;)

No ale po co(!?) iść na jakiekolwiek kompromisy, jeśli można korzystać z prawdziwego, profesjonalnego programu do kosztorysowania - płacąc za niego np. jedyne 60zł? Tyle kosztuje korzystanie przez miesiąc z Samolicza Kosztorysowego e-SYKAL, wersji internetowej znanego od ponad 20-tu lat SYKALa.
I to płatne tylko, gdy potrzeba ukończony kosztorys wykopiować/wydrukować. Bo normalnie - dostęp do pełnej bazy KNR, do aktualnych cenników materiałów, robót itd. - to jest wszystko za darmo! Nawet rejestrować się nie trzeba, jeśli chcemy tylko "zajrzeć" do tej bazy Samolicza, cokolwiek policzyć, ale tego nie zapisywać.

Szczegóły tutaj: www.samolicz.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2010, 12:37

Użytkownik Energo Lubiln napisał: Jako szef dużej firmy z branży elektro jestem miło zaskoczony programem. Działa bez problemów. Zakupiłem dodatkowo 2 zestawy do firmy.
Na początku myślałem, że firma NetSystem jest jedną z tych, które sprzedają "kota w worku" i miałem pewne obawy nt działania i co mi przyślą. Ale nie zawiodłem się. Tak jak informował mnie konsultant wersja zamieszczona na ich stronce różni się od full i to znacząco. cenię ich za lojalność i za przychylność do klienta.
NA początku może i były problemy ale po przeczytaniu dokładnie isntrukcji dołączonej do programu bez problemu działa.
Dla osób "negatywnie nastawionych". Czytajcie instrukcję !!! a będzie OK.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2010, 12:48

Chyba jestes kolego zatrudniony w tej firmie, bo pleciesz bzdury o tym programie tak samo jak inna osoba która pisze że ten program kosztorysowy obsługuje się bez problemu. Przeczytajcie wszystkie zamieszczone tu opinie łącznie z moją i następny, kto będzie chciał go kupić po prostu nie kupi.
Cena Kosztorysanta NS żadna, ale też i program żaden, bo ........... błędów masa, brak szczegółowej instrukcji posługiwania się programu przy tworzeniu kosztorysu itp. idt. szkoda czsu na wymienianie. Pieniądze które wydałem traktuję jako wyrzucone w błoto a zdanie mam takie że zostałem naciągnięty na byle co. Tymbardziej że nikt z ich firmy nie chce się wypowiedzieć na ten temat.
Telefon pomocy technicznej jaki podają, może pomóc jednorazowo przy jakimś szczególe robienia kosztorysu. Nic poza tym. OGÓLNIE - tak już wcześniej pisałem - PROGRAM jest do bani.
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mają podobną opinię.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2010, 18:03

Jestem tępy ale KNR-W 2-18 nie było i nie ma.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2010, 18:09

Jak się czyta powyższe posty nasuwa się pewna reguła. Wszyscy którzy chwalą mylą chyba pojęcia kosztorysowania i chyba z kosztorysowaniem nie mają wiele wspólnego. Tym programem można przygotować np. zestawienie robót, którego niewtajemniczony klient za chiny ludowe nie rozszyfruje więc z jednej strony dobrze bo moźna mu nawciskać kitu ile wlezie. Spróbujcie szybko przygotować kosztorys ofertowy do przetargu z gotowego przedmiaru. Kolega "nieTĘPY" Wam pomoże...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2010, 17:28

Użytkownik Anonymous napisał: Jestem tępy ale KNR-W 2-18 nie było i nie ma.

No więc jeszcze raz:
daj Pan sobie spokój z tym "Kosztorysant NS"...
wejdź na www.samolicz.pl i uruchom e-SYKAL (za darmo)
- tam ten W218 jest, jak i praktycznie każdy katalog z powszechnie stosowanej bazy KNR-ów.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2010, 17:32

Tutaj można obejrzeć krótki filmik, jak wygląda praca w Samoliczu SYKAL / e-SYKAL:
http://www.samolicz.pl/filmy

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2010, 20:29

Wiecej pierdolicie niz to ma sens. Krytykowac kazdy potrafi,chwalic tez. Mowiac krotko i na temat, na moje potrzeby jest OK wiec proponuje zamknac temat.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2010, 23:09

Witam. Potrzebuję programu do prostych kalulacji w oparciu o KNR na własne potrzeby pod biuro projektowe. Znalazłem w sieci www.ekosztorys.pl. Aby korzystać z tego programu należy mieć jednak wykupiony dostęp do cennika Intercenbud. Koszt tych cenników niewielki, jednak korzystam z własnych źródeł. Zanim zapłacę, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was korzystał albo słyszał o tego typu programie do prostych kalkulacji. Będę wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2010, 14:48

Użytkownik kosztorysant napisał: Potrzebuję programu do prostych kalulacji w oparciu o KNR na własne potrzeby pod biuro projektowe.

A Samolicz e-SYKAL, brał Pan tego pod uwagę?
Przecież będzie dużo wygodniej, niż przez przeglądarkę w tym e-Kosztorys...
Aby z tego korzystać nie trzeba NIC płacić (a nawet jeśli - aby uzyskać wydruk bez napisu "demo" - w tej chwili pod koniec miesiąca wystarczy 10zł netto).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• remont starego domu Liczba postów: 27 Grupa: Zanim wybud... Jak przymierzałam się do remontu elewacji, to trafiłam na temat płytek klinkierowych. Swoją drogą, nie zdawałam sobie sprawy, jak wiele możliwości daje ten mate...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 94 Grupa: Zanim wybud... Koszt budowy domu to dziś naprawdę szeroki temat, bo dużo zależy od standardu, technologii i późniejszych kosztów utrzymania. Wiele osób skupia się tylko na bud...
  • reklama na granicy Liczba postów: 46 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio miałem małą rozmowę z kolegą, który prowadzi własną firmę i mówił mi, jak bardzo przydatne są gadżety reklamowe w budowaniu marki. Opowiadał o swojej o...
  • Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
  • Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21061 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 374

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */