Szeregowiec czy blok?

« Powrót do grupy: Domy szeregowe

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

8 listopada 2013, 14:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Szeregowiec to fajne rozwiązanie - coś pomiędzy mieszkaniem w bloku a domem jednorodzinnym. Faktycznie kawałek ogródka to zawsze coś :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2014, 16:57

Zdecydowanie dom szeregowy, muruje się je na ogół z lepszych materiałów niż bloki. Nie stawia się bloków z betonu komórkowego a domy szeregowe tak, przez co są one tańsze w eksploatacji i przekłada się to korzystnie na koszty eksploatacji domu, ponieważ bk ma bardzo dobre parametry termoizolacyjne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 marca 2014, 15:57

Abstrahując od parametrów budowlanych, to szeregowiec wydaje się być znacznie ciekawszym rozwiązaniem. Zazwyczaj ma się w nich swój kawałek ogródka, a i z sąsiadami jakoś łatwiej nawiązać relacje - przynajmniej nikt z góry Cię nie zaleje ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

7 kwietnia 2014, 18:35

A ja wolę mieszkanie. Nie przekonuje mnie kawałek ogródka. Mieszkając w bloku mogę mieć działkę i jeździć na RODOS (rodzinne działki ogrodzone siatką):) A tak poważnie to szukamy z mężem mieszkania na http://www.makdom.pl/ bo do tej pory mieszkaliśmy z moimi rodzicami i mamy dość. Niby moglibyśmy wybudować się koło nich i mieć własny ogródek ale chcemy mieć po prostu święty spokój i szukamy czegoś w mieście.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 maja 2014, 16:09

To zależy faktycznie czy chcesz mieć wygodę czy nie. W dzieciństwie mieszkałem w szeregowcu i dobrze wspominam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 czerwca 2014, 16:07

A ja uważam, że nie ma nic lepszego niż jednorodzinny domek z własną działką :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2014, 11:08

Ja bym wybrała zdecydowanie blok. uwielbiam takie, sama w nim mieszkam. szeregowiec to skupisko, a takich nie znoszę, ostatnio mieliśmy nowe windy robione, aż zapamiętałam nazwę firmy bo się uwinęli i świetne dźwigi zamontowali http://www.tolift.pl/ i powiem Ci, że mieszka się baaardzo wygodnie

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2014, 18:43

my jednak zdecydowaliśmy się na mieszkanie, długo rozmyślałam nad kupnem, ale fajną ofertę znalazłam na http://www.ihouse.pl/warszawa/sprzedaz/mieszkanie i jesteśmy bardzo zadowoleni, więc polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2014, 15:12

Mój mąż był wychowany w domu i nie wyobrażał sobie mieszkać gdzie indziej, ale jednak go przekonałam, bo dojazdy ponad godzinę dziennie do centrum to poważne obciążenie. Nam się udało znaleźć odpowiednie mieszkanie przez http://www.city-szczecin.pl. Niezupełnie w centrum, ale też nie na peryferiach, dużo zieleni, sklepy i dobra komunikacja. Na trzecim piętrze z windą i balkonem 2 mkw.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2014, 15:40

moim zdaniem szeregowiec to takie rozwiązanie pośrednie między blokiem,a domem wolnostojącym i ma przy tym wiele zalet. my z żoną właśnie w takim mieszkamy,a dokładnie tu,możecie sobie spojrzeć: www.mpd.net.pl/Podstrony/Realizacje/Domy-szer egowe. przede wszystkim okolica jest spokojna,mamy wokół domu dużo zieleni i przyjaznych sąsiadów. w mieszkaniu poza miastem zależało nam na własnej prywatności i udało się to osiągnąć,a jednocześnie dojazd do centrum nie zajmuje zbyt dużo czasu. bardzo dobrze nam się tu mieszka.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Rolnictwo Liczba postów: 175 Grupa: Domy szereg... Świadectwa charakterystyki energetycznej to ważny temat dla właścicieli nieruchomości — określają one efektywność energetyczną budynku i są wymagane przy sprzed...
  • WINGSLOTS77 Menawarkan Sensasi Slot Nolimit City y... Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Permainan slot digital telah mengalami perkembangan yang sangat pesat dalam beberapa tahun terakhir. Berbagai pengembang menghadirkan inovasi melalui desain vis...
  • IBLBET Memberikan Layanan Digital Berkualitas Ting... Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Di era digital saat ini, perkembangan teknologi telah mengubah cara masyarakat menikmati hiburan secara online. Berbagai platform hadir dengan inovasi yang memu...
  • Remont Liczba postów: 77 Grupa: Domy szereg... Swoją drogą, planujecie jakiś remont w najbliższym czasie? Ja ostatnio rozmyślałam o tym, żeby wymienić kilka szyb w domu i natknęłam się na stronę z usługami s...
  • Dapatkan Pengalaman Baru Bersama MACAUGG Toto 4D Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Perkembangan platform digital membuat berbagai jenis hiburan berbasis angka semakin mudah ditemukan di internet. Salah satu jenis permainan yang sering dibicara...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21395 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 303

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */