alternatywa dla wegla

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

20 grudnia 2016, 14:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Jakie stosujecie paliwo alternatywne do swoich kotlów, żeby było wiadomo TANIEJ.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 grudnia 2016, 14:46

Do moejego duopereko swietnie wchodzi ekogroszek sztygar. Nie potrzebuje alternatywnego bo kupiłem taniej i nie chce szajsu, który zakopci mi otoczenie. Wcale nie wychodzi drogo bo czysto się spala i długo wydatkuje cieplo, w przeliczniu n akilowatogodziny wychodzi niewiele pond 15 gr – nie ma sensu rozmywać tej energii na drobne i dodatkowo się brudzic. Zasypuje i mam spokoj.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 grudnia 2016, 13:35

Jedyną alternatywą jest fotowoltaika i ogrzewanie prądem. Wtedy będzie tanio.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2016, 15:09

Sa rozne alternatywy dla eko zrzyny, brykiet, drewno zależy na co kociol pozwala – wyraźnie stoi w instrukcji obsslugi. Kolega ma racje jeśli wegiel jest dobry to lepiej nie kombinować bo wtedy tracimy energie cieplna.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2017, 12:37

Zgadza się, są różne alternatywy w zależności od tego jaką koncepcję przyjmiemy oraz jakie mamy możliwości. Polecam zastanowić się nad ekogroszkiem z pewnego i sprawdzonego źródła, szczegóły znajdziecie na Smarttrans.net.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 stycznia 2017, 11:38

Powietrze w Polsce należy do najbardziej zanieczyszczonych w Europie, między
innymi dzięki spalaniu węgla w kotłowniach przydomowych. Spalający węgiel powinni płacić za zanieczyszczanie środowiska i trucie współobywateli!!!
Alternatywne źródła energii są, ale po co coś zmieniać.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 stycznia 2017, 12:49

jak komuś zależy żeby było taniej, a przy tym żeby jednak było ciepło to ekogroszek jest dobrym rozwiązaniem (dobrej jakości można kupić w http://weglosmyk.pl/). Dużo też zależy od tego jak duży jest dom...

Zgłoś | Cytuj | Link

9 stycznia 2017, 13:48

Dlatego właśnie powyżej pisałem, że ekogroszek jest zdecydowanie najlepszą alternatywą jeżeli chodzi o opał, warto jedynie wybrać pewnego i sprawdzonego dostawcę, proponuje zwrócić uwagę na Smarttrans.net.pl gdzie w razie pytań służymy pomocą.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2017, 13:54

Wiecznie to samo. Powtarzają jak mantrę. Ludzie myślący zakładają ogrzewania
ekologiczne, a nie śmierdzące kotły. Parowozy też już nie jeżdżą, a w domach króluje węgiel i ciemnota!

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2017, 22:57

A ja zdecydowałem się na ogrzewanie elektryczne. Może koszty są nieco większe, ale za to znalazłem dobrego i tańszego dostawcę energii elektrycznej :) Pomyślcie, czy nie warto zmienić Waszych dotychczasowych sprzedawców http://www.ewe.pl/szybka-i-latwa-zmiana-sprze dawcy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 791 Grupa: Robimy inst... Zalet ogrzewania podłogowego jest mnóstwo. Równomierne ogrzewanie: Zapewnia ciepło od podłogi do sufitu, eliminując zimne zakątki. Efektywność energetyczna: Ni...
  • Instalacje centralnego ogrzewania Myślenice Liczba postów: 4 Grupa: Robimy inst... Wprowadzenie automatycznej regulacji krzywej grzewczej w nowoczesnych systemach ogrzewania pozwala na dynamiczne dostosowanie temperatury w zależności od zmian....
  • Jakie bakterie do szamba Liczba postów: 36 Grupa: Robimy inst... W takim razie możesz sprawdzić produkty marki Biofos https://sklepinco.pl/marka/biofos/ to nie tylko skuteczność, ale również dbałość o ekologiczną stronę. Dzię...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 31 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Piec kaflowy Liczba postów: 35 Grupa: Robimy inst... Czy są tutaj osoby, które prowadzą własny punkt gastronomiczny? Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowego pieca chlebowego lub pieca do pizzy, to polecam Wam....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19329 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 196

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >