co lepiej położyć pod panele?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

16 sierpnia 2010, 12:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiam się czy pod panele podłogowe mogę położyć płytę wiórową czy lepiej pozostać przy zwykłej piance? Zawsze byłam za pianką ale teraz usłyszałam o tej płycie i nie wiem co wybrać. Poradźcie :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2010, 11:32

Płyty wiórowe są dobre do wyrównywania bardzo krzywych podłóg. Jeśli nie masz takiego problemu to zwykła pianka podkładowa wystarczy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2010, 10:12

Mąż w całym mieszkaniu kładł na piance i panele bardzo ładnie leżą. Nawet nie "pracują". Bardzo sztywno przylegają do siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2010, 11:17

Ja też układałem na piance i jest wszystko w najlepszym porządku. Bardzo dobrze się trzymają, nigdzie się nie wypaczyły. Podłoga jest równa i wytrzymała.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2010, 18:07

Ja jak teraz kładę panele to używam pianki z folią paroizolacyjną. Nie muszę tracić czasu na osobne kładzenie folii a dopiero potem pianki. Rozwiązanie fajne bo pozwala zaoszczędzić czas.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaka podłoga do kuchni? Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Na stronie https://epanele24.pl znajdziecie portal informacyjny eDom, który poświęcony jest tematyce domu, budownictwa, remontów i wykończenia wnętrz. Szczegóło...
  • Panele Liczba postów: 160 Grupa: Robimy stro... Polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, na której znajdziecie sklep internetowy Podłogi24 - quickstep sklep internetowy , który w ofercie posiada panele winylow...
  • Podłogi Liczba postów: 274 Grupa: Robimy stro... A co powiecie o podłogach panelowych oraz bambusowych z drewna egzotycznego? Bo moim zdaniem prezentują się równie fajnie i ciekawie, są ponadczasowe ,a ich sze...
  • Ocena stanu stropu przed wylaniem nowej wylewki Liczba postów: 16 Grupa: Robimy stro... Dzień dobry, Robię generalny remont na poddaszu 22 letniego domu parterowego o powierzchni poddasza 140mkw po podłodze, dachu wielospadowym ze słupami i dachów...
  • Grunt na posadzkę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy stro... Szanowny Panie, Zastosowanie gruntu niesie za sobą wiele korzyści. Grunt sprawia, że powierzchnia jest bardziej stabilna, wolna od zanieczyszczeń, charakteryzuj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21101 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 463

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */