drzwi przesuwne do pokoju

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

24 lutego 2020, 15:51

Zgadzam sie: good 0 bad

BeataSz - mówisz o oknach, a nie drzwiach do pokoju jak w temacie. Zupełnie inna historia.

Użytkownik Co_ffee napisał: Jestem właścicielką niewielkiego mieszkania, dlatego też
zdecydowałam się na drzwi przesuwne. Kupiłam
je przez internet - bo ceny były bardzo konkurencyjne :)

Nie żałuję ani trochę tej decyzji! Są po prostu
świetne!

Drzwi takie są świetnym rozwiązaniem do małych mieszkań, gdzie każde kilka centymetrów liczy się i to mocno. Do tego jak masz drzwi przesuwne chowane w ścianę to jeszcze możesz jakiś mebel do tej ściany przysunąć, co jak każdy użytkownik takiego mieszkania wie, jest bezcenne. Jedne z "cieńszych" systemów jakie ja montowałem można znaleźć w Invado albo Erkado. Mimo ciasnego montażu wszystko działa jak należy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lutego 2020, 22:51

Zawsze się zastanawiałem na jakiej zasadzie działa to całe przesuwanie. Czemu się nie zacinają takie drzwi, jak udaje się pełną szczelność przy zamkniętych zachować. I jak trafiłem na stronę producenta https://www.aliplast.pl/oferta/systemy-przesu wne to dopiero nieco więcej mi się rozjaśniło. Jak ten sały system działa. Wiem na pewno, że tu na jakość trzeba stawiać. Ten producent górna półka. Do polecenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2020, 08:38

Systemów masz więcej. Np. Eclisse lub Leon używane przez większe firmy takie jak Porta czy Erkado. Te dwa systemu to obecnie liderzy rynku jeśli chodzi o rozwiązania drzwi przesuwnych. Można kombinować i brać osobno system i osobno skrzydło z ościeżnicą (tunelem) ale prościej i wygodniej zamówić jest wszystko u jednego dostawcy - zazwyczaj producenta drzwi jak choćby w/w Erkado. Poza doborem kasety bardzo ważną rzeczą jest też jakość samego skrzydła.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2022, 13:11

Drzwi przesuwne - tylko z płyty MPB! Jest kilka głównych powodów. Jak patrzysz z perspektywy majstra: łatwo się je obrabia i zaraz po cięciu możesz wieszać. Żadnego obrabiania, zabezpieczania itp. Montujesz okucia i gotowe. Z punktu widzenia użytkownika - wytrzymałość i trwałość. Tej płyty łatwo nie obijesz i nie zarysujesz. To inwestycja na lata.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2022, 09:39

Pytanie czy ktoś szuka drzwi przesuwnych do domu czy do szafki, bo chyba te płyty to raczej do szafy są? Można oczywiście świrować i kupić sobie np. płytę meblową i kasetę np. od Leona czy Eclisse i pomodzić takie drzwi do mieszkania ale chyba mało to będzie opłacalne szczególnie jak spojrzy się na cenę nawet płytówek z DRE, Erkado czy Invado. Szkoda zachodu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19928 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 213

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >