gaz

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

29 maja 2007, 10:33

Zgadzam sie: good 0 bad

mam pytanie które ogrzewanie jest tansze gazem ziemnym czy z butli i ile może przykładowo wynosić sezon grzewczy 120 m kw

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2007, 20:07

napewno gazem ziemnym , a co do kosztu to mysle ze okolo 2-3 tys

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2007, 16:14

na pewno gaz ziemny a koszt to zależy jaki kocioł czy tradycyjny czy kondensacyjny pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2008, 12:18

na pewno gaz ziemny jest tańszy w eksploatacji!

Polecam stronę:

www.gazwroclaw.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2009, 20:48

jest taki artykół na temat ogrzewania gazowego: http://budujemy-sie.pl/?p=131 . Wszystko jest bardzo fajnie opisane, rodzaje pieców, zwykle , kondensacyjne, kotły jednofunkcyjne -pełna ich analiza i charakterystyka. Pisza dlaczego sie opłaca i co wybrac. Pozatym wiadomo ze nie potrzeba w gazowym specjalnych pomieszczen i skomplikowanych instalacji., zadnych popiołów, wszystko czysto.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2009, 18:54

Polecam zdecydowanie gaz ziemny, piec dwufunkcyjny (tzn taki który podgrzewa i dom i wodę), koszt ogrzewania domu i wody w sezonie grzewczym takim piecem przez dwa miesiące to (mnie ostatnio tak wyszło) 805 zł. Ważne jest również ekipa, która złoży takie ogrzewanie. Dobrych hydraulików znajdziesz na fachowaekipa.pl
U mnie całkiem nieźle się sprawdzili więc polecam.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lutego 2009, 12:35

Użytkownik Dripol napisał: mam pytanie które ogrzewanie jest tansze gazem ziemnym czy z butli i ile może przykładowo wynosić sezon grzewczy 120 m kw

Koszt pozyskania 1kWh energii GZ to ok.0,21 żl
Propanem 0,27 zł, a pompą ciepla 0,07 zł w moim rejonie. Nie liczę tu kosztów abonamentowych.
Dla Twojego domu przyjmując zapotrzebowanie rzędu 120kWh/m2/rok potrzeba 1440 kWh energii na c.o. + ok 3000 na c.w.u.
Czyli ma sie to tak:
GZ : 3.640 zł
Propan: 4.670 zł
Pompa ciepła: 1.220 zł

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2009, 15:13

a aj mam pytanko, kto tanio i dobrze robi instalacje gazowe w okolicach Grodziska Mazowieckiego ewentualnie Milanówka, Żyrardowa, Brwinowa. z góry dziękuje za odpowiedź.
pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2009, 15:35

co do pytania, które zadał lukil10 to odpowiem, ze najlepszą firmą jaka ja znam, a która zajmuje się wykonywaniem tego typu pracy jest firma Was-Gaz. Adres ich strony to www.wasgaz.pl. Wykonują pracę na terenie wymienionych miejscowości i są w pełni profesjonalni.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

3 grudnia 2009, 12:57

Jeśli chodzi o te instalacje gazowe tej firmy z grodziska to robią też takie w Warszawie?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20464 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 285

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >