jaki ogrzewacz wody wybrać?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

15 listopada 2007, 02:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,

Mam takie wątpliwości - jaki ogrzewacz wody wybrać? Gazowy czy elektryczny?
Przepływowy czy pojemnościowy?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2007, 10:16

Przed zakupem trzeba zwrócić uwagę na:
- potrzeby domowników
- komfort użytkowania podgrzewacza
- możliwości techniczne
- aspekty ekonomiczne (chyba nie musiałem tego pisać :lol: )
- moc
- zapłon
- wymagania montażowe (wiadomo, że mogą być różne)

A jak już się ze wszystkim uporasz to będziesz wiedział co i jak.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2008, 14:03

masz tu kontakt zadzwon i gosc ci odpowie czego potrzebujesz http://www.tanie-ogrzewanie.com/contact/

Zgłoś | Cytuj | Link

6 czerwca 2008, 19:21

Jak ogrzewacz wody to tylko Junkers. Najlepsza firma na rynku w tej tematyce. Wejdź na ich stronę, znajdź kontakt, odezwij się i pogadaj. Polecą Ci naprawdę najlepszy sprzęt na rynku. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 września 2008, 10:41

Użytkownik Lesiu napisał: Witam,

Mam takie wątpliwości - jaki ogrzewacz wody wybrać? Gazowy czy elektryczny?
Przepływowy czy pojemnościowy?

Ja bym wybral pompe ciepla powietrze- woda. Najbardziej ekonomiczne na dzis rozwiazanie.
Koszt wraz ze zbiornikiem 300 l ok. 8 tys zl.
Koszt nagrzania 300 l wody ok. 1 zl. Przy okazji mozna ja wykorzystac na wiele sposobow: klimatyzator, osusacz pomoieszczen itd.
Warto przemyslec
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2010, 15:02

Chcesz mieć komfort i spokój na lata to wybierz pojemnościowy ogrzewacz gazowy. A jak już to tylko amerykańskie, bodajże najlepsza marka w tej branży to Bradford white. Niestety jeszcze są ciężko dostępne...

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2010, 01:56

też tak myślę

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2011, 10:04

Z własnego doświadczenia polecam elektryczne przepływowe ogrzewacze wody. Urządzenia są bardzo ładne, estetyczne i bardzo bezpieczne. Nie muszę czekać na ciepłą wodę albo martwić się, że nie wystarczy mi jej jak ktoś przede mną skorzysta z łazienki. Tak dzieje się niestety w przypadku pojemnościowych ogrzewaczy wody, które są co prawda nieco tańsze niż przepływowe. Najtańsze urządzenia do ogrzewania wody można kupić w sklepach internetowych i to z dostawą do domu. Najtańsze przepływowe ogrzewacze wody są dostępne na dobregrzejniki.pl
Z gazowymi ogrzewaczcami nie miałam styczności dlatego nie wypowiadam się na ich temat.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2011, 10:04

Z własnego doświadczenia polecam elektryczne przepływowe ogrzewacze wody. Urządzenia są bardzo ładne, estetyczne i bardzo bezpieczne. Nie muszę czekać na ciepłą wodę albo martwić się, że nie wystarczy mi jej jak ktoś przede mną skorzysta z łazienki. Tak dzieje się niestety w przypadku pojemnościowych ogrzewaczy wody, które są co prawda nieco tańsze niż przepływowe. Najtańsze urządzenia do ogrzewania wody można kupić w sklepach internetowych i to z dostawą do domu. Najtańsze przepływowe ogrzewacze wody są dostępne na dobregrzejniki.pl
Z gazowymi ogrzewaczcami nie miałam styczności dlatego nie wypowiadam się na ich temat.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 grudnia 2011, 11:46

Zgadzam się z wera78 że najlepiej wybrać elektryczny pojemnościowy ciśnieniowy ogrzewacz wody. Ogrzewacz pojemnościowy podgrzewa, a następnie magazynuje ciepłą wodę i w odróżnieniu od ogrzewaczy przepływowych ma grzałkę elektryczną o stosunkowo małej mocy. Dzięki temu można bez żadnych obaw podłączyć go do standardowych instalacji elektrycznych. Zapewnia pobór energii elektrycznej w tańszej taryfie- nocnej, co w dużym stopniu obniża koszt jego eksploatacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20451 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 311

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >