jakie ogrzewanie na gaz czy olej opałowy?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

11 marca 2015, 12:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Rzeczywiście pompa ciepła to ciekawe rozwiązanie jest – minus to koszt instalacji. Ja w domu 100 metrowym mam ogrzewanie gazowe z kotłem Termet 24kw – zamknięta komora spalania. Robiła całą instalację firma www.hydrobud24.pl – rachunki nie powalają, w domu jest 23-24 stopnie zimą, co w zasadzie spełnia moje oczekiwania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2015, 13:31

Wielu moich znajomych pali gazem oraz pelletem. Gaz jest praktyczny i wygodny. Co do pelletu: trzeba mieć dobry pellet i dobry piec z podajnikiem, który jest przystosowany dobrze do spalania tego paliwa. Np. http://kolton.pl/work/kociol-na-pellet-pelldu ox/ - oczywiście idealnego ogrzewania nie ma, każdy woli to, na co go stać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 marca 2015, 13:46

Wielu moich znajomych pali olejem opałowym. Mają podpisane długoterminowe umowy na dostawę oleju, dzięki czemu cena jest niższa. Trzeba tylko odpowiednio wyposażyć kotłownię, między innymi w taki: www.zbiorniki.szczecin.pl zbiornik na olej opałowy. Olej jest dobrze kaloryczny, dlatego fajnie grzeje.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2015, 13:55

Ogrzewanie olejem jest chyba najdroższą opcją ogrzewania domu. Taniej ogrzewa się gazem ziemnym i podczerwienią.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2015, 09:58

Ja sie zastanawiam nad instalacją pompy ciepła. Chyba sam w sobie montaż nie jest tak trudny, wystarczy wiertnica samochodowa (http://wamet.pl/index.php?m=bipr&id=101&id_cat=44) no i póxniej podłączenie w domu?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 maja 2015, 15:11

nie wiem czy jedno i drugie to dobre rozwiązania. Ceny są srednie. No może gaz jest lepszym rozwiązaniem ale z jego ceną tez bywa rożnie. My ostatecznie zdecydowaliśmy się na kociol na biomase od http://kolton.pl/ i jak dla nas to dobra inwestycja i koszty niewielkie.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2015, 10:41

Co do kołtona to są dobre piece z podajnikiem. Znam osobiście kilka osób, które użytkują i są zadowolone z funkcjonalności.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2015, 08:19

Jeżeli dostawca oferuje jakieś programy lojalnościowe, można się zastanowić nad olejem.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2015, 15:04

Moim skromnym zdaniem gaz to lepsze rozwiązanie. Oczywiscie mam na myśli LPG - jakbyscie chcieli więcej informacji zdobyc to zajrzyjcie sobie na http://www.gal-gaz.pl/ , ciekawie i zwięźle opisane.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2015, 12:56

Olej opałowy to bardzo drogie paliwo,ceny poszły w górę,wiec jedyne co pozostaje to gaz lub też tradycyjne paliwo-węgiel czy pellet. Wtedy koszty będą najniższe.

www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  14 15 16 17 18  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 176

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >