jakie ogrzewanie na gaz czy olej opałowy?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  22 23 24 25 26  ▸  ▸▸

6 stycznia 2018, 16:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest zdecydowanie się na olej opałowy. Gdybyś potrzebował go w większej ilości, zaopatrz się w niego w hurtowni http://www.pader.pl/ekoterm.html, a gwarantuję Ci, że sporo na tym zaoszczędzisz (zapłacisz za niego mniej).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 stycznia 2018, 14:49

jeśli myślisz o gazie skroplonym, czyli propanie to koszty vs olej opałowy są porównywalne. Warto pamiętać, że w przypadku kotła na propan możemy go tanim kosztem adaptować do gazu ziemnego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2018, 05:32

Polecam gazowe, taką mi doradzili u viessmanna i bardzo dobrze mi się sprawdza. Jest ekonomiczne.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 stycznia 2018, 20:22

Jeżeli ma być właśnie dobrej klasy, nowoczesny i przede wszystkim ekologiczny to polecam zajrzeć na stronę http://www.lomax.com.pl/ i złożyć zamówienei. Jak dla mnie stosowany właśnie w jednej z hal magazynowych i sprawuje się naprawdę mega fajnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2018, 13:43

Jeden i drugi system ogrzewania wydają się być dobre. Ja osobiście zdecydowałem się na kocioł olejowy. Mogę wam polecić firmę www.v-serwis.pl Zajęli się montażem i uruchomieniem mojego kotła. Zajmują się również jego serwisowaniem. Znają się też na kotłach gazowych i innych systemach ogrzewania. Będą potrafili wam doradzić w wyborze ogrzewania oraz zajmą się jego serwisowaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lutego 2018, 15:28

Ja zdecydowałem się na olej opałowy. Zakupiłem kocioł wieloolejowy od firmy www.tec.com.pl i jestem z niego zadowolony. Kocioł działa świetnie i daje wystarczającą ilość ciepła, więc polecam wam jego zakup.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2018, 11:05

Jeżeli chodzi o sprawdzonego dostawcę oleju opałowego to warto zerknąć na strone tej firmy http://www.kwiatkowski.com.pl/. Firma Kwiatkowski oferuję dostawe oleju opałowego szybko i sprawnie a co najważniejsze w dobrej cenie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2018, 11:19

Jeżeli na olej to jak najbardziej musi być dobry dostawca, np. http://www.lomax.com.pl/pl/firma/. Wtedy będzie można taniej ogrzewać, bo przecież taki olej jest bardzo kaloryczny. Mam, używam i jestem zadowolony, zwłaszcza o tej porze roku.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2018, 20:56

Gaz jest okej jeżeli dom jest dobrze izolowany. Co do wyposażenia właśnie takiego dodatkowego to zwróciłbym przede wszystkim uwagę na detektory gazu, np. z http://www.akserwis.pl/ one zapewniają naprawdę bezpieczeństwo. Warto pomyśleć o zakupie takiego urządzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2018, 21:37

Jeśli mamy na posesji miejsce na zbiornik z gazem, to zdecydowanie bardziej opłaca się postawić na ogrzewanie gazowe. Nie dość, że cenowo wyjdzie to naprawdę korzystniej, to jest to też bardzo wygodne. Nie musimy pamiętać np. o podkładaniu do pieca jak to bywa przy centralnym ogrzewaniu. Słyszałem w 3e heating mają fajne dofinansowanie KAWKA do zakupionych tam produktów, zainteresuj się, może uda Ci się coś taniej kupić :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  22 23 24 25 26  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 410

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >