Czy taka podłoga długo wytrzyma?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

26 lipca 2013, 10:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Sosna jest najmniej wytrzymała ale najtańsza, potem jest modrzew- trochę bardziej wytrzymały, ale droższy od sosny. Impregnacja ciśnieniowa może przedłużyć żywotność desek, ale też nie na czas nieokreślony, bo drewno dalej pozostaje czułe na wilgotne powietrze i deszcz.

www.rabatybudowlane.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2013, 11:18

Wiadomo ze za wytrzymałościa idzie cena ale jezeli ktos chce miec porządny taras, a o ktory bedzie dbal to lepiej jest wydac wiecej pieniedzy, bo z czasem sie zwroci.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2013, 19:38

A czy nie jest tak ze impregnacja cisnieniowa sluzy temu by ukryc plesn tylko na jakis czas a pozniej ona wychodzi ?

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2013, 11:49

Uważam, że podłoga drewniana jest bardzo dobra. Preferuję dąb lub jesion. Idealnie nadające się drzewa na podłogę. - link.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 sierpnia 2013, 20:19

o tak, jesion jest bardzo dobry, ja szczegolnie polecam thermo jesion amerykanski, zreszta sami zobaczcie jak sie fajnie prezentuje, zamieszczam photo :

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 sierpnia 2013, 21:31

ja mogę ci polecić podłogi z firmy nelaone (sprawdź ofertę ) mają wysokiej jakości podłogi , które na pewno długo wytrzymają, objęte są oczywiście gwarancją ;) polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2013, 14:24

Ja kupowałem deski podłogowe w firmie Parkiet Studio. Uważam, że firma bardzo dobra - zajrzyjcie http://www.parkietstudio.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2013, 18:20

Thermo drewno jest nowością na naszym rynku, przybyłą z Finlandii gdzie termiczna obróbka drewna zostało opracowane technologiczne i od lat jest z powodzeniem stosowana w budowie tarasów, wykończeniu elewacyjnym oraz parkieciarstwie .
Proponuje zapoznac sie z materialami i oferta firmy http://www.taras-studio.pl/thermo_drewno

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2013, 11:25

Ja jednak obstawałbym przy jesionie albo dębie z tych rodzimych. Jakkolwiek by nie było dobrze jest, żeby specjaliści zajęli się kładzeniem, bo inaczej dobry gatunek nic nie da :)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2013, 17:38

Sosna jest bardzo często spotykanym gatunkiem drewna w naszych wnętrzach. Pomimo tego, że nie jest to twardy gatunek, to podłoga z niej jest chętnie kładziona(m.in. ze względu na cenę). Podłogę sosnową możemy wykończyć wykonując ługowanie i olejowanie na biało(w stylu skandynawskim), a uzyskamy bardzo ciekawa i niepospolita podłogę. Dużą dawkę informacji na te temat uzyskamy na tej stronie http://budomaxparkiety.pl/zakres-uslug/bejcow anie-i-lugowanie-podlog.html

Ten post był edytowany przez jarekparkiet dnia: 8 października 2013, 17:38
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Panele Liczba postów: 158 Grupa: Robimy stro... Koniecznie zajrzyjcie w tym temacie do rewelacyjnej oferty od https://www.manufakturaborkowscy.pl/ Oferują oni wysokiej jakości gotowe panele dekoracyjne oraz m...
  • strop drewniany czy betonowy??? Liczba postów: 29 Grupa: Robimy stro... Moim zdaniem bardzo dobrze obecnie sprawdza się strop drewniany, w dodatku mozna powiedzieć stał się bardzo modnym trendem.
  • Strop Liczba postów: 11 Grupa: Robimy stro...
  • Jaka najlepsza podłoga do domku jednorodzinnego? Liczba postów: 50 Grupa: Robimy stro... Przy remoncie mieszkania najwięcej czasu zeszło mi na wybór podłogi i sposobu jej odświeżenia. Przeglądając różne realizacje trafiłam na krakparkiet.pl i fajnie...
  • Renowacji posadzki marmurowej Liczba postów: 93 Grupa: Robimy stro... Bardzo ważne jest odpowiednie wyczyszczenie posadzki przed impregnacją. Bardzo wazne jet aby czyszczenie posadzki odbyło się środkami, które nie będą oddziaływa...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20687 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 205

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >