Jaka forma ogrzewania

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

6 maja 2010, 19:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, jaką formę ogrzewania wybrać dla o150m domku jednorodzinnego z dala od terenu zabudowanego eko groszek?
czy może klasycznie węgiel i drewno???
no tak nowocześnie jakoś

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2010, 19:12

a ha a ocieplony dom?? z izolacją?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2010, 19:21

Jak nowocześnie to gaz. Może nie jest na pierwszy rzut oka najtańszy, ale jest wygodny, praktyczny i nowoczesny. Jak chcesz wiedzieć ile to kosztuje zapytaj ekspertów na stronie [www.dobryinstalator.pl]. Powiedz czego chcesz a oni dobiorą ci sprzęt i polecą dobrego instalatora w twoim rejonie.

Ten post był edytowany przez Beata111 dnia: 3 marca 2015, 11:08
Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2010, 00:25

a moze cos nowego, czyli pompe ciepla?? z uporem maniaka polecam te rozwiazanie

natomiast jezeli juz zdecydowales co instalujesz to moze warto przed zakupem porownac co ciekawego jest na rynku, a co najwazniejsze bez skakania po stronach, wszystko w jednym miejscu
www.instalowac.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

31 maja 2011, 11:28

Centralne ogrzewanie, kocioł Zębca seria KP. Możesz w nim palić groszkiem i pelletem który jest teraz popularny i tani w porównaniu do innych paliw.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 czerwca 2011, 21:15

Witam na forum. Moim skromnym zdaniem bardzo dobrym rozwiązaniem byłaby inwestycja w pompe ciepła. Teraz masz na to dofinansowanie,a ogrzewanie olejowe lub też gazowe jest o wiele droższe. Mi wszystko robiła firma Spednet i jestem zadowolony,mają niskie ceny. Powierzchnia mojego domu to blisko 400m2 a koszty ogrzewania to 3,5 tys zł wiec jak widać po wynikach-warto. Obliczałem ile musiałbym zapłacic za gaz i wychodzi kilka razy drożej.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 czerwca 2011, 13:58

Ja bym proponował pellet - ekonomicznie, ekologicznie i wygodnie. Sam mam włoski kocioł który przystosowany jest głównie do pelletu, ziaren, zbóż itp. Pale głównie pelletem (chociaż mam możliwość spalania ekogroszku) bo cenowo wychodzi mnie podobny koszt a nie muszę tak często wybierać popiołu i zapalarka o wiele lepiej sobie z nim radzi. Pellet jak paliwo odnawialne nie powinien w przyszłości znacznie zdrożeć a wydaje mi się że wraz z większą popularyzacja powstanie więcej firm go produkujących i w walce o klienta będą obniżać ceny. Co do wygody to jeżeli kupisz kocioł z dobrym sterownikiem i zapalarką to nie będziesz zawracał sobie głowy ogrzewaniem. Sam rozpali, dobierze parametry i nagrzeje do zadanej temperatury o tej i o tej godzinie.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2011, 09:32

Tylko mi się wydaję że palenie samym pelletem nie zda egzaminu w trakcie naszej zimnej zimy. Dlatego dobrze wybrać kocioł (tak jak pisałem np. Zębiec KP) w którym można palić jeszcze groszkiem który jest bardziej kaloryczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 czerwca 2011, 12:58

Dlaczego nie zda egzaminu ? Już przepaliłem parę zim gdzie było ponad -20 a w domu stała temperatura i koszty nie były wcale astronomicznie wysokie. Normalne że częściej trzeba było dołożyć do zasobnika i więcej opału poszło ale było to do przełknięcia. Jeżeli kocioł trzyma swoją temperaturę to czemu miałby nie zdać egzaminu w mroźniejsze dni. A napewno rzadziej wybieram popiół w takie dni niż porównywalny użytkownik ekogroszku.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 20:47

ja myślałem np o ogrzewaniu podłogowym, co sądzicie o takim roziązaniu?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20451 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 213

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >