Jaka pompa ciepła?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

13 czerwca 2010, 01:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Najlepsze są samoreklamy :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lipca 2010, 02:19

Użytkownik alt napisał: Jak na dom 170 m2 to i tak wydaje mi się jakiś duży ten rachunek. Weług tych wyliczeń: http://vikersonn.pl/kalkulator powinno wyjść sporo mniej. Być może to kwestia ustawienia dosyć wysokich temperatur 21,5 stopnia?

A ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą? Stoję właśnie przed wyborem firmy zakładającej pompę ciepła...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 lipca 2010, 20:35

Użytkownik hole napisał: Użytkownik alt napisał: Jak na dom 170 m2 to i tak wydaje mi się jakiś duży ten rachunek. Weług tych wyliczeń: http://vjkersonn.pl/kalkulator powinno wyjść sporo mniej. Być może to kwestia ustawienia dosyć wysokich temperatur 21,5 stopnia?

A ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą? Stoję właśnie przed wyborem firmy zakładającej pompę ciepła...

Bardzo profesjonalna współpraca tej firmy.
Myślę, że jest to dobra alternatywa dla pomp składanych w garażach.
Użytkowników powinno być dużo zwłaszcza, że w zeszłym roku plany sprzedaży dochodziły do 200 sztuk, czyli sporo jak na graczy na polskim rynku pomp ciepła.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2010, 10:20

Z własnej strony proponuję obejrzeć ofertę firmy Vikersonn. Zapoznać się z pompy ciepła ceny; skorzystać z kalkulatora do obliczeń kosztów ogrzewania; następnie wybrać coś odpowiedniego z proponowanych urządzeń.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2010, 14:13

Przemas, mówisz, że to reklama Junkersa, może, nie wiem... Ale w takim razie może podzielisz się opiniami na temat innych firm? Sam też robiłem rozeznanie na temat pomp ciepła, większość osób stanowczo twierdzi, że jest to opłacalna forma ogrzewania. Więc chcę w to zainwestować. Już zadawałem to pytanie na innym wątku, ale może tu zajrzą inne osoby. Chciałbym się dowiedzieć czy coś słyszeliście na temat firmy DPS? Z Wrocławia są, instalują pompy ciepła, szukam opinii na ich temat.

A jakie firmy pomp polecacie? IVT jest dobra? Czy może Viessmann?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 listopada 2010, 13:56

Wiesz co, co do marek pomp ciepła to nie można ocenić, która jest najlepsza, a która gorsza. W jednym domu lepiej spisywać się będzie np. IVT, w innym Viessmann. Ale już wybierając pompę, kieruj się w dużej mierze gwarancją, jaką dają producenci.

Jeśli chodzi o DPS, to słyszałem o nich, gdzieś też wyczytałem opinię ich byłego klienta, który był z nich zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2010, 15:55

Użytkownik napisał: Czy ktoś mi moze podpowiedziec jaka pora roku jest najodpowiedniejsza aby zaczac myslec nad załozeniem pompy ciepła ?

najlepszym czasem jest jesień/wiosna

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2011, 15:20

Jestem na etapie całkowitej przebudowy domu(rozbudowa,ocieplenie,okna) i oczywiści całkowicie nowe ogrzewanie.Interesuje mnie pompa ciepła, jaką pompę polecacie jakiej to są kwoty na taką inwestycje i czy to się sprawdza w Polskich warunkach.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2011, 12:52

Ja mam od jesieni zainstalowaną pompę firmy Vikersonn chwalę sobie i polecam.Wejdz na ich stronę tam jest sporo informacji o pompach http://vikersonn.pl/ .A na kalkulatorze znajdziesz ceny http://vikersonn.pl/kalkulator

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2011, 13:26

My z mężem też zainstalowaliśmy pompę ciepła Vikersonn.Po pierwszym sezonie jestem mile zaskoczona niskimi rachunkami.Inwestycja też minęła bez większych kłopotów wiec firma jest OK.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....
  • Hall of Clouded Narratives Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Hall of Clouded Narratives er et rom hvor historier og fortellinger projiseres som skyer av lys og lyd, som reagerer på besøkenes bevegelser. Opplevelsen blir o...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20451 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 261

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >