Jaka pompa ciepła?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

1 czerwca 2011, 17:12

Zgadzam sie: good 0 bad

Osobiście polecam pompy ciepła firmy Vikersonn.

Osobą zainteresowanym porównaniem cen pomp ciepła i otrzymaniem 5 % rabatu dla pomp ciepła firmy Vikersonn, polecam: http://www.pompy-ciepla-ceny.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 czerwca 2011, 21:17

Jeżeli chodzi o pompy ciepła,to polecam firme Spednet. Podaj adres strony www.Spednet.pl gdzie można sprawdzić wszystkie szczegóły. Jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania,teraz mam niskie koszty ogrzewania i nie musze martwić się o ceny gazu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2011, 13:47

Handlowcy... to jest żenujące. Piszecie jak dzieci.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2011, 09:21

Jeżeli zamierzacie się budować bądź już stawiacie domek, albo wykańczacie mieszkanie polecam te stronki:
http://vikersonn.pl/
http://vikersonn.pl/pompy-ciepla
http://vikersonn.pl/pompa-ciepla-cennik

Zgłoś | Cytuj | Link

3 sierpnia 2011, 15:01

Jak chcesz kupić taniej pompę ciepła firmy Vikersonn, sprawdź pompy ciepła

dostaniesz 5 % rabatu!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 października 2011, 08:40

Witam,
Ja założyłam właśnie pompę ciepła powietrze woda firmy Panasonic Aquare z serii T-CAP. Według danych ma stałą moc ! grzewczą aż do dużych mrozów /-15 st.C/. Mam podłogówkę, dwie taryfy dzienna i nocna i zasobnik cwu 300 L /pompa ciepła nagrzewa go w ciągu 1h/. Pompa ciepła ma nagrzewać podłogówkę w nocy przy tańszej taryfie. Polecam ich z czystym sumieniem /firma nazywa się AJB ze Szczecina/.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2011, 23:29

Co myślicie o pompach ciepła Ulrich ?:

http://www.fuego.pl/Pakiety_z_pompa_idc=33_10 7.html

Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2012, 16:45

Zgadzam sie: good 1 bad

widzę że bardzo zachwalacie najróżniejsze pompy tyle że nikt nie podaje temperatury do jakiej pracują bez pomocy grzałek ,przyznaje że jestem dystrybutorem a jak wiadomo każdy zachwala własne produkty,więc jeżeli znajdziecie pompę która ma lepsze parametry pracy bez pomocy grzałek jak-25C to dajcie znać,podaje stronę. www.mecaterm.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2012, 23:51

Zgadzam sie: good 1 bad

Ciekawe jak na jednym forum znalazło się tylu użytkowników vikerssona skora ta firma do 2012 zrobiła zaledwie około 30 instalacji. Na dodatek jej więzi z norweską technologią i doświadczenie ze Skandynawii to tylko nazwa, wszystko robią w Polsce (sprawdźcie sobie norweskie strony). Poza tym koszt rzeczywisty całej instalacji jest wiele wyższy niż podany w kalkulatorze ("zagęszczenie rurek przy schodach zmienia przeliczanie metrażu" -itp)Wiem wiele na ten temat i znam ich strategie. Jak ktoś nie wierzy to nie zapyta się na infolinii, czy dla domu 200m zrobią kompleksową instalację z odwiertami za 60tyś -tak jak to reklamują na youtube. Podpowiadam naprawdę ten koszt przebije 80 tyś (w kalkulatorze wszystko jest netto). Pozdrawiam szefa i odradzam współpracy, bo sam tam pracowałem.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 marca 2012, 14:23

Szczery człowiek jesteś, i dobrze.
Moim zdaniem PC powietrze-woda nie sa na na sz klimat.
Jeżeli temperatury oszcylują do min. -5 st.C będa działać.
Potem COP = 1,0, czyli ogrzewanie prądem i dodatkowymi grzałkami, co już tanie nie jest, w żadnym wypadku.
Co do cen, to na pewno mogę zrobić ogrzewanie PC domu 200 m.kw. za
ok. 60 000 pln-ów z inst. wewn. C.O. (nie tymi pompami oczywiście, które tu krytykujesz)nawet z kolektorami pionowymi. Choć taniej będzie z poziomymi.
Tu COP, przy temp DŹ o st.C. to min. 3,5.- cały rok.
Przekroczę trochę tę kwotę, jeżeli klient będzie sobie życzył pełne sterowanie cyfrowe do PC z pełnym sterowaniem pogodowym i CWU
i klimatyzację do rekuperatora.
No i warunek, żeby budynek miał niską emisję, bo inaczej to sensu nie ma.

Pozdrawiam:
Bartek

P.S. - napisz, kolego lub zadzwoń. Szukam mądrych ludzi do współpracy.
bartur.dolphin@wp.pl; +48 666 461 196

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20453 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 238

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >