Jakie ogrzewanie?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 37 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

22 października 2014, 17:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Dużo osób przechodzi z węgla na ekogroszek więc widocznie to się musi opłacać. Mi się marzy ta pompa ciepła, ale to pieśń dalekiej przyszłości. Natomiast schodzenia kotłowni już miałem serdecznie dosyć zimą i od zeszłego sezonu mamy elektryczne grzejniki kamienne (takie zwierzę - http://www.termar.pl). Możecie się pukać w głowę, ale wcale nie wychodzi to drogo mimo że na prąd. Poczytajcie trochę na ten temat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2014, 17:45

a dlaczego pompę ciepła uważasz za pieśń dalekiej przyszłości. teraz jest najlepszy czas, żeby w to zainwestować, chociażby dlatego, ze dofinansowania rozdają na lewo i prawo. polecam zainteresować się tematem już teraz i płacić rachunki mniejsze teraz a nie za 10 lat, bo przez ten czas inwestycja 2 razy Ci się zwróci

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 listopada 2014, 12:48

Jak ktoś jeszcze nie słyszał o nowej promocji kan-Therm to polecam zapoznać się z tym: http://pl.kan-therm.com/kan/upload/KAN-ulotka-A5-Promocja-TV -za-PALET%C4%98.pdf

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2014, 17:41

Ja również jestem całym sobą za pompą ciepła :) do tego można założyć ogrzewanie podłogowe wodne, które w tym połączeniu sprawdza się bardzo dobrze. Warto się zastanowić. Pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2014, 13:03

Tak, ogrzewanie podłogowe wodne to doskonałą inwestycja

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 listopada 2014, 17:17

A nie wiecie czy można spalać pellet w takim piecu z płaszczem wodnym?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2014, 20:33

Ja mam mały domek, więc wystarcza mi w zupełności palenie w kominku. Wystarczy zrobić dobrą instalację, dobry system rozprowadzania ciepła i w zupełności wystarcza. I sprzątanie takiego kominka nie jest wcale takie trudne i uciążliwe. U sibie mam założony cetralny odkurzacz (http://www.odkurzaczedomo.pl/), wiec wystarczy tylko, zeby popiół ostygł i odpowiednia koncówka i sprząranie zajmuje dosłownie 5 minut.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2014, 19:33

Termoizolacyjna masa do likwidacji mostków termicznych i do docieplenia od wewnątrz na bazie aerogelu (najlepszy izolator na Świecie)

1 mm daje tyle ile 10 cm styropianu

Idealna do budynków pasywnych i energooszczędnych .Podnosi termoizolacyjność o 30 % a dom nagrzewa się zimą zdecydowanie szybciej .Nadaje się jako ekrany za grzejnikami i kominkiem .Idealny do zimnych murów izolacji wykuszy werand jako izolacja pod ogrzewanie podłogowe, do izolacji pomieszczeń nad garażami i pod tarasami .Izoluje betonowe nadproża i filary Super jako docieplenie poddasza itp.

www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2014, 10:14

Tylko podłoga jak duże przestrzenie! http://www.najtanszeogrzewanie.pl miałem inne plany ale szybko mnie specjaliści naprostowali co do użycia odpowiedniej technologii.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2014, 11:27

ja u siebie mam kominek i to on jest glownie od ogrzewania domu. Znalazlem firme http://zakladzdunski.pl/uslugi, ktora swiadczy tego typu uslugi jak np. budowa kominkow kaflowych i inne uslugi zdunskie (Katowice) w tym zrobienie takiej instalacji, aby kominek ogrzewal dom. U mnie to sie sprawdza

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 37 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20464 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 254

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >