Mojemu bardzo dobremu znajomemu na pewno powiem o opakowanie termiczne do butelek . To jest naprawdę rewelacyjna oferta.
offline romek4433 inżynier
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: sally88 praktykant |
Zastanawiam się, czy przy pakowaniu ciężkiej elektroniki lepiej stawiać na standardowe pudła, czy zainwestować w dedykowane wypełnienia, które oferuje https://www.ticol.pl. Mam problem z przemieszczaniem się towaru wewnątrz opakowania, co generuje mnóstwo uszkodzeń. Czy ktoś z Was zamawiał u nich formatki styropianowe docinane pod konkretne urządzenie? Interesuje mnie, czy takie dopasowanie faktycznie niweluje potrzebę używania folii bąbelkowej i czy ostatecznie wychodzi taniej przy dużej skali wysyłek. |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline ala987 doświadczony
|
Przy ciężkiej elektronice wypełniacze 'luzem' albo sama folia bąbelkowa to często proszenie się o kłopoty, bo towar pod własnym ciężarem i tak 'osiądzie' na dnie kartonu. Formaty docinane pod wymiar to zupełnie inna liga – blokują urządzenie w jednej pozycji, więc nawet jeśli kurier rzuci paczką, siła uderzenia rozkłada się równomiernie. Przy dużej skali to zazwyczaj wychodzi taniej, bo oszczędzasz czas pracowników na owijanie wszystkiego folią i drastycznie tniesz koszty reklamacji. Moim zdaniem to jedyna słuszna droga przy sprzęcie premium. |
|
|