Szambo betonowe, czy plastikowe?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

15 lutego 2016, 12:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Tak jak wspominali przedmówcy lepiej zamontować szambo plastikowe lecz przy montażu trzeba zachować szczególne warunki ostrożności żeby prawidłowo zamontować go i nie uszkodzić przy zasypaniu .[url=]Pogotowie kanalizacyjne warszawa zły montaż zauważymy przy mokrym okresie wiosennym jeśli szambo szybko się będzie napełniać !

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lutego 2016, 12:09

Witam
Tak jak wspominali przedmówcy lepiej zamontować szambo plastikowe lecz przy montażu trzeba zachować szczególne warunki ostrożności żeby prawidłowo zamontować go i nie uszkodzić przy zasypaniu .Pogotowie kanalizacyjne warszawa zły montaż zauważymy przy mokrym okresie wiosennym jeśli szambo szybko się będzie napełniać !

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2016, 08:19

A moim zdaniem nie jest ważne jakie jest szambo, tylko jak się o nie dba. Warto często je opróżniać i czyścić, korzystając z usług firm specjalistyczych udrażniajacych kanalizacje, wtedy nie będzie problemów z wybijaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 kwietnia 2016, 15:16

Cały czas się dziwię czemu jeszcze ludzie rozważają jakie szambo kupić, od zawsze miałam przekonanie, że zbiornik na szambo musi być trwały, wytrzymały i szczelny. Jak rozpoczeliśmy z mężem budowę od razu wiedzieliśmy, że będziemy mieć betonowy zbiornik. My kupowaliśmy swoje szambo betonowe tu http://konin.ekologiczne-szamba-betonowe.pl/. Żadnych problemów, przywieźli i zamontowani, wszystko bardzo sprawnie. Wiem, że nie popełniliśmy błędu.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 kwietnia 2016, 13:44

Wybrałem szambo betonowe dwukomorowe przelewowe. Producent zapewniał mnie, że jest to tanie rozwiązanie w utrzymaniu i nie kłamał. Szamba betonowe, które polecam można z pewnością zaliczyć do najlepszych dostępnych na rynku. Bardzo wytrzymałe, solidne i trwałe. Stuprocentowa szczelność i bez awaryjność.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2016, 16:10

Ja też mam takie szambo jak użytkownik powyżej. Również brałam od tego producenta. I jeśli chodzi o współprace to jestem bardzo zadowolona. Szamba betonowez jego produkcji są szczelne i solidne.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2016, 16:16

Ja nie miałam możliwości przyłączenia się do publicznej instalacji wodociągowej. Dlatego też stałam przed wyborem w co zainwestować: szambo betonowe, szambo PCV czy oczyszczalnia. Po analizie zdecydowanie wygrały szamba betonowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2016, 07:37

Jak dla mnie to zdecydowanie betonowe, bo wydaje mi sie bardziej stabilne i mniej podatne na zniszczenia. Ale w sumie i z jednego i z drugiego nieczystości będzie wywozić specjalna firma, więc może ich się lepiej zapytać które lepsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2016, 14:18

Akurat w tej kwestii mam podobne zdanie, również uważam że szambo betonowe jest zdecydowanie lepszym wyborem głównie pod względem trwałości i jakości, to inwestycja na lata. W przypadku plastiku istnieje obawa o jego pęknięcie, uszkodzenie.

www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2016, 09:18

Ja wybrałem szambo betonowe, dokupiłem odpowiednie środki aby o nie dbać, możecie o nich poczytać tutaj : http://haba.com.pl/blog/biopreparaty/srodki-do-szamba-i-oczy szczalni/ i póki co nie narzekam, chociaż ostatnio co raz więcej ludzi wybiera przydomową oczyszczalnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dodatkowa praca Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Zachęcam do wejścia na panel opinii https://panel.badanie-opinii.pl/, gdzie w łatwy sposób można wymieniać punkty na gotówkę
  • armatura przemysł. Liczba postów: 213 Grupa: Robimy inst... W przypadku mojej firmy staram się korzystać z usług fachowców, aby uzyskać jak najlepsze możliwe rezultaty. Dlatego polecam Wam zpoznać się ze stroną https://i...
  • Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... U mnie w rodzinie był wyjazd do Niemiec przez agencja pracy Mondi i ogólnie bez niespodzianek. Praca prosta, magazyn, sortowanie. Język tylko podstawy. Zakwater...
  • Ogrzewanie węglem Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Użytkownik warzechus napisał: Wygodniej już mieć regulator temperatury i palić gazem, ale jak kto lubi oczywiście i jak kto ma możliwości finansowe. Zdecydowan...
  • Jakie wybrac ogrzewanie? Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Wybór systemu ogrzewania to rzeczywiście ważna decyzja, zwłaszcza gdy masz dostęp do różnych źródeł energii. Warto rozważyć nowoczesne rozwiązania, takie jak po...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20996 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 171

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */