Podany artykuł nie istnieje w bazie danych.

Tanie domy szkieletowe

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

9 lipca 2013, 12:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Tanie domy drewniane Konsbudu budowane w innowacyjnym systemie HBE łączą dwa typy konstrukcji: szkieletowe oraz monolityczne. Takie obiekty powstaja w bardzo szybkim czasie i w stosunkowo niskiej cenie od ok. 1600zł. za metr. nie licząc projektu i fundamentów. Domy HBE są trwałe i energooszczędne - dla standardowej grubości wełny mineralnej (15 cm), współczynnik przenikania ciepła wynosi U= 0,196W/m2K. Można oczywiście zwiększać grubość termoizolacji, osiągając współczynnik U poniżej 0,15W/m2K, czyli na poziomie przegród pasywnych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 września 2013, 12:34

Sama grubość wełny mineralnej nie wystarczy - należy też odpowiednio dobrać jej współczynnik przewodzenia ciepła. Im niższy, tym wełna mineralna posiada lepsze właściwości termoizolacyjne.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 grudnia 2013, 16:09

Osobiście zastanawiam się również nad taką ofertą mieszkań - http://osiedlekapriola.pl/ . Podobno bardzo piękna i spokojna okolica. Może ktoś z was był już oglądać te mieszkania z bliska te mieszkania ? Oferta wydaje się być bardzo atrakcyjna.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2015, 08:14

Okazje są przy gotowych nieruchomościach, zobaczcie - http://tabelaofert.pl/domy-na-sprzedaz i tutaj te wyceny są rzeczywiście rekordowo dobre. Oczywiście pojawia się kwestia taka jakiej będą wymagały ingerencji z naszej strony.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 14:11

w Goleniowie mnie tanio drewniany dom szkieletowy postawiła firma http://ligar.pl/ bardzo zadowolony jestem z poziomu wykonania prac

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 kwietnia 2015, 14:51

Wszystkie firmy które się tutaj reklamują zapraszamy do działu - Domy szkieletowe. Znajdują się tam zapytania ofertowe które oczekują na realizację przez specjalistów.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2015, 16:02

Użytkownik Gość: fredme napisał: w Goleniowie mnie tanio drewniany dom szkieletowy postawiła
firma http://ligar.pl/ bardzo zadowolony jestem
z poziomu wykonania prac

Tanio może to wyszło, ale nie będzie tanio w ogrzewaniu. 10 cm do gruntu dawało się 30 lat temu. Dzisiaj powinno się dawać 30 cm. Nigdzie nie ma informacji o zapotrzebowaniu domów na energię potrzebną do ogrzewania, a to jest najważniejsze kryterium przy zakupie domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2015, 08:02

Mój dom szkieletowy stawiała firma ITS (http://www.its-koszalin.pl/) i jestem bardzo z niego zadowolony. Wcale nie ponoszę jakichś wielkich kosztów utrzymania, podobnie jeśli chodzi o ogrzewanie. NIe wiem skad takie podjerzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2015, 13:43

Można zapytać o rodzaj ogrzewania i wysokość jego kosztów?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2015, 21:17

Temat rzeka ,jednak postaram się przedstawić to zagadnienie z kilku stron.Przede wszystkim dom szkieletowy powinien być tani w budowie ,jak mawiają niektórzy takie domy buduje biedota w USA ,bo tylko na takie je stać -murowane kosztują co najmniej dwa razy tyle.U nas jest odwrotnie- cała masa firm winduje ceny zachęcając szybkością budowy i "mikroklimatem" w nich panującym itd.Najgorsze jednak ,że nie ma wytycznych ,które nakazują przestrzegania reżimu technologicznego ,bo taki nie istnieje i każda z tych firm ma własną technologię,I tak na przykład jedni budują takie domy bez folii wiatroizolacyjnej i paraizolacyjnej ,twierdząc ,że taki dom jest zdrowszy ,bo oddycha i tu od razu pan Wojciech Nitka przestrzega przed takimi firmami ,choć tym zleceń nie brakuje na budowę w takiej technologii.Nikt nie certyfikuje elementów konstrukcyjnych więc można o nich napisać ,że są impregnowane ciśnieniowo,4 stronnie strugane z fazowanymi krawędziami itd.a papier cierpliwy jest ...Aby nie przedłużać ...myślę ,że prawdziwy dom drewniany powinien być zbudowany z grubego bala .Złośliwi prześmiewczo nazywają kanadyjczyjki szkieletem do utrzymywania ocieplenia i coś w tym jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• PRAWO JAZDY Liczba postów: 37 Grupa: Innowacje w... Ostatnio trafiłem na fajną ofertę dla tych, którzy chcą przypomnieć sobie zasady jazdy i manewrowania autem po dłuższej przerwie bez jazdy za kierownicą. Na htt...
  • Grafik komputerowy Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Odpowiednio wyposażona pracownia komputerowa to inwestycja w przyszłość uczniów. W łódzkich szkołach coraz częściej pojawiają się nowoczesne zestawy komputerowe...
  • Jaki jest najbardziej wydajny kolektor sloneczny ? Liczba postów: 84 Grupa: Innowacje w... .
  • Dom energooszczędny Liczba postów: 179 Grupa: Innowacje w... Z praktyki znajomych: dodatkowa mała łazienka przy wejściu często ratuje poranki. W kartach projektów na archon.pl/projekty-domow łatwo wyszukać układy z WC na....
  • Osuszanie mieszkań- co radzicie ? Liczba postów: 40 Grupa: Innowacje w... Zawilgocenie ścian często zaczyna się niewinnie. Najpierw widać jedynie lekko odchodzącą farbę lub zapach stęchlizny. Dopiero później pojawiają się wykwity pleś...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20312 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 209

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >