gdzie węgiel z Kazachstanu?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

28 września 2022, 12:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Nasłuchałem się ostatnio o jakości węgla na świecie od jednego gościa i chętnie wypróbowałbym węgiel z Kazachstanu. Podobno ma jedną z wyższych wartości opałowych do 28mj ale mankament jest taki, ze przez wojnę w Ukrainę i odcięcie Białorusi jako kraju tranzytowego trudno go sprowadzić do Polski. Ponadto jest intensywnie poszukiwany. Czy ktoś wie czy jest dostępny w naszym kraju, czy w ogóle ktoś się podjął jego sprowadzenia? Kupię kostkę a najlepiej groszek. Widziałem ten węgiel sprowadzony z Indonezji do niczego się nie nadaje moim zdaniem

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2022, 10:31

Dokładnie tak jak piszesz, kazachski jest dobry i niewiele firm w Polsce ma kontakty i kontrakty na dostawę. Z węglem o przyzwoitej jakości jest ciężko. Podobno dociera do nas węgiel z Indonezji i RPA ale on nie daje się do kotów, raczej do elektrowni albo do pieców miałowych. Z tego co udało mi się dowiedzieć aktualnie do Polski węgiel z Kazachstanu, który jest przerabiany u nas – czyszczony i kruszony na frakcje ekogoroszku – sprowadza firma Synergio. Ich opał nazywa się inaczej to Sztygar Ultra – wysokokaloryczny, czysty, czyli bez miału i kamienia. Oczywiście za taki towar trzeba jednak odpowiednio zapłacić. Tydzień temu kupiłem 2 tony – bez kolejek stania w ogonku i loterii na ppg. Mają swój sklep internetowy. Można kilka worków kupić też np. w Leroy Merlin nawet widziałem wczoraj, że go reklamują na Polsacie. Dobra jakość nie zawiedziesz się. Synergio stawia na energię ogólnie zarówno konwencjonalną - surowce ale i oze w tym urządzenia do pozyskiwania energii. Możliwe ze niedługo się zdecyduje i zamontują mi fotowoltaikę. Pożyjemy zobaczymy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2022, 22:29

Obawiam się, że teraz nie ma co wymyślać, bo bardzo ciężko jest z opałem. Przede wszystkim trudno jest znaleźć coś w dobrej cenie. Ja po długi poszukiwaniach teraz znalazłam firmę http://www.drewnokominkowe.wroclaw.pl/oferuje my/drewno/ , która oferuje najróżniejszego rodzaju opał i nie mają wygórowanych cenach. Dlatego planuję się do nich zgłosić.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 maja 2023, 15:59

Ciekawy wątek . Tak naprawdę to bardzo dużo osób wejdzie do tego wątku.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 listopada 2024, 15:16

Jeśli szukacie firmy zajmującej się profesjonalnym rozładunkiem i załadunkiem węgla na wagony, to warto tutaj mieć na uwadze ofertę przygotowaną przez Rastar2. Oferują kompleksową obsługę tego procesu, zapewniając sprawną i bezpieczną realizację zleceń. To świetne rozwiązanie dla firm potrzebujących niezawodnej logistyki w branży węglowej. A dokładne informacje znajdziecie już bezpośrednio na ich stronie internetowej - https://rastar2.pl/oferta/rozladunek-i-zaladu nek-wegla-na-wagony. Pozdrawiam serdecznie!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca dla hydraulików BELGIA Liczba postów: 41 Grupa: Robimy inst... Dziewczyny jeśli szukacie pracy w Niemczech na produkcji to polecam sprawdzić Mondi z Poznania. Kuzynka pojechała 3 miesiące temu i chwali. mondi.pl - a wy maci...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 220 Grupa: Robimy inst... Zastanawiałam się ostatnio nad zastosowaniem węży przemysłowych i trafiłam na stronę, która ma naprawdę fajne rozwiązania. No i właśnie, jeśli ktoś szuka czegoś...
  • przydomowa oczyszczalnia Liczba postów: 75 Grupa: Robimy inst... Właściwa pielęgnacja instalacji przydomowej oczyszczalni ściekó wymaga stosowania preparatów biologicznych, które rozkładają zanieczyszczenia i neutralizują nie...
  • zawory grzybkowe Liczba postów: 4 Grupa: Robimy inst... Zgadza się, najpierw trzeba ustalić, w jakiej instalacji mają pracować i jakie medium będą regulować. Dobrze opisuje to temat zobacz tu jakie są rodzaje zaworó...
  • الموزعون المباشرون في الكازينوهات على الإنترنت: كي... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... تعتمد ألعاب الموزع المباشر (الكازينو المباشر) على نظام هجين يجمع بين العمليات الميدانية في الاستوديو ومعالجة البيانات الرقمية. إليك كيفية عمل هذه العملية في (mo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21288 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 298

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */