jak odpowietrzyć stary grzejnik?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

15 marca 2010, 12:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Najprawdopodobniej zapowietrzył mi się grzejnik bo nierównomiernie daje ciepło i słychać jak woda w nim się przelewa. Trochę mnie to dziwi bo podobno grzejniki w najniżej położonych mieszkaniach w wysokich blokach nie mają prawa się zapowietrzyć. W każdym bądź razie czy grzejnik żeliwny można odpowietrzyć samemu (jeśli tak to jak) czy może lepiej wezwać kogoś ze spółdzielni bo sprawa nie jest taka prosta?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 marca 2010, 21:30

Myślę, że spokojnie możesz zadzwonić do spółdzielni, niech wyślą hydraulika. Nie powinni za to wziąć kaski ale lepiej zapytaj wcześniej. W sumie rzeczywiście dziwne bo tak jak piszesz - "niskie" grzejniki się raczej nie zapowietrzają.
Samodzielne odpowietrzenie to po prostu delikatne odkręcenie odpowietrznika do czasu "siknięcia" wody i ponowne zakręcenie. Jeśli go nie ma, trzeba "popuścić" na śrubunku i podstawić miskę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2010, 13:05

Nie wiem jak stare jest to mieszkanie i czy często w tym bloku grzejniki się zapowietrzają, ale jeśli tak to pomyśl nad zakupem nowego zaworu. U mnie w domu mającym 30 lat podczas odpowietrzania zerwał się zawór i było niewesoło. Wybierz najlepiej kurek kulowyjest to wygodne i będzie na lata.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20453 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 139

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >