jaki bojler do wody wybrać?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

4 grudnia 2015, 12:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik kamillos87 napisał: a jakiej firmy bojlery czy piece lub inne grzewcze
urządzenia wybierać bo właśnie szukam i mam zamiar
kupić stąd http://viessmann.pl ;) najlepiej na ekogroszek.

Witam, cieszę się, że polecasz właśnie naszą firmę. Ja polecam pompy ciepła - np te do cwu (tanie w eksploatacji i bezobsługowe,) jako rozbudowa istniejącego systemu.
Jeśli macie jakieś pytania - służę pomocą :)
Chętnie podpowiem jakiś model urządzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2015, 23:23

Użytkownik Gość: gościu07 napisał: Przepływowe nadają się jeżeli masz tylko 1 źródło
poboru ciepłej wody. Ale jeżeli chcesz mieć komfort i
zawsze mieć ciepłą wodę, w jednym momencie korzystać z
ciepłej wody np. w kuchni i w łazience wybierz
pojemnościowy ogrzewacz gazowy. Dla przeciętnej rodziny
wystarczy ogrzewacz 120-150litrowy. Wybór jest duży, ale
jeżeli chodzi o jakość, wytrzymałość i wydajność to
polecam ogrzewacze amerykańskie, np. Bradford White,

bardzo wygodna jest również pompa ciepła do ciepłej wody, rachunki są stosunkowo niskie. musisz tylko zainwestować w zakup na początek, ale te do cwu są tansze niz te do co+cwu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2015, 10:48

Minęło już trochę czasu,wiec jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny,to napisz na jaki boiler ostatecznie się zdecydowałeś oraz czy spełnia swoją rolę. Będziemy czekać na Twoją odpowiedź:)

www.Elando.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

14 sierpnia 2017, 08:48

Najlepszym wyborem jaki możesz dokonać to wybór zbiornika buforowego biornik akumulacyjny.Obydwa prawidłowo regulują prace kotła. Dzięki czemu w portfelu zostaje nam więcej.  

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2017, 08:49

Tego typu podgrzewacz wody sprawdzi się, natomiast z drugiej strony wygeneruje duże koszty pod katem rachunków za prąd i musimy mieć ten fakt na uwadze. Pompa ciepła to o wiele lepsze i praktycznie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2017, 09:05

To zależy już konkretnie od litrażu, z reguły taki przyzwoity bojler dostaniesz za około od 300zł wzwyż w zależności już od potrzeb, taniej bezie oczywiście w sklepach internetowych,.

Tchsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2017, 07:20

Z mojego doświadczenia a posiadam wszystkie (oprócz pompy ciepla ) systemy grzania cwu wynika ,co następuje .Jeśli dom zamieszkuje jedna ,dwie osoby (kawalerka)wystarczy przeplywowy ogrzewacz gazowy lub elektryczny lucz jeżeli więcej osób no to zasobnik . Przyjąć należy ok 50 l na osobę czyli 4osoby to zbiornik 200 l .Mam zbiornik elektryczny 80 l i wystarcza na dwoje spokojnie .Zmieniłem piec co na nowy i dokupiłem zasobnik 100 l "Ariston Evo" ale czeka na podłączenie bo w między czsie dwóch domowników ubyło i przepływowa terma "Termet" wystarcza na troje . Woda niestety leci wolniej ale podgrzana b.dobrze Kij ma dwa końce ,tak i tu Wolniej ale ekonomiczniej niż zasobnik bo grzeje w momencie poboru a zasobnik podgrzewa wodę by była gotowa caly czas straty w rurach gdzie ostudz się (cyrkulacja-jeśli jest) Znajomy wyjechał w lato na 4 tygodnie i zapomniał wył. gazu to zapłacił 100 zl !

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2018, 13:46

Czy ktoś z Was ma u siebie taką instalację jak zbiornik cwu http://www.noel.pl/zasobnik-cwu-127.html ? Jest to urządzenie służące do ogrzewania wody. Zastanawiam się nad zainwestowaniem w to rozwiązanie. Co o tym myślicie?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2018, 11:05

Mam takie pytanie, posiadam bojler 120 l który ma 8 lat i ostatnio zrobiła mis ię dziurka którą zalepiłem wkręcając wkręt dachowy z uszczelką. I nie wiem co dalej czy długo to wytrzyma czy wzmocnić to jeszcze jakimś klejem jeżeli tak to jakim ? czy już trzeba myśleć o nowym bojlerze? pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2019, 12:23

Jeżeli mieszkacie w województwie opolskim to polecam wam skontaktować się w tej sprawie z firmą www.bartexpol.pl Oni zajmują się techniką grzewczą i sanitarną. Sam zakupiłem od nich niezły bojler w korzystnej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20466 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 268

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >