jakie ogrzewanie na gaz czy olej opałowy?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

19 października 2013, 15:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik kinder napisał: Świetna sprawa. Myślałem, że nie zależnie od tego, czy
dzierżawię, czy mam własny zbiornik musze sam informować
o potrzebie dotankowania.

Dlatego też zdecydowaliśmy się na dzierżawę. Jest po prostu zdecydowanie wygodniejsza, a koszty wcale nie są dużo większe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2013, 11:22

A co sądzicie o nagrzewnicach powietrza? Czy to dobry pomysł na ogrzewanie?:
http://klima-sklep.pl/96-nagrzewnice-powietrza

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 listopada 2013, 19:41

W moim przypadku decyzja uwarunkowana jest brakiem wystarczających środków na zakup własnego zbiornika. Poza tym mam cichą nadzieje, że za kilka lat będę miał dostęp do gazu ziemnego i zmienię wtedy źródło ocieplania. Kupno zbiornika na krótki okres się w moim przypadku po prostu nie opłaca...

Zgłoś | Cytuj | Link

11 listopada 2013, 23:37

Racja. A przy tym wszystkim w razie decyzji o przejściu na gaz ziemny oszczędzasz czas i pieniądze, które związane z kosztem odpompowania pozostałości gazu i utylizacją zbiornika.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2013, 22:48

Nawziązując do tematu demonatażu. Jaki jest koszt rozwiązania umowy, a także demontażu i wytynkowania zbironika?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2013, 20:45

Jeżeli umowa dobiegnie końca koszt demontażu i wywozu ponosi wydzierżawiający. Przynajmniej tak jest w firmie Amerigas, od której dzierżawię zbiornik. Jeżeli umowa trwa to dzierżaca dopłaca różnicę między ustaloną ilością zużycia gazu a faktycznym zużyciem.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2013, 13:25

Ani jedno ani drugie,już olej będzie zdecydowanie najdroższy. Polecam pellet lub po prostu CO i ogrzewanie węglowe.

www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2013, 22:52

Użytkownik krakiet napisał: Jeżeli umowa dobiegnie końca koszt demontażu i wywozu
ponosi wydzierżawiający. Przynajmniej tak jest w firmie
Amerigas, od której dzierżawię zbiornik. Jeżeli umowa
trwa to dzierżaca dopłaca różnicę między ustaloną
ilością zużycia gazu a faktycznym zużyciem.

Czyli w przypadku trwania umowy, dzierżawiący jest zobowiązany do dopłacenia kwoty odpowiadającej różnicy, ale następnie firma zajmuje się demontażem?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2013, 22:36

Z tego co wiem to tak, jednak nie dam sobie głowy uciąć. Jak do tej pory jestem zadowolony z usług firmy i nie zamierzam nic zmieniać, więc nie zgłębiałem się w tę kwestię.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2013, 16:08

Raczej też nie przewiduje takiej konieczności, ale jednak warto wiedzieć takie rzeczy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  10 11 12 13 14  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Observatory of Shifting Energies Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Das Observatory of Shifting Energies ist ein Ort, an dem Dynamik und Wissenschaft unmittelbar erfahrbar werden. Bereits beim Betreten entsteht der Eindruck eine...
  • Laboratory of Moving Shadows Liczba postów: 2 Grupa: Robimy inst... Laboratory of Moving Shadows est un espace où les ombres se déplacent et se transforment en réponse aux déplacements des visiteurs. L’expérience est souvent déc...
  • Castle of Temporal Memory Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Castle of Temporal Memory to przestrzeń, w której wizualizacje pamięci i przeszłych wydarzeń zmieniają się w zależności od ruchu odwiedzających. Wielu użytkowni...
  • Park of Holographic Tales Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Park of Holographic Tales je prostor, kjer se zgodbe holografsko projicirajo in premikajo v skladu z gibanjem obiskovalcev. Obiskovalci pogosto opisujejo izkušn...
  • Palace of Temporal Bridges Liczba postów: 1 Grupa: Robimy inst... Palace of Temporal Bridges je prostor, kjer mostovi vizualno prikazujejo tokove časa, ki se odzivajo na gibanje obiskovalcev. Izkušnja je pogosto opisovana kot....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20459 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 252

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >