telewizor z zakrzywionym ekranem

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

25 marca 2016, 15:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy waszym zdaniem warto inwestować w telewizor z zakrzywionym ekranem? Sąsiad teraz taki sobie kupił, nawet fajnie wygląda, ale czy jest praktyczny? Jakie są wasze wrażenia? A może normalny płaski tv, np. z ambilight?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2016, 19:49

Z tym zakrzywionymi jest kłopot, bo ciężko się ogląda TV siedząc z boku. Natomiast ambilight na Full HD wygląda bardzo dobrze - szczególnie wieczorami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2016, 21:15

Użytkownik derek85 napisał: Czy waszym zdaniem warto inwestować w telewizor z
zakrzywionym ekranem? Sąsiad teraz taki sobie kupił, nawet
fajnie wygląda, ale czy jest praktyczny? Jakie są wasze
wrażenia? A może normalny płaski tv, np. z ambilight?

Telewizorów z zakrzywionym ekreanem generalnie nie polecam, strasznie męczą się oczy, poza tym jest kłopot z oglądaniem pod kątem, jakiś dramat za taką cenę. Za tę cenę kupisz wypasiony 4k uhd philipsa z ambilight, z dobrą matrycą, dźwiękiem. Powiem ci tak szczerze, że za centrum domowej rozrywki taki 50-65” telewizor w zupełności wystarczy.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2016, 23:31

Podobno meczu się nie da normalnie oglądać na takim telewizorze, bo linie tak jak ekran też są zakrzywione... Z bajerów najbardziej cenię ambilight u Philipsa, resztę rzeczy typu WiFi czy Smart mam w komputerze i zawsze mogę obraz i dźwięk strumieniować przez ruter do telewizora.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2016, 21:00

Hehe, puścilem info o Philipsie i widzę, że poszło :).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 kwietnia 2016, 10:44

no właśnie fajnie designersko wygląda

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2016, 20:40

Ten telewizor o którym pisała paullakarolak jest rzeczywiście dobrze wykonany. Oglądałem ostatnio taki, bo chcę sobie kupić do firmy i właśnie robi na mnie wrażenie. A wy preferujecie mniejsze czy większe?

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2016, 23:48

osobiście bym sobie nie kupił. nie podobają mi się takie telewizory.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 kwietnia 2016, 10:40

u mnie też sąsiad kupił, bo karton nadal stoi na klatce schodowej ;) w sklepie takie telewizory robią wrażenie, ale nie wiem właśnie na ile w domu. Mój mąż jest fanem piłki nożnej, więc jak piszecie, że przy oglądaniu sportu to nie za bardzo, to chyba nie zdecydujemy się teraz. Jeszcze chwila, a wejdzie kolejna nowa technologia ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2016, 22:33

Ja też mam Philipsa, wyprostowanego w dodatku, kupowałem go jak pojawiały się pierwsze zakrzywione telewizory. Na początku efekt WOW, ale to chyba jedyna funkcja tego zakrzywienia, bo przy oglądaniu nie ma to sensu. Ponoć telewizor z zakrzywionym ekranem ma mieć minimum 80-100 cali by to miało sens, a my tu rozprawiamy o 55. ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Tłumaczenie instrukcji obsługi Liczba postów: 170 Grupa: Sprzęt AGD... Ogólnie same tłumaczenia są bardzo ważne i myślę, że także całkiem istotne jest to z jakiego języka obcego chcemy je zlecić. W każdym razie ja polecam od razu k...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 13 Grupa: Sprzęt AGD... Na stronie https://proclimax.pl/ znajdziecie ofertę firmy Proclimax, która zajmuje się wszelkimi pracami związanymi z klimatyzacjami oraz wentylacjami. Szczegół...
  • Najważniejsze o pralkach Liczba postów: 76 Grupa: Sprzęt AGD... Kiedy pralka odmówiła współpracy, byłam załamana. Wyszukałam naprawa pralek kraków i zaczęłam czytać opinie. Sporo osób chwaliło szybki dojazd i konkretną diagn...
  • Wybór odpowiednich urządzeń do małej kuchni Liczba postów: 50 Grupa: Sprzęt AGD... Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z wyposażeniem i sprzętem gastronomicznym, to polecam Wam sprawdzić stronę https://gastromania.pl/ , gdzie zna...
  • Ile was kosztowała kuchnia? Liczba postów: 30 Grupa: Sprzęt AGD... The Best ICICI Credit Card offer exciting rewards, cashback, travel benefits, and secure transactions. Choose from lifestyle, shopping, or travel cards with fle...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20809 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 204

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >